Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

VOLEIUL - MIJLOC AL EDUCATIEI FIZICE SI DISCIPLINASPORTIVA

Sport+ Font mai mare | - Font mai micVoleiul mijloc al educaTiei fizice Si disciplinAsportivA

Disciplina sportiva volei este un joc sportiv colectiv, avand un regulament de joc, continut si forme de pregatire unitara. Este incadrat intr-un sistem competitional national si international, fiind practicat in cadrul sectiilor asociatiilor si cluburilor sportive diferentiat pe categorii: copii, juniori, seniori, masculin si feminin. Ca mijloc al educatiei fizice jocul de volei se practica in invatamantul de toate gradele, sistematizarea lui fiind cuprinsa in continutul programelor de educatie fizica.Teoria jocului de volei constituie un ansamblu de cunostinte ordonate sistematic care apreciaza si stabileste continutul real al jocului competitional, formuleaza si elaboreaza conceptia de joc care va fi aplicata pe plan national de toate echipele; analizeaza intr-o abordare sistemica tehnica si tactica jocului.

Obiectul disciplinei VOLEI, atat ca mijloc al educatiei fizice cat si ca disciplina sportiva consta in studiul:

aparitiei si dezvoltarii jocului;

continutului jocului (tehnica si tactica, caracteristicile lor, descrierea executiei actiunilor de joc cu implicatiile de ordin biomecanic, de utilizare, etc.);

metodica de invatare si de antrenament;

probleme ale selectionarii si orientarii copiilor spre practicarea jocului de volei;

regulamentul de joc si conditiile materiale si organizatorice necesare practicarii jocului;

Intre teoria si practica jocului exista o stransa interdependenta si o permanenta conditionare reciproca. Teoria (care reprezinta generalizarea activitatii practice) determina modificarea si imbunatatirea continutului metodicii, care la randul ei influenteaza favorabil activitatea practica viitoare.

Principalele surse de documentare a teoriei si metodicii jocului sunt: practica, experienta pozitiva a specialistilor romani si straini consemnata in lucrari de specialitate, cercetarea stiintifica din domeniu.

Jocul de volei are o teorie si o metodica specifica, rezultat al generalizarii experientei practice consolidata de integrarea datelor obtinute prin cercetare stiintifica in domeniu.

Teoria jocului de volei este o ramura a Teoriei Educatiei Fizice si a Teoriei si Metodicii Antrenamentului Sportiv si are legaturi cu alte dicipline cum sunt: pedagogia, psihologia, sociologia, anatomia functionala si biomecanica, fiziologia.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2615
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved