Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Minorii spun hotarat: 'Decizia e a mea'

Psihologie psihiatrie

+ Font mai mare | - Font mai micMinorii spun hotarat: 'Decizia e a mea'


Fundatia pentru Pluralism impreuna cu British American Tobacco si Philip Morris, sustinute de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Familiei si Ministerul Tineretului si Sportului, au anuntat incheierea celui de-al doilea an de derulare a programului educational 'Decizia e a mea' si dezvoltarea in viitor a acestuia. 'Programul s-a nascut din crezul ca minorii nu trebuie sa fumeze. Prin el, minorii invata sa ia decizii responsabile in situatii de risc', a declarat domnul Peter Imre, Corporate Affairs Director in cadrul Philip Morris Romania.

Proiectul, realizat de experti romani, este primul de acest gen din Romania. Lansat in luna noiembrie a anului 1999, acesta s-a desfasurat initial in 16 scoli din Bucuresti si Otopeni. 3000 de elevi din invatamantul gimnazial din 59 de scoli din Bucuresti, Ploiesti si Sectorul Agricol Ilfov au beneficiat de acest program in anul scolar 2000-2001. Obiectivul pentru anul scolar 2001-2002 este ca numarul claselor incluse in proiect sa se tripleze.

'Programul Decizia e a mea, prin rezultatele pe care le-a obtinut de-a lungul celor peste doi ani de existenta, este o dovada concreta pentru ilustrarea sprijinului pe care comunitatea il acorda educatiei. Dezvoltarea acestui tip de parteneriate este una din prioritatile Ministerului Educatiei si Cercetarii in vederea consolidarii increderii reciproce si in perspectiva dezvoltarii unui sistem educational intotdeauna receptiv la exigentele societatii', a declarat Ministrul Educatiei si Cercetarii, doamna Ecaterina Andronescu.

Incepand cu anul scolar 2001-2002, coordonarea programului va fi realizata de catre Fundatia pentru Pluralism, condusa de doamna Luminita Petrescu, ca parte a societatii civile care se preocupa de educarea tinerei generatii.

'Temele abordate in cadrul programului Decizia e a mea sunt esentiale dezvoltarii psihice si sociale a adolescentului. Aprecierea de care se bucura aceste ore de curs in randul elevilor dovedeste ca programul raspunde multora din intrebarile lor si ca este posibila dezvoltarea unei generatii de tineri independenti si informati, care iau decizii in deplina cunostinta de cauza', a spus doamna Luminita Petrescu.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 856
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site