Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


CERERE DE INREGISTRARE A DESENULUI/MODELULUI LA OSIM

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micCERERE DE INREGISTRARE A DESENULUI/MODELULUIRegistratura OSIM (numarul si data primirii )

Clasificare Locarno

Registru national:

Numarul depozitului

Data depozitului

Solicitanti (nume/denumire, adresa/sediu)

S.C.ROMEXIM PROD SRL,SOSEAUA DE CENTURA 7 A(2-4)

Solicitantii persoane juridice vor preciza forma de constituire si statul a carei legislatie ii guverneaza organizarea:

Solicitam in baza Legii nr. 129/1992, republicata in temeiul Legii nr 280/2007, inregistrarea unui desen/model, cu titlul:

FURSECURI

Produsul in care este incorporat si/sau domeniul de utilizare:

ALIMENTAR

Numar de desene/modele pentru care se solicita protectia:

Declaram ca autorii desenului/modelului sunt (nume, prenume, adresa)

Prioritati revendicate (tara, data, numar)

La data depunerii cererii se solicita:

. Publicarea reproducerilor grafice depuse in:

alb-negru

color

. Publicarea descrierii desenului/modelului :

DA

NU

. Amanarea publicarii cererii pana la data de:

DA

NU

Solicitantul desemnat pentru corespondenta cu OSIM: CIUCIULA MARIUS

Adresa solicitantului/mandatarului pentru corespondenta cu OSIM: STRADA CALAFAT NR 28,SECTOR 2 BUCURESTI

Reprezentare prin mandatar autorizat cu:

procura

procura generala (nr./data)

L.S.

LLllllllllLLLLLLL L.S.

Descrierea desenului/modelului:

1.LUANA FURSEC GLAZURAT ,CU FORMA DE SPRITAT, TRAS CIOCOLATA CU GRATAR

2.LUANA FURSEC ROZETE UMPLUTE CU JELEU FRUCTE , DÉCOR CIOCOLATA-VANILIE SI CIOCOLATA ALBA

3.LUANA FURSEC INIMIOARE SIMPLE SAU BICOLORE REALIZATE DIN ALUAT SIMPLU SAU CACAO ,UMPLUTE CU JELEU DE FRUCTE,PUDRATE CU ZAHAR

4.LUANA FURSEC DECORAT CU FORMA DE FURSEC SPRITAT ,DECORATE     CU CIOCOLATA-VANILIE,CIOCOLATA ALBA,FULGI DE COCOS,BAROT DE ARAHIDE,FULGI DE CIOCOLATA.5.LUANA FURSEC UMPLUT CU CREMA SI JELEU ,CU FORMA CIRCULARA ,DIN ALUAT SIMPLU SAU CACAO.

6.LUANA FURSEC DECORAT IN FORMA DE SEMILUNA, DÉCOR CIOCOLATA-VANILIE SI CIOCOLATA ALBA,COCOS,BAROT DE ARAHIDE SAU PUDRA DE ZAHAR

7.LUANA FURSEC UMPLUT IN FORMA DE SPRITAT,REALIZAT PRIN LIPIREA A DOUA FURSECURI CU JELEU FRUCTE.

Taxe platite la data depunerii cererii:

10.1. Taxa de inregistrare (nr. act, suma)

10.2. Taxa de publicare    (nr. act, suma)

10.3. Alte taxe explicit    (nr. act, suma)

Declarati a solemna a autorilor:

Subsemnatii: ………………..

cunoscand prevederile art.292 din Codul penal, privitor la persoanele ce fac declaratii neadevarate, declaram in mod solemn, pe propria raspundere, ca suntem autori ai desenelor/modelelor ce fac obiectul prezentei cereri si, dupa cunostinta noastra, acestea prezinta elemente de noutate fata de creatiile similare facute public in tara si strainatate.

Semnaturi:   

Semnaturi solicitanti/mandatar

LS

L.S. LSlllll

Documente depuse la OSIM de solicitant/mandatar

Documente primite la OSIM

Formular de cerere    in …. exemplare a file

in .exemplare a file

Reproducerile grafice ale desenelor/modelelor in…exemplare

in .exemplare

Dovada de plata a taxei de inregistrare

Dovada de plata a taxei de publicare

Anexa cu descriera desenului/modelului

Procura

Autorizatia privind transmiterea dreptului de prioritate    a . file

a file

Document de prioritate    a . file

a file

Declaratie privind renutarea autorilor la mentionarea numelui in cerereAlte documente    a . file

a file

OSIM (semnatura, LS)   

Continuarea rubricii nr. .

Continuarea rubricii nr. .

Continuarea rubricii nr. .

Continuarea rubricii nr. .

Continuarea rubricii nr. .

Ghid de completare a formularului de cerere de inregistrare a desenului/modelului

Cererea de inregistrare a desenului/modelului se intocmeste in 2 exemplare, in limba romana, pe formularul tip FORM. D 01 prin imprimare sau dactilografiere.

Depunerea cererii se poate face: a) direct si cu confirmare de primire la Registratura generala a OSIM, b) prin posta, trimisa recomandat cu confirmare de primire sau c) in forma electronica sau prin mijloace electronice, daca sunt respectate prevederile legale.

Nota Daca spatiul alocat unei rubrici din formularul de cerere nu este suficient pentru completarea unor date, se va continua scrierea acestora in pag. 3 la “Continuarea rubricii nr.”.

Rubrica 1. Se indica numele si prenumele sau denumirea, adresa sau sediul solicitantului (strada, numar, oras, judet, tara), inclusiv codul postal, telefon si fax cu prefixul zonei, E-mail.

Cand solicitantul este o persoana juridica se va indica in Rubrica 1.1. forma de constituire a acesteia cat si statul a carei legislatie ii guverneaza organizarea acesteia.

Cand solicitantul este strain, se indica denumirea statului caruia acesta ii apartine, statul in care isi are domiciliul sau, dupa caz, statul in care solicitantul are o intreprindere in intelesul art. 3 din Conventia de la Paris.

Rubrica 2. Se scrie denumirea desenului/modelului precum si titlul produsului in care se incorporeaza desenul/modelul si va fi exprimata prin notiuni generale si cunoscute, fara coduri comerciale si tipodimensiuni, in conformitate cu clasificarea internationala, prin cuvinte continute in dictionarele limbii romane. In Rubrica 2.2 se indica numarul de desene/modele pentru care se cere protectia. Cererea poate contine pana la 100 de desene/modele destinate a fi incorporate in obiecte apartinand aceleasi categorii de produse conform Clasificarii internationale Locarno si va avea aceiasi solicitanti si aceeasi autori.

Rubrica 3. In aceasta rubrica se indica numele si prenumele persoanelor care au creat desenul/modelul i adresa, inclusiv codul postal, telefon si fax cu prefixul zonei, E-mail.

Rubrica 4. In cazul in care se revendica o prioritate dintr_o cerere anterioara, se va indica statul, data si numarul primului depozit. Daca se invoca o prioritate in urma expunerii desenului/modelului intr_o expozitie internationala se va indica tara, locul si denumirea expozitiei, precum si data introducerii desenului/modelului in expozitie. Actele de confirmare a prioritatii revendicate se depun odata cu cererea sau in termen de 3 luni de la data depunerii cererii.

Rubrica 5. Se indica prin bifare in Rubrica 5.1 daca reprezentarea grafica a desenului/modelului se publica in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala al OSIM in “alb_negru” sau “color”. In acest scop reprezentarile grafice ale desenului/modelului se anexeaza la cerere in 3 exemplare; Rubrica 5.2. se bifeaza daca solicitantul opteaza pentru publicarea descrierii desenului/modelului cu plata taxei legale; in Rubrica 5.3. se bifeaza daca publicarea desenului/modelului se doreste a fi amanata, la cererea solicitantului, cu plata taxei legale, pe o perioada care nu poate depasi 30 de luni, de la data depunerii cererii sau de la data prioritatii invocate.

Rubrica 6. Daca sunt mai multi solicitanti, iar acestia nu sunt reprezentati in fata OSIM printr-un mandatar autorizat, in aceasta rubrica, se va indica unul din solicitanti care este desemnat pentru corespondenta cu OSIM; in caz contrar, OSIM va purta corespondenta cu primul solicitant inscris in cerere.

Rubrica 7. Aceasta rubrica se completeaza daca solicitantul/mandatarul doreste transmiterea corespondentei de catre OSIM la o alta adresa decat cea indicata la rubrica 1, in cazul in care acesta are mai multe adrese.

Rubrica 8. Se completeaza cand solicitantul este reprezentat prin mandatar autorizat, indicand numele si prenumele sau denumirea si adresa sau sediul, inclusiv codul postal, telefon si fax cu prefixul zonei, E-mail, precum si numarul de inregistrare la Registrul Comertului. Daca mandatarul a fost imputernicit numai pentru depunerea cerererii se bifeaza prima casuta; daca o procura generala pentru mai multe cereri de inregistrare a fost data si comunicata la OSIM, se va indica in cerere numarul si data depunerii acesteia la OSIM. Procura se va depune odata cu cererea sau in termen de 3 luni de la data inregistrarii cererii.

Rubrica 9. Descrierea pentru fiecare desen/model se face direct pe cerere sau pe anexe semnate si trebuie sa contina exclusiv elementele caracteristice ale aspectului estetic precum si elementele noi, care se pot regasi si in reproducerile grafice anexate cererii. Descrierea nu trebuie sa cuprinda: detalii tehnice sau de functionare, caracteristici tehnice, dimensiuni, repere, declaratii privind noutatea sau caracterul individual. Descrierea unui desen sau model industrial trebuie sa contina maximum 100 de cuvinte.

Rubrica 10. Dovada platii taxei de inregistrare se depune odata cu cererea si se indica la Rubrica 8.1. prin inscrierea numarului de document si a sumei platite. Alte taxe (de publicare, de invocare a prioritatii, de examinare etc) pot fi platite la data depunerii cererii sau in termenele prevazute de lege.

Rubrica 11. Declaratia de la aceasta rubrica se completeaza cu numele in clar si se semneaza numai de catre persoanele care au creat desenul/modelul.

Rubrica 12. La aceasta rubrica se inscrie in clar numele solicitantilor si functia, in cazul persoanelor juridice, sau dupa caz a mandatarului autorizat cu semnaturile corespunzatoare si aplicarea stampilelor, in cazul persoanelor juridice.

Rubrica 13. Se bifeaza rubricile pentru documentele anexate la cerere, indicand numarul de file/ exemplare.

Rubrica 14. Se completeaza si se semneaza de persoana desemnata de catre OSIM.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1209
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site