Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


GPL PRODUCATOR DE EMISII POLUANTE?

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micGPL producator de emisii poluanteCombustibilii alternativi, in special pentru masini, sunt o tema globala. Mergand in orice oras din lume vom realiza ca avem o problema comuna - gazele de esapament de la motoarele diesel sau pe benzina creeaza smogul si reduc calitatea aerului pe care il respiram. Combustibilii alternativi sunt o parte esentiala a vietii de zi cu zi.

Pana nu demult, autoritatile din multe tari au luat masuri in vederea reducerii emisiilor poluante degajate in aer. In orase unde combustibilii alternativi nu sunt prea utilizati, soferii pot utiliza numai masinile proprii in zile alternative, In schimb in Japonia, exista o interdictie in utilizarea autovehiculelor care nu au trecut testele legate de degajarea emisiilor de gaze in aer.

S-a convenit de comun acord ca, combustibilii alternativi sunt cei mai curati, deci cel mai utilizat este GPL (gaz petrol lichefiat). GPL este de peste 60 de ani in uzul comercial si are un record impresionant in siguranta. Prima alegere dintre combustibilii alternativi a fost GPL pentru ca are emisiile cele mai scazute dintre toti combustibilii comerciali si motoarele care functioneza cu GPL emit mai putine particule ce duc la aparitia smogului.

Folosirea GPL in motoare duce la lungirea vietii motorului si scade consumul de ulei. Alti combustibili alternativi nu pot avea aceste performante. In toata lumea 4 milione de masini functioneaza cu GPL si numarul lor creste in fiecare zi.

Toti stim ca folosind benzina sau combustibil Diesel putem reduce calitatea aerului in orase de esapament contribuie la efectul de sera. Folosind GPL putem reduce impactul dintre masina noastra cu mediul inconjurator, astfel:

GPL produce cu 90% mai putine particule emanate si cu 90% mai putini oxizi de N2 decat motoarele Diesel.

Motoarele cu GPL produc cu 75% mai putin CO decat benzinele si au cu 87% mai putin potential de formarea de O3. Daca varsam GPL, se evapora mai repede decat sa explodeze si sa polueze pamantul.

Motoarele cu GPL functioneaza cu 50% mai putin zgomot decat motoarele Diesel.

Teste recente au aratat urmatoarele avantaje ale emisiilor motoarelor cu GPL:

comparativ cu benzina cu continut cel mai scazut de sulf:

11% - 13% mai putin CO2

15% - 80% mai putin NOx

20% - 40% mai putine hidrocarburi

30% - 35% mai putin CO

comparativ cu motorinele cu continut cel mai redus de sulf:

80% - 95% mai putine particule (noxe)

mai putine particule extrem de fine

mai putine NOx

GPL are proprietatea de a reduce emisiile de gaze comparativ cu combustibilii conventionali.

Comparativ cu benzina autovehiculele ce functioneaza cu GPL emit cu 12% mai putin CO2 si aproximativ cu 30% mai putin NOx hidrocarburi si CO. Comparativ cu motoarele Diesel emit cu 90% mai putini NOx , 1/50 particule si 1/500 particule ultrafine.

Poluantii principali ai aerului sunt particulele NOx, care de exemplu in traficul din centrul Londrei se produc 93% din emisiile de particule si 58% din emisiile de NOx.

Zgomotul este o alta categorie de poluare si de aceea sunt motoare cu GPL care sunt cu 50% mai putin zgomotoase decat motoarele Diesel.

Distanta parcursa cu 1litru de GPL este aproximativ cu 20% mai mica decat distanta parcursa cu 1litru de benzina, cunoscand densitatea volumetrica scazuta.

Fig.3 Performantele GPL-uluiPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 929
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved