Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


ULEIURI, LICHIDE DE TAIERE & LUBRIFIANTI PENTRU PRELUCRAREA METALELOR

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
TEHNOLOGII DE FABRICATIE
ASAMBLARILE ORGANELOR DE MASINI - ASAMBLARI FILETATE
Asamblari prin bolturi si stifturi
Conditii impuse pieselor de caroserii auto
INSTRUMENTATIA NUCLEARA A REACTOARELOR NUCLEARE
Proiect UTILAJE - CALCULUL DE DIMENSIONARE AL MANTALEI CILINDRICE
Mecanismul vatala la masina de tesut cu biela manivela de tip axial
Mecanismul vatala cu biela manivela de tip neaxial
Pornirea motorului asincron cu rotorul bobinat
MECANICA CLASICA - FORMALISMUL LAGRANGEIAN

ULEIURI, LICHIDE DE TAIERE & lubrifianti pentru prelucrarea metalelor
Notiuni de baza

Functiile de baza ale uleiurilor, lichidelor de taiere & lubrifiantilor pentru prelucrarea metalelor sunt:

Racire

Lubrifiere

Purificare

Pentru selectarea produsului adecvat, trebuie avute in vedere functionarea masinii si tipul de metal.

LICHIDE DE TAIERE SHELL

Pure

Grade “fara clor”

Versiunile “fara clor” ale Shell Garia si Shell Macron sunt create pentru a face fata tuturor operatiunilor majore de taiere a metalelor pe toate tipurile de materiale.

Aceasta gama, bazata pe tehnologia aditivilor de ultima ora, a fost creata pe baza unor teste de teren extinse, desfasurate in stransa cooperare cu utilizatori finali, folosind cele mai avansate tehnici de taiere a metalelor.

Uleiurile sunt create in considerarea utilizatorului lor. Acestea prezinta o culoare si un miros foarte usoare chiar la cel mai inalt nivel de performanta. Ele permit mecanicului sa observe cu usurinta piesa de prelucrat in timpul conditiilor de prelucrare si contribuie, in mare masura, la crearea unui mediu de lucru placut.

Aceasta gama de uleiuri permite obtinerea unui echilibru adecvat intre cerintele de lubrifiere si de racire si operatiunile si masinile individuale.

De exemplu, in cazul operatiunilor de prelucrare la viteza joasa, sarcini grele unde finisarea suprafetelor este importanta, clientul va fi avantajat de utilizarea unui grad ISO VG 32, in timp ce, in cazul utilizarii unor masini moderne de mare viteza, clientul va aprecia actiunea de racire imbunatatita a unui grad ISO VG 22. Gradul mai usor beneficiaza, de asemenea, de “pierderi” reduse pe piesa de prelucrat, ceea ce micsoreaza consumul de ulei, usurand operatiunile de curatare ulterioare si reducand contaminarea lichidului de curatare utilizat.

Uleiurile fara clor Shell Garia si Shell Macron sunt create pentru a permite utilizatorului sa obina piese prelucrate de inalta calitate, exacte, la o rata economica, in conditiile unei vieti prelungite a masinilor-unelte.

Uleiurile sunt bine testate, exclusiv la Shell, si ofera clientului avantajele combinate ale unei inalte performante de prelucrare, risc redus pentru sanatate, costuri de evacuare reduse si un impact potential mai scazut asupra mediului in caz de evacuare.

SHELL GARIA GP 22Uleiul Shell Garia GP este un ulei de prelucrare multifunctional activ de presiune extrema, pur, fara clor. Reprezinta un amestec atent de uleiuri minerale special rafinate cu aditivi polari si chimici activi.

SHELL MACRON GP 22

Uleiul Shell Macron GP consta dintr-un ulei mineral intarit de o combinatie de aditivi chimici activi pentru cresterea sarcinii limita.

Extensibile in apa

Amestecuri atent formulate de uleiuri de baza, emulgatori si alti aditivi special selectati pentru a asigura emulsiei finale, atunci cand este amestecata cu apa, o stabilitate ulei-in-apa acceptabila pentru operator.

Emulsiile sunt usor de preparat prin adaugarea uleiului intr-un volum integral de apa (niciodata invers) si mentinerea unei agitari usoare. Uleiurile si lichidele Shell extensibile in apa sunt exceptional de stabile si prezinta excelenta proprietati antirugina pe durate lungi, astfel asigurand o protectie continua a masinilor.

Acestea includ aditivi creati pentru a asigura o viata lunga a produsului. In cazul verificarii regulate pe durata exploatarii a stabilitatii solutiei si a populatiilor de bacterii, este posibila extinderea vietii lichidului, astfel incat sa devina foarte economic de utilizat.

Uleiurile & lichidele Shell extensibile in apa nu contin compusi fenolici, intrucat acestia cauzeaza iritatii ale pielii si au un miros persistent care este respins de operatorii de masini unelte.

SHELL DROMUS BL

Shell Dromus BL este un ulei de taiere emulsionant non-fenolic avansat care contine un biocid. Acesta formeaza o emulsie stabila, alburie care prezinta excelente proprietati antirugina si o viata remarcabila a lichidului.

SHELL DROMUS B

Uleiul Shell Dromus B este un lichid pentru prelucrarea metalelor, emulsie ulei-in-apa foarte stabila universala, cu un cost eficient.

Specificatii:

DEF STAN 91-70/1, MIL-C-4339C, NATO O-214

ULEIURI DE TRATAMENT TERMIC

Uleiul mineral este un mediu de calire conventional pentru otelurile aliate. Temperatura medie a masei de substanta nu depaseste, de obicei, 80C. Otelurile nealiate se calesc, in mod normal, in apa. Totusi, racirea foarte rapida a suprafetei externe a piesei prelucrat poate cauza distorsiuni si fisurari iar uleiul este uneori utilizat pentru a acoperi aceste neajunsuri. Un dezavantaj al uleiului ca mediu de calire este acela ca duritatea obtinuta este considerabil mai scazuta decat in cazul calirii in apa.

In cazul bailor universale se utilizeaza, in principal, uleiuri usoare de tip Shell Voluta A. Pentru anumite aplicatii, respectiv sisteme inchise, unde racirea este impiedicata de formarea de depuneri, sau daca volatilizarea este factorul major mai degraba decat antrenarea de pierderi, se justifica utilizarea unui ulei de calitate premium precum Shell Voluta C.

Utilizarea de uleiuri de calire minerale accelerate, mai degraba decat cele neaccelerate, pentru piesele prelucrate mici de otel aliat sau slab aliat va imbunatati duritatea finala a metalului.

Calirea in ulei fierbinte, de obicei cu o gama intre 150 c si 180 c este utilizata, in principal, pentru angrenajele auto carburat cu gaz, scopul calirii fierbinti fiind acela de reducere la minim a distorsiunilor.

Uleiurile minerale cu punct inalt de inflamabilitate sunt frecvent utilizate pentru calire la temperaturi de pana la 320 c: peste aceasta temperatura trebuie folosite alte metode, respectiv racirea in solutie de saruri sau cuptoarele cu flacara reflectata cu circulatie fortata.

SHELL VOLUTA C

Este un ulei special de calitate premium, cu rezistenta excelenta la oxidare, formare de namol si ingrosare, cu volabilitate exceptional de joasa. Se recomanda atunci cand nu este necesar un grad accelerat dar este nevoie de un ulei de cea mai inalta calitate.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 814
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site