Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Motoare polifazate

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micMotoare polifazate

O clasa mai putin obisnuita a motorului pas-cu-pas cu magnet permanent este aceea in care toate infasurarile motorului sunt bobinate in serie ciclica, cu o priza intre fiecare pereche a infasurarilor din ciclu. Cele mai uzuale constructii din aceasta categorie utilizeaza infasurarea cu 3 faze sau 5 faze. Comanda necesita 1/2 dintr-o punte H pentru fiecare borna a motorului. Aceste motoare pot produce un cuplu mai mare, la acelasi gabarit, pentru ca toate sau aproape toate infasurarile motorului sunt alimentate in fiecare punct al ciclului de comanda. Unele motoare cu 5 faze au rezolutii inalte de ordinul a 0,720 pe pas (500 pasi intr-o rotatie).Pentru un motor cu 5 faze exista 10 pasi pe ciclu repetabil de pasire care se repeta dupa cum se arata mai jos:

Borna 1

Borna 2

Borna 3Borna 4

Borna 5

Timp    à


Aici, ca si in cazul bipolar, fiecare borna este aratata ca fiind conectata la polul pozitiv sau negativ al sursei de alimentare a motorului. Trebuie observat ca la fiecare pas numai o borna isi schimba polaritatea. Acesta schimbare ia alimentarea de la o infasurare atasata bornei (pentru ca ambele borne ale infasurarii in discutie au aceeasi polaritate) si o aplica infasurarii care a fost anterior nealimentata. La geometria motorului reprezentata in figura 8.4. aceasta secventa va comanda doua rotatii ale motorului.

Trebuie remarcat ca unele motoare cu 5 faze au 5 infasurari separate cu un total de 10 conductoare. Acestea pot fi conectate in stea, cum s-a aratat mai sus, folosind circuite de comanda semi-punte sau fiecare infasurare poate fi comandata de puntea sa proprie. Disponibilitatea puntilor integrate face ca a doua solutie sa fie preferata.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1478
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved