Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Grand Plaza Howard Johnson Hotel -

Turism+ Font mai mare | - Font mai micUniversitatea Romana-AmericanaFacultatea Economia Turismului Intern si International

Capitolul I

In primul capitol urmarim sa analizam factorii generali ai hotelului studiat. In analiza generala vor intra diversi factori precum impresiile de prima mana, ale turistilor, serviciile de care dispune hotelul studiat, resturant si alte dotari pe care le are in incinta hotelul. In decursul istoriei lantul hotelier Houard Jonson a dispus de servici de inalta clasa, si toata paleta de turisti a fost tot timpul selecta. In Romania lantul hotelier are in principalele orase cate o reprezentanta.

Cladire situata in plin centru comercial si turistic al orasului, zona dinamica dar aglomerata, spatiul verde se limiteaza la micile parculete aflate la distante de 10 minute ( mers pe jos ). Zona aglomerata, hotelul se gaseste in plina intersectie In imediata vecinatate a hotelului se gasesc cele mai frecventate baruri, restaurante, cluburi etc. Hotel situat in inima orasului, in imediata vecinatate a celor mai importante sedii de companii transnationale si institutii oficiale - ambasade ca de exemplu: Avon, Orange, Price Waterhouse Coopers, BRD - Societe Generale, Maersk, ABB, Motorola, Siemens, Ambasada Marii Britanii, a Statelor Unite, a Canadei, Frantei, Egiptului, Japoniei etc.

Cladirea este la intersectia bulevardelor Magheru si Dorobanti, cu prelungire inspre Kisseleff, arterele rutiere cele mai frecventate de turisti si localnici si pline cu shop-uri, reprezentante ale unor marci internationale bine cunoscute

Impresia initiala

Exterior:

- semnalizare hotel: brand usor de detectat, si vizibil de la mari distante datorita inaltimii cladirii, luminat seara.

- vizibilitate: foarte ridicata ( domina ca si inaltime cladirile din jur )

- stil modernist, futurist, high - tech al cladirii;

- gradul de conservare al fatadei si zonei de intrare in hotel: ridicat;

- gradul de iluminare: puternic ( sunt extrem de vizibile si brandurile restaurantelor din locatie );

- nivel de siguranta al zonei: normal;

- parcare disponibila.

Interior:

- Descriere lobby: stil modernist, cu combinatii si influente art nouveau si minimaliste, se incadreaza in conceptul de constructie al cladirii, stilul oarecum rece este compensat de culorile calde ( bej, maro, rosu ), nu foarte spatios, inalt, incadrat de mici balconase interioare si foyeruri, nu foarte luminos. Concept unic pe piata locala. Atmosfera exclusivista si eleganta prin simplitatea ei.

- Personalul din receptie: bine pregatiti, atenti la cerintele oaspetilor, echipa nu este uniforma din punct de vedere al experientei. Numarul de limbi straine vorbit este peste medie.

Hotel de 5 stele, cuprinde un total de 285 de camere, din care 14 suite, impartite in mai multe categorii:

Camere single

Camere duble

Home Office single

Home Office duble

Suite

Camerele sunt impartite in mod egal pentru fumatori si nefumatori. Au dimensiune redusa comparativ cu celelalte hoteluri de 5 stele, insa suficient de spatioase, respecta conceptul unitar si designul constructiei ( art nouveau ), renovate 100 % si mobilate cu piese de cea mai buna calitate ( producatori: Ligne Roset, Marazzi, TDM etc).

Servicii : serviciile propuse de hotel sunt similare celorlalte hoteluri de 5 stele: Business Center, centru de sali de conferinta (10), parcare, transfer aeroport - hotel , birou de schimb, serviciu Concierge si un centru de sanatate cu sauna, hammam si fitness ( hotelul nu dispune de piscina sau jacuzzi ). Casinoul se gaseste in interiorul cladirii.

Serviciul Concierge este situat in lobyy-ul hotelului, foarte aproape de receptie, generand o corespondenta interna optima. Sunt propuse diferite facilitati cum ar fi: rent a car, transport oaspeti, rezervari de bilete de avion si de tren, bilete la cinema sau teatru.

Restaurantele: hotelul prezinta una dintre cele mai exclusiviste si rafinate formule de restauratie din Bucuresti.

Avalon - restaurant situat la etajul 1, ce functioneaza in sistem bufet ( mic dejun, dejun si cina a la carte ). Bucatarie internationala, preturi peste medie, locatie uneori inchiriata pentru evenimente mondene la nivel inalt.

Benihana: restaurant cu bucatarie autentic japoneza, restaurantul poarta numele si respecta termenii contractuali ai unei francize incheiate cu lantul de restaurante international Benihana. Decor tipic japonez. Locatie exclusivista, de lux, destinatia celor mai cunoscute persoane din lumea mondena a orasului. Preturi peste medie.

Lobby Bar - potrivit pentru intalnirile de afaceri sau relaxare, mobila dedicata, stil minimalist, art nouveau, calitatea produselor servite exceptionala. Atmosfera stilata, modernista.

Sali de conferinta: servicii de conferinta prevazute cu atestare internationala certificand standardul calitativ al facilitatilor puse la dispozitia clientilor care organizeaza conferinte si seminarii. Hotelul dispune de 8 sali de conferinta cum ar fi:

Platinum Ballroom - capacitate 350 persoane

Arizona, Colorado - capacitate 90 persoane.

Clienti

Hotelul Howard Johnson din Bucuresti se adreseaza in principal turistilor veniti in interes de afaceri, reprezentanti ai unor firme transnationale ce si-au deschis filiale pe teritoriul romanesc sau urmeaza sa isi concentreze investitiile in aceasta zona. De asemenea, hotelul are ca si clienti potentiali inalti oficiali ai diferitelor organizatii guvernamentale internationale ce intretin relatii cu guvernul Romaniei.

Concurentii

Concurentii directi ai hotelului Howard Johnson sunt hotelurile de lux, hotelurile de 5 stele.

Astfel, dintre hotelurile de 5 stele (Marriott, Hilton, Crowne Plaza si Intercontinental) si cele de 4 stele ( Sofitel si Majestic) enumeram principalii concurenti ai hotelului Howard Johnson:

JW Marriott Hotel clasat la 5 stele, deschis in noiembrie 2000, Marriott cuprinde un total de 402 camere, divizate in mai multe categorii. Serviciile propuse de hotel sunt: Business Center, centru de sali de conferinta, parcare, transfer aeroport - hotel , birou de schimb, serviciu Concierge si " At Your Service". In aceeasi cladire functioneaza un cazinou, o galerie comerciala, un cinema multiscreen, birouri de inchiriat, 553 locuri de parcare pazita, un centru de fitness (World Class Heath Academy), 4 restaurante si 17 sali de conferinta modulabile.

Athenee Palace Hilton cuprinde un total de 272 de camere, repartizate pe 7 nivele, divizate in mai multe categorii. Serviciile propuse de hotel sunt: Business Center, centru de sali de conferinta, parcare, transfer aeroport - hotel , birou de schimb, serviciu Concierge si un centru de sanatate cu piscina, sauna, jacuzzi, hammam si fitness. Ininteriorul hotelului exista 2 restaurante, 1 bar si 8 sali de conferinta.

Crowne Plaza cuprinde un total de 164 de camere, din care 9 suite junior si 33 de Club Room, divizate in mai multe categorii. Serviciile propuse de hotel sunt: Business Center, sali de conferinta (8), parcare, transfer aeroport - hotel gratuit, transfer hotel- centrul orasului gratuit, birou de schimb, serviciu concierge, centru de sanatate ( fitness, piscina, sauna, jacuzzi, teren de tenis. Crowne Ballroom este o sala de conferinte cu o capacitate de 500 persoane. Hotelul dispune de asemenea, de restaurante si un bar.

Sofitel ofera clientilor sai 202 camere, cu 14 apartamente incluse si doua etaje Privilege. Hotelul propune diferite servicii intalnite si la competitori: Business Center, serviciul concierge, transfer gratuit hotel - aeroport si hotel - clubul de sanatate ( Le Club). Hotelul functioneaza in cadrul unui complex care include birouri de inchiriat, o galerie pentru cumparaturi si un centru de conferinte. World Trade Center este alcatuit din galeria comerciala, birouri de inchiriat si un centru de congrese ( 6 saloane de receptie din care 2 modulabile si un amfiteatru de 300 de locuri). Hotelul dispune de patru puncte de vanzare restaurant.

Intercontinental Hotel este partial in renovare, astfel ca doar o mica parte din camere este pusa la dispozitia clientiilor. Acesta este motivul pentru care hotelul a avut in ultimii ani un grad de ocupare de doar 25% si un venit mediu pe camera de 25 USD. Datorita renovarii din ultimii ani dar si strategiei deficitare de promovare (nu exista un departament de marketing), Intercontinental nu are o imagine buna in randul clientilor si a publicului larg.

Capitolul II

In capitolul al doilea se urmareste sa se evalueze diversi factori ce influenteaza hotelul. Factorii studiatii tin de veniturile lantului hotelier, si reflecta starea finciara la un moment repectiv a acestuia. Cifra de afaceri, veniturile totale si cheltuielile sunt cei trei factori ce vor fi analizati pentru a da o idee despre puterea financiara a lantului. Se va alege ca studiu trei ani consecutivi, cat se poate de recenti pentru a da o imagine cat mai reala asupra lantului hotelier.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere, in perioada respectiva, provenind atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. In cifra de afaceri nu se includ TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

An

Cifra de afaceri

2006

Se observa ca, in perioada 2005-2007, cifra de afaceri a hotelului Howard Johnson a crescut. In anul 2006 fata de anul 2005 cifra de afaceri a crescut cu 1304598 (~13%), iar in 2007 fata de anul 2006 a crescut cu 5998759 (~59%)

Veniturile constituie cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de intrari sau cresteri ale activelor ori descresteri ale datoriilor care se concretizeaza in cresteri ale capitalului propriu, altele decat din contributii ale actionarilor.

An

Veniturile totale

Se observa ca, in perioada 2005-2007 veniturile totale ale Hotelului Howard Johnson au crescut. In anul 2006 fata de anul 2005 veniturile totale au crescut cu 4704601 (~47%), iar in 2007 fata de anul 2006 a crescut cu 2526930 (~25%)

Cheltuielile constituie diminuari ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de iesiri sau scaderi ale valorii activelor ori cresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in reduceri ale capitalului propriu, altele decat cele rezultate din distribuirea acestora catre actionari.

An

Cheltuielile

Se observa ca, in perioada 2005-2007 cheltuielile totale ale Hotelului Howard Johnson au crescut. In anul 2006 fata de anul 2005 cheltuielile totale au crescut cu 2857608 (~28%), iar in 2007 fata de anul 2006 a crescut cu 6175213 (~61%)

Profitul este un indicator sintetic ce reprezinta venitul sau castigul obtinut ca urmare a unei activitati eficiente din punct de vedere economic.

An

Profit

Se observa ca, in perioada 2005-2007 profitul inregistreaza oscilati al Hotelului Howard Johnson. In anul 2006 fata de anul 2005 profitul a crescut cu 1846993 (~67%), iar in 2007 fata de anul 2006 a scazut cu 3648283 (~61%).

Capitolul III

Analiza SWOT

Analiza SWOT este o sinteza a auditului de marketing care prezinta punctele forte si cele slabe ale organizatiei, oportunitatile si amenintarile mediului extern. Acronimul SWOT provine de la initialele urmatoarelor cuvinte din limba engleza: "strengths" (puncte forte), "weaknesses (slabiciuni), "opportunities" (oportunitati) si "threats" (amenintari).

Puncte forte:

Ø Cea mai buna locatie ( in centrul orasului)

Ø Un produs nou

Ø Cladire moderna

Ø Cele mai noi facilitati si cea mai inalta tehnologie in salile de conferinta

Ø Singurul restaurant japonez autentic din Bucuresti - Benihana

Ø Internet de mare viteza (high speed) in fiecare camera

Ø Preturi competitive

Ø parte a grupului Wyndham Worldwide Group

Puncte slabe:

Ø Camere de dimensiuni relativ mici

Ø Brand necunoscut in Romania

Ø Hotelul nu are piscina

Ø Distanta fata de Centrele de Expozitii (ex Romexpo)

Ø Spatiul de parcare nu este gratuit

Amenintari:

Ø Competitia practica preturi foarte reduse

Ø Segmentul de piata movie (industria filmului)

Ø O mare presiune financiara

Ø Sisteme de distributie

Oportunitati:

Ø Capitalizarea Grupul Accor

Ø Competitia practica preturi foarte reduse

Ø Localizarea in centrul de afaceri al Bucurestiului

Ø Scaderea preturilor pentru a asigura volumul

Ø Cresterea notorietatii restaurantelor

Ø Capitalizarea fidelitatii oaspetilorPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1512
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved