Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Saruri dizolvate

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micSaruri dizolvate

-in apele subterane se afla in mod obisnuit cationic si anioni de care depind cele mai multe calitati ale apeiCationi: H+, Na+, K+, NH4+, Ca2+, Mg2+, Fe2+/3+, Al3+

Anioni: OH-, HCO3-, HS-,NO2-,NO3-,F-,SO4 2-, PO4 3-

-in maj cazurilor sarurile aflate in apele naturale sunt determ de ionii de Ca,Mg,K,Na,CO3,So4 2-, cloruri, ceilalti ioni se afla in mod obisnuit in cantitati neimp, desi prez lor in apa infl. esential propr. apei.

-continutul general de saruri din apa este caracterizat de valoarea reziduului uscat definit ca si continutul total de subst anorganice si organice dizolvate intr-o cantitate de apa evaporate la temp de 15 gr C sau valoarea reziduului calcinat definit ca si continutul de subst minerale din reziduul uscat.

-diferenta intre cele 2 reziduuri reprez subst organice. Ionii de Ca2+ se intaln intr-o cant mai mare sau mai mica in toate apele naturale. Aceasta raspindire se explica prin contactul apei cu rocile calcaroase dolomitice sau rocile care contin sulfati de Ca.

-ionii de sulfati SO4 2- sunt prezenti in apele putin mineralizate, in mod obisnuit conc. ionilor SO4 2- este mai mare decat conc de cloruri.

-in apele puternic mineralizate clorurile sunt un component de baza determinand caracterul sarat al apei.

-in esenta se poate spune ca apele nat contin elemente fundamentale si elem caract.

-sunt 6 elem fund care apartin tuturor apelor nat si anume molecule de acid carbonic H2CO3, ioni de bicarbonat HCO3-, dicarbonat HCO3 2-, OH-, H+ si Ca2+.

-fctie de concentratia acestor el in apele nat apele pot avea un caracter magnezian (apele magneziene), apele clorurat, apele sulfatice.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1905
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved