Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


REGULI PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA ACTIVITATILOR DE CONTROL - ACCES IN UNITATILE MIRA

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micINSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDE TULUI CONSTANTA

Serviciul Management Organizatoric, Comunicare Publica si Relatii InternationaleREGULI PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA

ACTIVITATILOR DE CONTROL - ACCES IN UNITATILE MIRA

Regulile privind accesul in unitatile MIRA se stabilesc pe baza prevederilor Regulamentului nr. 459 din 27.05.2003, privind serviciul de permanenta si accesul in unitatile MI si a regulamentelor de ordine interioara proprii.

Scopul reglementarii accesului il constituie prevenirea patrunderii persoanelor fara documente de acces in unitatile MIRA, protectia bunurilor, documentelor si informatiilor clasificate.

Accesul persoanelor in unitatile MIRA este permis numai prin punctele de control-acces stabilite de sefii acestora, pe baza urmatoarelor documente, astfel:

a)      legitimatia de serviciu, pe care este inscris dreptul de acces;

b)      bilet de intrare, eliberat de personalul de serviciu din punctul de control-acces sau, dupa caz, de compartimentul (biroul, oficiul sau ghiseul de relatii informatii) cu atributii stabilite in acest sens;

c)      permis de acces limitat, eliberat de Directia Management Resurse Umane persoanelor din alte unitati ale MIRA, de la Curtea de Conturi sau Asociatiile veteranilor si rezervistilor acestei institutii.

Pentru persoanele care participa la diferite activitati comune ( convocari, instructaje, schimburi de experienta, ceremonii, prestari servicii etc.) accesul se face pe baza tabelului nominal intocmit de unitatea organizatoare si aprobat de seful acesteia sau inlocuitorul legal.

Corespondentii de presa, fotoreporterii, operatorii radio si de televiziune au acces pe bazalegitimatiei de acreditare in specialitate, buletinului/cartii de identitate si a tabelului nominal aprobat de seful unitatii sau inlocuitorul acestuia.

Pentru cetatenii straini, accesul se aproba numai de catre seful unitatii sau inlocuitorul acestuia, dupa consultarea ofiterului cu protectia informatiilor (S.I.I.P.I.).

Studentii si elevii institutiilor de invatamant MIRA au acces in unitati numai pe baza carnetului de student/elev si a ordinului de serviciu, semnat de seful unitatii.

Accesul autovehiculelor se reglementeaza de sefii de unitati, urmarindu-se asigurarea evidentei intrarilor si iesirilor, controlul documentelor, transporturilor, soferilor si ale insotitorilor.

Accesul persoanelor in unitatile MIRA, cu exceptia celor care au acest drept, se face cu aprobarea sefului si adjunctilor acestuia, numai pentru unitatea din subordinea lor.

In afara programului de lucru, pentru cazurile de urgenta, accesul persoanelor care nu au acest drept poate fi permis cu aprobarea persoanei care asigura continuitatea conducerii, atunci cand functioneaza in unitate, sau a ofiterului de serviciu pe unitate, informand seful ori unul dintre adjunctii acestuia.

Sefii sunt obligati sa stabileasca regulile cu privire la circulatia si locurile din incinta unitatii unde au acces persoanele care nu fac parte din structura proprie.

Persoanele din afara unitatii, cu exceptia celor pe a caror legitimatie de serviciu este inscris dreptul de acces, precum si cetatenii straini, se inscriu in Registru de intrare, vor purta la vedere un ecuson si vor fi conduse obligatoriu de un insotitor, numai in locul si la persoana pentru care s-a dat aprobarea, precum si de la aceasta pana la iesirea din unitate.

Ecusoanele, in functie de provenienta persoanelor, vor fi realizate pe un suport colorat, dupa cum urmeaza:

a)      alb- pentru persoanele din structura MIRA;

b)      galben- pentru persoanele din afara structurii MIRA;

c)      bleu- pentru cetatenii straini.

Specialistii si tehnicienii pentru diferite interventii, reparatii sau alte lucrari, vor fi insotiti pe toata durata executarii lucrarilor de catre o persoana din compartimentul beneficiar al serviciilor solicitate. Pentru interventii in regim de urgenta, in afara programului de lucru, ofiterul de serviciu va informa seful unitatii sau inlocuitorul acestuia care, in functie de situatie, va desemna persoana de insotire si pentru supravegherea activitatilor respective.Este interzis accesul in unitatile MIRA a persoanelor care au asupra lor armament, munittii, substante toxice si explozive, ori alte materiale si intrumente ce pot pune in pericol viata, integritatea corporala si sanatatea personalului propriu sau patrimoniul unitatilor, precum si acumulatorii de la aparatele de telefonie mobila . Pentru controlul persoanelor, punctele de control acces vor fi dotate cu aparatura de detectie specifica, iar personalul de serviciu va fi instruit pentru folosirea acesteia.

Fac exceptie persoanele cu armament si munitii, pe timpul executarii misiunilor de protectie a personalitatilor care au acest drept prin lege, cele care transporta corespondenta secreta si valori, precum si cele care lucreaza permanent in unitatea respectiva si au in dotare astflel de mijloace .

Armamentul si munitiile aflate asupra persoanelor cu exceptia celor prevazute in aliniatul anterior precum si acumulatorii de la aparatele de telefonie mobila vor fi ridicate si incuiate intr-un dulap care sa asigura conditii de siguranta a acestuia, la punctul de control acces si sa restituie la plecare .

La intrarea in unitatile MIRA , toate persoanele cu exceptia ministrului, secretarilor de stat si persoanelor care ii insotesc pe acestia , precum si a sefilor si adjunctilor pentru structurile pe care le conduc, sunt obligate sa prezinte, neconditionat, personalului de serviciu din punctul de control acces, documentele de acces , dupa cum urmeaza :

a/ personalul propriu al unitatii si cel cu drept de acces - legitimatie de serviciu

b/ persoanele din alte unitati MIRA - legitimatie de serviciu sau BI/CI/ ordin de serviciu ,

c/ persoanele din afara MIRA - BI/CI/pasaport

d/ cetatenii straini sau romani cu domiciliul in strainatate - pasaport sau BI/CI

Documentele de acces se verifica cu atentie sa nu prezinte urme de deteriorare sau falsificare, urmarindu-se ca toate datele sa fie inscrise fara stersaturi sau corecturi.

Daca se constata unele nereguli cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, personalul de serviciu pe punctul de control acces nu permite intrarea in sediul a posesorilor acestora, ii retine si informeaza imediat ofiterul de serviciu pe unitate .

Se interzice retinerea la punctele de control acces a legitimatiei de serviciu sau a altor documente de identitate , prezentate de persoanele care solicita accesul.

Pentru persoanele care solicita intrarea in unitate si nu au drept de acces , personalul de serviciu va proceda astfel :

a/ legitimeaza persoana care solicita accesul ,

b/ efectueaza controlul antiterorist (la punctele de control acces prevazute cu echipamente specifice),

c/ anunta telefonic pe cel in drept sa aprobe intrarea si dupa primirea confirmarii, inscrie persoana in registru,

d/ inmaneaza persoanei respective ecusonul precizandu-i sa-l poarte la vedere, pe toata durata cat se afla in unitate ,

e/ la iesirea din unitate a persoanei, retine ecusonul ,

Pentru persoanele care solicita intrarea in unitate si au inscriptionat pe legitimatia de serviciu " ACCES GENERAL" sau treapta de acces "XXXXX" , personalul de serviciu permite accesul acesteia in unitate , informand ofiterul de serviciu pe unitate .

In cazul in care pana la terminarea programului de lucru nu s-au restitit toate ecusoanele , personalul de serviciu pe punctul de control acces, instiinteaza ofiterul de serviciu pe unitate, care este obligat sa clarifice imediat situatia.

Accesul persoanelor pe baza de tabel nominal, pentru participarea la diferite activitati comune, este permis numai in prezenta insotitorului desemnat de unitatea organizatoare . Pe timpul desfasurarii activitatilor respective, seful unitatii organizatoare sau inlocuitorul acestuia este obligat sa ia masurile necesare pentru respectarea stricta de catre participanti a regulilor de ordine interioara .

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1358
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved