Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


FUNCTIA SOCIAL – POLITICA

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micFUNCTIA SOCIAL – POLITICA

Autoritatile locale promoveaza o politica fiscala care sa fie in concordanta cu interesele categoriile sociale pe care le reprezinta.
Prin politica fiscala promovata se urmareste realizarea unor obiective de ordin social-politic. Astfel, autoritatile administratiilor publice locale au in vedere ca politica fiscala pe care o promoveaza sa fie in concordanta cu interesele categoriilor si grupurilor sociale pe care le reprezinta.

Este cunoscuta, de asemenea, practica acordarii unor facilitati fiscale anumitor categorii sociale – batrani, bolnavi cronici, orfani, handicapati, invalizi – care nu-si pot satisface nevoile individuale de trai din lipsa surselor de venit sau a sustinatorilor legali, precum si pentru alte categorii stabilite, anual, prin Hotarari ale Consiliului Local respectiv,astfel: pentru persoanele cu handicap de gradul I si II, persoanele fizice nevazatoare, pentru cazurile in care intr-un an persoane fizice beneficiazanumai de ajutor de somaj, alocatie de sprijin, ajutor social sau ajutor de integrare profesionala, se poate acorda reducere sau scutire de impozit pe cladiri si de impozit pe teren.

Ca urmare, nevoile individuale ale acestora capata caracterul unor nevoi sociale, a caror satisfacere este trecuta in seama colectivitatilor locale.Asistenta socialase acorda fie prin internare si ingrijire in unitati specializate, fie in bani (acordarea de pensii, ajutoare,etc.).

De asemenea, se are in vedere asigurarea protectiei sociale a populatiei, de exemplu prin acordarea de subventii; crearea de servicii de asistenta sociala, acordarea de ajutoare si indemnizatii (camine de batrani si pensionari, camine-spital pentru invalizi si bolnavi cronici; cantine de ajutor social, camine pentru copii infirmi si camine-atelier, ajutor social, serviciu specializat pentru protectia copilului, indemnizatii de nastere, alte actiuni privind asisitenta sociala, ajutoare si indemnizatii).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 696
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site