Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


STAREA MONUMENTELOR ISTORICE, ARHITECTONICE SI DE ARTA

Ecologie mediu

+ Font mai mare | - Font mai mic



STAREA MONUMENTELOR ISTORICE, ARHITECTONICE SI DE ARTA

In administrarea Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic se afla 204 monumente de for public din patrimoniul Municipalitatii. Dintre acestea o mare parte sunt clasificate pe Lista monumentelor istorice (2004) a Ministerului Culturii si Cultelor.



Bucurestiul este orasul cu cele mai multe biserici din Romania. In anul 1739 aici erau consemnate 300 de biserici, in 1793 existau 360 de biserici, iar in prezent sunt 230, dintre care 74 sunt declarate monumente istorice. In perioada 1984-1989 au fost demolate 20 de biserici aflate in diferite zone ale Capitalei si au fost translatate alte 6. Un loc deosebit in cadrul bisericilor il au cele cu sfinte moaste, printre care enumeram: biserica cu hramul "Sfintii imparati Constantin si Elena", biserica "Sf. Spiridon Nou", biserica "Sf. Stelian Lucaci", biserica "Sf. Mina - Vergu", bisericile "Sf. Gheorghe Vechi" si Sf. Gheorghe Nou", biserica "Batistei", biserica "Domnita Balasa" etc.

In subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti exista 26 de institute de cultura. De asemenea, in municipiul Bucuresti se afla 41 de case memoriale si muzee, precum si 44 de monumente de arhitectura.





Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1409
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved