Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

NOTIUNI DE TERMINOLOGIE SPECIFICA - VOLEI

Sport

+ Font mai mare | - Font mai mic
NoTiuni de terminologie specificA - VOLEI

Actiunea de joc este unitatea de baza din jocul de volei, are un rol dominant in toate componenetele acestuia. Este unitatea functionala de baza a jocului, sistematizata dupa necesitatea rezolvarii partiale sau totale a unei sarcini specifice de joc la care jucatorii participa cu toate calitatile sale psiho-fizice native sau dobandite. (Ghenadi, 1984) actiunea de joc are un puternic caracter individual, dar pe plan tactic primeste si caracter colectiv mai ales cand este vorba despre organizarea atacului sau apararii si la dispozitivele specifice la efectuarea sau primirea serviciului.
Actiunile de joc se desfasoara pe spatiu redus, ele trebuie sa fie rapide si exacte. La fiecare actiune de joc, complexitatea efortului se manifesta diferit si in relatie cu celelalte componenete psiho-motrice ale executiei. Executia unei actiuni cuprinde urmatoarele elemente:

Sarcina partiala de joc;

Analiza situatiei;

Deplasarile specifice pregatirea

Luarea deciziei;

Executia - lovirea propriu-zisa;

Pregatirea pentru urmatoarea executie.
Dintre cele sase elemente trei sunt cu pondere psihica (sarcina, analiza si decizia) si trei cu pondere fizica (deplasarea, pregatirea, executia)

Procedeul de executie este structura de acte motrice bine precizate prin care se concretizeaza in mod particular actiunea de joc, in functie de cerintele si situatiile concrete ale jocului.

Faza de joc este succesiunea actiunilor de joc ale unei echipe din momentul trecerii mingii in terenul propriu si pana la trecerea mingii in terenul advers. Fiecare faza de joc se compune din mai multe actiuni de joc.

Totalitatea fazelor si actiunilor de joc formeaza structura de joc.

Sistemul de joc cuprinde actiuni de atac si de aparare care determina structura de joc cu care se opereaza in procesul de instruire. Conditiile de joc impuse de ultimele modificari ale regulamentului determina o accentuare a importantei eficientei actiunilor individuale in contextul actiunilor colective.

Sistemele de actionare sunt structuri de exercitii sau mijloace cu ajutorul carora realizam obiectivele de instruire.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 886
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site