Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Avantaje si dezavantaje ale comenzilor electropneumatice

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Condensatoare. Punti pentru masurarea capacitatii
Aparate (corpuri) de iluminat
ELEMENTE GENERALE - Convertoare electrice
EXECUTIA INSTALATIILOR SI RETELELOR ELECTRICE DE JOASA TENSIUNE
Studiul rezonantei intr-un circuit RLC paralel
Sistem electroenergetic (SEE)
Realizarea instalatiilor electrice pentru alimentarea masinilor electrice
Modelul simplificat al unei infasurari monofazate
OSCILATORUL ARMONIC RC
CALCULUL FRECVENTEI DE REZONANTA

TERMENI importanti pentru acest document


Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/svadan38/public_html/tehnologie/electronica-electricitate/AVANTAJE-SI-DEZAVANTAJE-ALE-CO25592.php on line 95


AVANTAJE SI DEZAVANTAJE ALE COMENZILOR ELECTROPNEUMATICE


Comenzile electrice utilizate in actionarile pneumatice si hidraulice au aparut din necesitatea de a minimaliza timpul afectat prelucrarii semnalelor de comanda,deci de a scurta ciclurile de functionare a instalatiilor,liniilor de fabricatie,etc.cu scopul eficientizarii proceselor de productie.
Avantaje:

- Utilizarea comenzilor electrice permite realizarea mai usoara de instalatii functionand in ciclu automat,deci cu productivitate mare. - Utilizarea semnalelor electrice confera rapiditate etajului de comanda(semnalul electric circula mai repede decat cel pneumatic,aparatele electrice comuta mai repede decat cele pneumatice). - Echipamentele electrice sunt,de multe ori,mai ieftine decat cele pneumatice.

- Semnalul electric nu este sensibil la variatii de temperatura si la variatii de directive a suportului. - Cu puteri mici,deci cu consum energetic redus,se comanda puteri mari(in etajul de executie).- Gabaritul si flexibilitatea suportului pentru semnalul electric(conductorul) sunt superioare, calitativ vorbind, gabaritului si flexibilitatii suportului semnalului pneumatic(furtun, teava). - Instalatiile echipate electropneumatic pot fi programate (comandate) prin intermediul programatoarelor electronice si/sau a calculatoarelor de proces.

Deci, combinarea comenzii electrice cu electronica ofera o mare flexibilitate circuitelor electropneumatice, permitand modificarea rapida si facila a parametrilor functionali(in spatiu si in timp ), afisarea si semnalizarea, precum si interpretarea lor. De exemplu, prin interpretarea( prelucrarea) unor parametrii functionali in cadrul unui program special conceput,in cazul aparitiei unui defect, instalatia poate autodiagnostica defectul,oferind operatorului date precise si sigure privind localizarea defectului (aparatului defect) si, in functie de complexitatea programului si a instalatiei, poate oferi informatii si despre cauzele defectului.
Dezavantaje:

-Instalatiile echipate electropneumtic depind de doua surse de energie:pneumatica si electrica. –Sunt necesare instalatii suplimentare specifice, scumpe si cu gabarit mare:transformatoare,tablouri electrice, etc. –Aplicatiile circuitelor electropneumatice sunt limitate datorita pericolului de incendiu , explozie. –Exista pericol de accidente prin electrocutare.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 125
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site