Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


Notiunea si obiectul identificarii criminalistice

Drept+ Font mai mare | - Font mai micNotiunea    si obiectul identificarii criminalistice

-Identic este un concept cu urmatoarele intelesuri:

-ceea ce este unic, chiar daca este cunosut sub diferite denumiri.

-o persoana(alta fiinta) care este identica cu ea insasi, indiferent de schimbarile ce pot surveni pe parcurs.-? Proprietatea unui obiect de a fi si a ramane, cel putin un anumit timp, ceea ce este, calitatea de a-si pastrta un anumit timp caracterele fundamentale.

-stabilirea identitatii unor persoane sau obiecte, privita in sensul cel mai larg- proprie tuturor stiintelor, reprezinta procesul definitoriu al investigarii riminalistice, este problema sa centrala.

-ea are un specific fata de alte stiinte: stabilirea obiectului care are leg[tur[ cu fapta cercetata (cauzala) in scopulobtinerii de probe judiciare.

-Identificarea criminalistica=stabilirea(prin mijloace tehnico-stiintifice a identitatii unei fiinte sau obiect ce are legatura cu fapta cercetata, in scopul obtinerii de probecare sa dovedeasca existentainfractiunii, vinovatia si sa contribuie la aflarea adevarului.

-Obiectul: orice persoana, fiinta sau lucru, precum si orice alt element al lumiimateriale care se manifesta in timp si spatiu , susceptibile a fi identficate dupa urmele lasate la locul faptei(persoane, fenomene).

-Conditia:-obiectul sa fie concret;

-raport de cauzalitate cu fapta cercetataPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1591
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved