Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

CARACTERISTICI ALE JOCULUI DE VOLEI

Sport+ Font mai mare | - Font mai micCARACTERISTICI ALE      JOCULUI DE VOLEI

Jocul este o activitate complexa, predominant motrica si emotionala, desfasurata spontan dupa reguli prestabilite, in scop recreativ, sportiv si totodata de adaptare la realitatea sociala. Dintre caracteristicile jocului amintim ca este o activitate naturala, libera, spontana, atractiva, totala, dezinteresata, creativ-compensativa.Jocul sportiv este      un sistem de exercitii fizice practicate sub forma de joc cu un anumit obiect cu dimensiuni si forma specifica, prin care doua echipe sau doi adversari se intrec conform unor reguli de organizare sau desfasurare.

Pentru definirea notiunii de joc sportiv se iau in consideratie trei elemente:

activitatea jucatorului;

ideile de joc reunite in      conceptia de joc - stabilirea celor mai potrivite modalitati de actionare, un sistem de principii si reguli de actionare care stabilesc ce au de facut jucatorii;

regulamentul de joc - act normativ oficial care precizeaza toate detaliile necesare privind oragnizarea si desfasurarea jocului.

Toate elementele sunt dinamice, supuse perfectionarii, evolutiei si de gasesc intr-o stransa corelatie. (I. Bota, D. Colibaba, 1998)

Voleiul este un joc sportiv care se desfasoara pe un teren cu dimensiuni relativ reduse (2X9/9), intre doua echipe formate din sase jucatori care nu sunt in contact direct, fiind despartite de un fileu. Actiunile de joc se desfasoara prin lovirea sau respingerea mingii in forme specifice. Mingea nu trebuie sa cada in terenul propriu si trebuie trimisa peste fileu in terenul advers prin cel mult 3 lovituri daca nu se efectueaza blocaj sau 4 lovituri, daca se efectueaza blocaj.

Victoria se obtine prin depasirea adversarului direct, fara impunerea prin regulament a unei limite de timp. Durata unei partide poate varia cu aproximatie intre 30 -120      de minute, si se incheie atunci cand una dintre echipe castiga trei seturi din cinci. (Prin regulamente interne la unele competitii se poate stabili castigarea partidei si cu doua seturi din trei)Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3853
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved