Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Definitia contabilitatii

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micDefinitia contabilitatii

Prima definitie data contabilitatii apartine italianului Luca Paciolo in lucrarea sa 'Summa de artimetica, geometria, proportioni et propotionalita' aparuta la Venetia in anul 1494. Paciolo analiza contabilitatea ca un ansamblu de principii si reguli privind inregistrarea averii si afacerilor unui negustor conform principiului partidei duble. Principiul partidei duble este evidentiat prin prisma a doua concepte: avere si capital. a tranzactie este privita concomitent din doua puncte de vedere: care este natura si continutul tranzactiei si care este sursa de finantare a acesteia.Definirea moderna a contabilitatii a ridicat doua puncte de reflectie:

a. contabilitatea privita ca teorie stiintifica;

b. contabilitatea privita ca tehnica.

Din punct de vedere al primului punct, contabilitatea reprezinta un sistem de principii si cunostinte care furnizeaza informatii, iar din al doilea punct de vedere contabilitatea este un ansamblu de procedee si instrumente prin care sunt inregistrate resursele economice ale unei entitati economice.

Cumuland cele doua concepte, contabilitatea este stiinta care analizeaza si inregistreaza in ordine cronologica si sistematica toate tranzactiile desfasurate de catre un agent economic in cursul unui exercitiu financiar, avand ca obiectiv transmiterea catre utilizatori de informatii care sunt folosite de catre acestia in procesul de luare a deciziilor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1223
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved