Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


INSTRUCTIUNI - Specifice de securitate a muncii pentru lucrul la strunguri

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micINSTRUCTIUNI - Specifice de securitate a muncii pentru lucrul la strunguriInainte de inceperea lucrului se verifica;

-existenta sigurantei la unviversal;

-rotirea univresalului cu mana pentru a nu fi blocat;

-dispozitivele de cuplare a avansurilor;

-se unge masina.

Se fixeaza rigid piesa in universal, plan saiba sau dispozitivul de prelucrare. Dispozitivele de prelucrare care au parti preominente vor avea montate aparatori de protectie pentru a se evita accidentele prin lovire sau prinderea imbracamintei. Dupa strangere, cheia se scoate din universal.

La prelucrarea piese sau materialelor la care nu se foloseste varful papusii mobile, partea ce iese din universal nu va fi mai lunga de 3 ori decat diametrul materialului.

La strunjirea pieselor si materialelor lungi se vor folosi linete .

Fixarea cutitelor in suport se face cu cel putin 2 suruburi .

Portiunea de cutit iesita din consola nu trebuie sa fie mai mare de 4,5 ori inaltimea corpului cutitului.

Angajarea cutitului in materialul sau piesa ce trebuie prelucrata se face treptat dupa punerea in miscare de rotatie a piesei sau materialului. La oprire se va decupla intai avansul si apoi se va opri axul principal al masinii.

Cutitele se vor ascuti astfel incat inclinarea fetei de degajare sa asigure sfaramarea aschiilor sau formarea de aschii elicoidale pentru a se evita accidentele ce le provoaca aschiile panglica.

La prelucrarea piselor din bare lungi care ies din arborele papusii fixe, barele vor fi protejate in tuburi izolate fonic si fixate in suporti.

In mod obligatoriu masina trebuie oprita atunci cand se fixeaza si se scoate piesa , cand se masoara manual piesa si cand se schimba sculele si dispozitivele.

In mod obligatoriu: folosirea ecranului si aparatorilor de protectie; cand nu se poate folosi ecranul se vor folosi ochelarii de protectie; folosirea carligelor si maturicilor la indepartarea spanului.

Capul va fi acoperit iar femeile vor avea parul strans sub basma imbracamintea va fi stransa pe corp. Nu se poarta cravata sau fular.

Este interzisa spalarea mainilor cu emulsie sau uleiuri de racire sau stergerea mainilor cu bumbacul (laveta) cu care a fost curatata masina.

La locul de munca trebuie sa fie ordine si curatenie .Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1665
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved