Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Termoplonjorul electric

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micTermoplonjorul electricTermoplonjorul este folosit pentru incalzirea si fierberea lichidelor continute intr-un vas rezistent la temperatura ridicata.


Termoplonjorul (fig. VII.22) este alcatuit dintr-o rezistenta electrica introdusa intr-un tub metalic, nichelat sau cromat, de forma unei spirale, rezistenta fiind inglobata intr-un material izolant termorezistent. Capetele rezistentei electrice sunt imbinate prin lipire cu capetele cordonului de racordare la priza de curent, imbinarea fiind protejata de corpul termoizolant al clemei de imbinare.

Fig. VII22. Termoplonjor electric.

Termoplonjoarele se executa in diferite forme constructive si de puteri de la 200 la 600 W, cele mai uzuale plonjoarele liind pentru incalzirea lichidelor pana la 200 ml.

Punerea in functiune a termoplonjorului se face numai dupa ce corpul incalzitor a fost introdus in apa, in caz contrar producandu-se arderea rezistentei electrice.

De asemenea, mai trebuie avut grija ca nivelul lichidului din vas sa fie intre cele doua repere marcate pe corpul plonjorului, scufundarea in afara acestor limite provocand arderea rezistentei. Scoaterea plonjorului din lichidul incalzit se va face numai dupa deconectarea lui de la priza de curent :

Caracterislicile tehnice :

puterea absorbita de rezistenta electrica 200 - 600 W

intensitatea maxima a curentului 2,8 A.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 671
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved