Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Proiect - Delta Dunarii, Paradisul dintre ape - Circuit turistic

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micCOLEGIUL ECONOMIC" Virgil Madgearu"PROIECT DE OBTINERE A COMPETENTELOR PROFESIONALE

DE NIVELUL 3

Delta Dunarii

~Paradisul dintre ape~

Circuit turistic

Argument

Exista cateva locuri in lume unde ,calator fiind,descoperi ca frumusetea,maretia si bucuria vietii sunt cu adevarat mult mai mult decat simple cuvinte. Este locul unde se formeaza cel mai tanar pamant al batranei Europe,unde noul si vechiul precum viata si moartea, precum pamantul si apa se lupta,se despart se inconjoara,se amesteca si se aduna pentru a naste sub ochii tai,vie si intreaga,o lume absolut unica si fascinanta.

Delta Dunarii este un loc de vacanta ideal,spatiu magic in care ai sansa sa admiri mirifice rezervatii de pasari exotice ca in Delta Nilului , trofee de pescuit ca in Australia , misterioase paduri cu luxurianta tropicala , dune de nisip ca in Camar , herghelii de cai salbatici ca in steple Mongoliei , vestigii de temple si cetati antice ca in Grecia , ritualuri manastiresti ortodoxe ca in Rusia si cei mai batrani munti ai Europei, Muntii Macin. Toate aceste privelisti de vis, Dumnezeu le-a reunit intr-un colt al Romaniei , in Delta Dunarii,la cel mult 3 ceasuri de zbor de oricare metropola europeana. Acest paradis unic in Europa asteapta turisti si ii invita la o calatorie in afara timpului.

Aici oamenii primitori si deschisi nu au uitat sa isi pastreze spiritualitatea si stiinta de a trai zi de zi in mijlocul naturii.Cine gusta o data din ciorba pregatita de pescarii din Delta Dunarii se va intoarce cu siguranta pe aceste meleaguri.Comuniunea intensa dintre oameni si natura pe care o intalnesti la fiecare pas te face sa iti aduci aminte de ceva ce e scris in codul genetic al fiecarui om. Lucrurile simple sunt cele care aduc fericirea oamenilor.Pornit intr-o calatorie pe canalele Deltei experienta nu poate fi decat directa,intensa si profunda tocmai pentru ca aici tehnologia nu a influentat decisiv nici natura, nici viata oamenilor.Traditiile si obiceiurile vechi pastrate de catre oameni in Delta Dunarii,muzica,dansul,jocurile,trairile adevarate si mai ales zambetele te fac sa te simti mai aproape ca oricand de natura si de paradis.

Am ales aceasta destinatie deoarece indiferent de pretextul care te-a adus in Delta Dunarii vei descoperi ca ai o mie si inca unul de motive sa te intorci aici iar si iar.pentru ca Delta Dunarii lasa adanc in tine legatura profund armonica dintre oameni si natura.

Am avut personal ocazia sa calatoresc in aceste locuri intr-o vara si sincera sa fiu magia locurilor si simplitatea lucrurilor m-au facut sa realizez ca Delta Dunarii este un loc ce merita vazut de oricine macar o data in viata. Am ales Delta deoarece consider ca este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii noastre dar si ale intregii lumii avand statutul de unicitate pe intreg mapamondul.Ma atrage faptul ca Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa.

Nefiind cea mai valorificata zona turistica din tara si-a pastrat aspectul cat mai original si pentru iubitorii de natura,de aer curat si ,de ce nu ,de viata in general este destinatia ideala pentru a petrece zilele toride ale verii.

In concluzie,sustin cu putere ca Delta Dunarii este un loc deosebit pentru organizarea unei vacante de neuitat.

Delta Dunarii

~Paradisul dintre ape~

Delta Dunarii desfasurata in buna parte pe teritoriul Romaniei si continuata in Ucraina ,este unul dintre ultimele tinuturi din lume unde natura si-a pastrat maretia ei genuina departe de iuresul civilizatiei,unul dintre putinele taramuri unde peisajul se schimba in timp real,unde vegetatia ascunde si arata totodata adevarate miracole de flora si de fauna,unde spiritualitatea si-a pastrat puritatea iar oamenii stiinta de a trai in mijlocul naturii.

Considerata a doua ca marime din Europa, Delta Dunarii (4340 kilometri patrati) este singura delta din lume declarata in intregime rezervatie a biosferei. "Paradisul pasarilor" - cum mai este denumita Delta Dunarii - este una dintre cele mai intinse zone umede din lume si cea mai mare zona de stufarisuri de pe glob, fiind "casa" ideala pentru cele peste 5500 de specii de flora si fauna, intre care peste 300 de specii de pasari si 150 de specii de pesti. Grindul Letea, rezervatia de colonii de pasari de la Perisor-Zatoane, Uzlina-Crisana, Golovita si Insula Sacalin sunt locuri unicat, ce atrag in fiecare an mii de turisti din cele mai indepartate colturi ale lumii.

Cu o lungime totala de peste 2800 de kilometri, Dunarea - al doilea fluviu ca lungime din Europa - se varsa in Marea Neagra prin cele doua mari brate Chilia si Tulcea (ramificat in bratele Sulina si Sfantul Gheorghe), formand o delta cu suprafata totala de 5050 kilometri patrati (dintre care 4340 kmp pe teritoriul Romaniei). Bratul Chilia este cel mai lung (105 km), are o latime de 1000 de metri si o adancime de 39 metri. Sulina are 64 kilometri lungime, ca si bratul Sfantul Gheorghe, fiind canalul de trafic fluvio-maritim.

Calea principala de navigatie in delta este bratul Tulcea, care leaga ceatalurile Chilia si Sfantul Gheorghe (ceatalul este o portiune de uscat, in forma de triunghi). Pe cele peste 550 de mii de hectare, Rezervatia Deltei Dunarii se imparte in mai multe unitati fizico-geografice: Delta Dunarii, Complexul lagunar Razim-Sinoe, zona inundabila Isaccea-Tulcea, saraturile Murighiol - Plopu si litoralul Marii Negre - de la bratul Chilia pana la Capul Midia.

Factorii de mediu sunt un element important ce favorizeaza mentinerea faunei si florei abundente. Clima este continentala, influentata de Marea Neagra si de abundenta apelor de interior. Temperatura medie anuala este de 110 C, precipitatiile sunt slabe, iar umezeala aerului este de 60% - 70%. In plus, Delta Dunarii este zona cu cea mai scazuta nebulozitate din tara (foarte putini nori). In Delta Dunarii, si mai ales in zona de varsare a apelor fluviului incepand din iulie si pana la sfarsitul lunii septembrie vara ne este cunoscuta ca cel mai frumos anotimp din tara.

Datorita multitudinii si diversitatii speciilor de flora si fauna, Delta Dunarii este un adevarat "muzeu" in aer liber. Dintre cele peste 300 de specii de pasari, in Delta traieste cea mai mare populatie de pelicani din Europa: pelicanul comun (Pelecanus Onocrotalus) si pelicanul cret. De asemenea, mai mult de jumatate din populatia mondiala de cormorani mici si gaste cu gat rosu isi au cuiburile aici.

"Paradisul pasarilor" este completat de alte specii ocrotite sau pe cale de disparitie, printre acestea numarandu-se starcul de noapte, starcul galben si cel purpuriu, tiganusul, lopatarul, eretele de stuf si egreta. Speciile extraeuropene (in numar de peste 70) poposesc aici sau sunt in trecere in fiecare an. Tipul mediteranean cuprinde vulturul plesuv si califarul, din Siberia sosesc lebada cantatoare, cocorul si fundacul, iar tipurile mongolic si cel chinezesc sunt reprezentate de "vizitatori" inaripati precum soimul dunarean sau rata mandarin.

Fauna subacvatica - pestii - sunt deopotriva hrana pasarilor cat si a locuitorilor Deltei Dunarii, in majoritate lipoveni, care au ca ocupatie de baza pescuitul. Dintre cele peste 150 de specii de pesti, cei mai importanti sunt sturionii, chefalii si scrumbiile.


Vegetatia biosferei cuprinde la fel de multe si interesante specii de plante - peste 1.200, de la stejari si pana la nuferi. Padurea Letea, considerata monument al naturii, se gaseste pe Bratul Chilia, la 7 kilometri sud de localitatea Periprava. Aici cresc plante cataratoare de origine mediteraneana, lianele formand galerii ce dau senzatia de paduri tropicale. Dintre arbori, un loc aparte il au padurile seculare de stejari brumarii (peste 25 de metri inaltime), ulmi, plopi albi si negri sau frasini pufosi (considerati o raritate botanica). Grindul Erenciuc, situat in sudul lacului cu acelasi nume, gazduieste singura padure naturala de arini din Delta Dunarii, loc de cuibarit pentru vulturul codal

Prin importanta sa ca zona piscicola, cinegetica si turistica, precum si prin varietatea unica in Europa a faunei ornitologice, Delta Dunarii a fost inclusa in 1990 de UNESCO in circuitul rezervatiilor mondiale ale biosferei. In afara miilor de turisti, cercetatori din toata lumea au vizitat si studiat Delta, printre ei fiind si marele oceanolog francez Jacques Yves Cousteau, care a intreprins in 1991 un amplu program de cercetare a Deltei.

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor, trestiilor,pestilor, Delta Dunarii este o regiune cu o mare frumusete turistica, avand un real interes stiintific.
Suprafata totala masoara 5050 km2 altitudinea medie fiind 31 cm, marea parte a regiunii aflandu-se sub ape.

Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei Tulcea, un oras aproape la fel de vechi ca si Roma, situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, deci unde incepe lunca. In Tulcea se gasesc hoteluri moderne si muzee de Stiinte naturale ale Deltei. Orasul se afla la o distanta de 71 km de Sulina, o asezare aproape la fel de veche, aflata la celalalt capat al bratului Sulina. Intre aceste doua puncte se pot face croaziere in timpul carora turistii pot admira flora, fauna si satele Deltei.

Fermecat de tot ce se iveste in drum, calatorul poposit aici nu stie ce sa admire mai intai: unduirea stufului in bataia vantului, varietatea pasarilor si a vegetatiei sau asezarile pescaresti intinse de-a lungul canalelor. Nici unul dintre iubitorii naturii care au fost aici nu va uita pescuitul sau zilele petrecute la cabanele pescaresti sau in vreun cort unde, deasupra focului, fierbe ciorba pescareasca pe care nu o poti intalni decat in delta.De asemenea turistii pot practica activitati precum vanatoarea,birdwatching, plimbare cu barca si salupa,lectii de caiac-canoe,vizitarea manastirilor din zona,excursii arheologice ,diverse sporturi precum volei sau tennis,degustari de vinuri,fotografie sau seri petrecute in compania localnicilor unde cunosc traditiile si obiceiurile locurilor.

Case traditionale din Delta Dunarii

Nascute, la propriu, din lutul in care isi imbraca temelia, casele Deltei sunt natura sublimata in forme, materie curata zidita pentru a-si putea adaposti creatorul. Culorile vii in care sunt pictate si micile virtuozitati tehnice decorative reflecta nevoia demarca vizual si estetic teritoriul omului de cel al stihiilor. Modestia estrema a alcatuirilor da arhitecturii Deltei Dunarii un aer spiritual pe care foarte rar il mai putem regasi in ziua de azi.

Traditii locale

In societatea actuala, este din ce in ce mai dificil sa avem contact cu adevaratele traditii. Delta Dunarii a pastrat totusi in sanul ei, intr-o populatie restransa, traditii vechi de sute de ani. Aici inca se mai practica pescuitul traditional, departe de industrializare si eficienta cu orice pret. Aici inca mai putem savura adevaratul bors de peste pescaresc. Lipovenii mai practica stravechea metoda de pescuit cu harponul, de vanat vidre cu caini, precum si vanatoarea de lisite, pe gheata cu patinele.(mai ales pe lacurile Razelm si Sinoe).

Portul din Dobrogea

Portul din Dobrogea prezinta caracteristicile zonelor muntenesti si de campie, de pe malul stang al Dunarii. Se intalnesc doua tipuri de costum: cu camasa si doua catrinte ( "pistelci") si cu o catrinta si "androc" (fusta), grupate in functie de varsta, aceleasi principii stand si la baza etalarii costumelor barbatesti.

Dansul dobrogean

Stilul dansului dobrogean se desprinde net din palmaresul jocurilor romanesti; reprezinta un specific coregrafic bine conturat. Jocurile dobrogene au trasaturile jocurilor de campie: iuti si saltate.

Potentialul cultural si istoric, cu numeroase vestigii arheologice (Argamum, Histria, Heracleea), elementele de etnografie si folclor si asezarile umane cu o infatisare si viata social-economica specifice deltei, constituie inca un argument in favoarea petrecerii unei vacante in acestui tinut unic din Romania si chiar din Europa.

Fiecare oras sau sat din Delta Dunarii,fie ca e vorba de puncte de pornire catre lumea deltei ca Tulcea,satele Murighiol sau Crisan,fie ca e vorba de locuri ramase neatinse de timp si modernitate ca Letea sau Caraorman,fiecare loc are povestea lui ce merita descoperita.

Tulcea reprezinta poarta de intrare in delta si are o infrastructura de transport bine organizata pentru turism in Delta Dunarii. Din Tulcea pornesc si drumurile ce descopera vechile cetati unde s-a scris istoria locului. In tulcea se pot vizita diferite muzee si galerii de arta sau magazinele de artizanat de unde se pot achizitiona produse traditionale cu motive nationale, costumatii populare, textile, icoane pictate manual pe lemn, sculpturi in lemn, obiecte din ceramica, papura, rachita.

Cetatea Enisala se afla pe una din culmile strajuite de Lacurile Babadag si Razelm Cele 400 de morminte dacice descoperite in zona sunt din secolul al IV-lea i.Hr. Alte vestigii - de la topoare de piatra slefuita la vase ceramice si chiar scheletul unui mamut atesta o continuitate ce se pierde in negura timpului.

Muzeul Deltei Dunarii cuprinde urmatoarele sectii: Stiinte naturale include un acvariu ce prezinta diferite specii de pesti din Delta Dunarii dar si exemplare exotice;istorie si arheologie cu valoroase exponate privind trecutul zonei;etnografie si arta populara, arta plastica ce include o colectie grafica moderna si contemporana

Murighiol, satul de pescari,pe langa peisajul luxuriant specific tinuturilor dintre ape, ce constituie o atractie irezistibila pentru iubitorii de natura, are avantajul ca este accesibil turistilor ce nu au suficient timp la dispozitie pentru vacanta. Cel mai important obiectiv istoric este cetatea Halmyris.

  Bratul Sulina

Al doilea brat al Dunarii se parcurge de la Tulcea la punctul terminus, orasul Sulina in aproximativ 5 ore, drumul fiind de 71 km. Bratul Sulina este numit canal deoarece in forma actuala a fost amenajat la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.

Pornind din Tulcea pe acest brat, primul popas poate fi facut la Mila 35, care se afla in apropierea satului Tudor Vladimirescu insa pe malul stang. Cabana Iglani, obiectiv turistic important, este situata pe partea stanga a canalului Sulina in dreptul Milei 32.

Maliuc este cetatea stiintifica a deltei, situata la limita de est a ostrivului Maliuc, in apropierea Milei 24. Din oras, unde se poate vizita un muzeu al deltei, se fac excursii spre ghiolurile Fortuna, Sontea, Papadia. Gorgova este o mica asezare pescareasca situata la jumataeta distantei Tulcea-Sulina. Are in apropiere sa lacul cu acelasi nume, renumit pentru marimea crapilor si somnilor prinsi. In zona acestui lac isi au loc de cuibarit gastele si o colonie de egrete si tiganusi. Crisan, comuna situata pe ambele maluri ale bratului Sulina, are o lungime de peste 7 km si ofera un placut loc de popas. Comuna reprezinta un veritabil punct de pleacare spre locatii din toata delta astfel: spre nord catre Chilia Veche, balta Matita, Mila 23, spre vest catre Tulcea, spre sud catre satul Caraorman si bratul Sf. Gheorghe, iar spre est catre Sulina. In directia nord-est se pleaca spre padurea Letea.

Letea este un sat ce pastreaza traditia caselor construite din stuf si nuiele. Padurea Letea, un peisaj de poveste, o padure ca in legendele cu zane. Cea mai nordica padure subtropicala din Europa,formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure dezvoltate printre dunele de nisip,este cunoscuta si datorita cailor salbatici ce traiesc inca.

Crisan sat asezat in inima deltei ofera posibilitatea de acces facil spre toate zonele deltei. Situat pe malul Dunarii si inconjurat de o salba de lacuri ofera diverse puncte de interes pentru turisti precum si activitati ca pescuitul sportiv, sporturile nautice, vanatoarea sportiva sau gastronomie

Chilia Veche este cea mai mare comuna iar satul Chilia Veche este cea mai intinsa si mai populata localitate din Delta Dunarii. Biserica din satul Chilia Veche a fost construita in 1854,inaltimea lacasului de cult atingand 52 de metri ceea ce face ca ea sa fie a doua biserica ca inaltime din tara dupa Biserica Neagra din Brasov

Caraorman cel mai vechi sat din delta pastreaza viata profound autentica. Un sat cu ulitele croite prin nisip, cu case frumoase, ce inca mai pastreaza traditia locului, case albe, cu decoratiuni albastre si acoperis de stuf, cu anexe construite din lemn si stuf si gradini pline de flori. De neratat sunt dunele de nisip si padurea Caraorman.

Sulina este un orasel cu un farmec aparte, cladiri vechi, faleza si proximitatea marii te duc cu gindul la povestile ci corabii si pirati. Din Sulina se poate merge la padurea Letea, la lacul Lumina sau la lacurile Rosu si Puiu.Ca obiective turistice amintim: Farul vechi, farul nou, Catedrala iar intrarea Dunarii in mare este o experienta inedita.

Alegerea segmentului de turisti

Circuitul Delta Dunarii-Paradisul dintre ape este adresat categoriilor de varsta intre 30 si 45 de ani,ca urmare a chestionarului efectuat in randul consumatorilor.Acest segent a manifestat cel mai mare interes pentru circuitul din delta.El imbina elemente ale turismului cultural cu cele ale turismului ecologic, de relaxare, dar si istoric trezind interesul publicului.

Asadar, in circuit sunt incluse atat muzee cat si obiective turistice naturale - de tipul rezervatiilor naturale, de asemenea turistii vor gusta din traditiile si obiceiurile locului, ei fiind introdusi in atmosfera specifica regiunii.

Alegerea prestatorilor de servicii

Serviciul de transport

PRIMA TRANS 2000 BUCURESTI

Microbuz Mercedes - Benz Sprinter 19 +1 locuri, an 2009

Tarife: 0,45 euro/ km.
Tariful include: TVA, carburant, inchirierea masinii cu sofer.

Serviciul de cazare si alimentatie

Tulcea

Hotel Delta***

Tarif : 55euro/noapte/persoana

Mic dejun inclus

Restaurantul hotelului sta la dispozitia clientilor cu un meniu variat.

Hotelul este localizat in centrul orasului Tulcea, pe malul Dunarii -locul de promenada al locuitorilor si oaspetilor orasului. Toate camerele ofera priveliste catre portul turistic de unde ambaractiunile de croaziera pleaca catre Delta.

Camere

aer conditionat

camere cu conexiune

masa de lucru

conectare la Internet, gratuit

servicii de casuta vocala

telefon - linie directa exterioara

uscator de par

cablu satelit TV

minibar

Hotel plutitor 4**** - Isrom delta company

Tarif : 60euro/zi/persoana

Numar total camere:10

Numar total locuri:20

Dotari:

7 cabine cu doua paturi +3 cabine cu pat matrimonial, toate cu grup sanitar propriu apa calda/rece permanenta

    bucatarie (meniu diversificat)

    restaurant cu aer conditionat
    terasa acoperita
    bar aprovizionat cu o gama bogata de bauturi alcoolice si racoritoare
    2 barci cu motor
pentru agrement
    unelte si scule pentru pescuit

Delta Dunarii-Paradisul dintre ape

Circuit turistic

Produsul turistic se intituleaza "Delta Dunarii-Paradisul dintre ape" ,este un circuit turistic cu durata de 5 zile (4 nopti) pe perioada 23.07.2009-27.07.2009, organizat pentru un numar de 18 persoane.

Serviciile incluse in produs sunt : transportul,cazarea,masa in regim de demipensiune,precum si intrarile la obiectivele turistice.

Circuitul Delta Dunarii-Paradisul dintre ape este adresat categoriilor de varstaintre 30 si 45 de ani.El imbina elemente ale turismului cultural cu cele ale turismului ecologic, de relaxare, istoric, etc. Asadar, in circuit sunt incluse atat muzee cat si obiective turistice naturale - de tipul rezervatiilor naturale, de asemenea turistii vor gusta din traditiile si obiceiurile locului, ei fiind introdusi in atmosfera specifica regiunii.

Pe parcursul celor cinci zile ne propunem sa va oferim posibilitatea ca intr-un timp scurt sa descoperiti cat mai multe frumuseti ale   Deltei. Cum Delta   Dunarii este o zona  cu multe canale si lacuri,  parte din desfasurarea programului se va face cu barca   cu motor navigand pe canale  mici de unde se pot observa de aproape  pasarile si frumusetea acestor locuri.

Delta Dunarii-Paradisul dintre ape

ZIUA 1

-Ora 8.00 - Intalnire in parcarea de la Ateneu, deplasare pe ruta: Urziceni , Slobozia (popas 30 minute) si continuarea calatoriei pe ruta Tandarei , Hirsova , Tulcea

-Ora 12.30 sosire in Tulcea. Cazare la Hotel DELTA 3*.

-Ora 14:00 servirea pranzului la restaurantul hotelului

-In cursul dupa-amiezei vom pleca la manastirile Celik - Deree si Cocosul; apoi vizita la Muzeul Delta Dunarii din Tulcea

-ora 20.30-cina la restaurantul hotelului

-ora 21.30-informare despre programul zilei urmatoare si despre restul  programului (prezentare generala)

ZIUA 2

-Dupa micul dejun:(ora 9:00) ne imbarcam pe hidrovaporas pentru o excursie in Delta pe traseul: bratul Sulina - Maliuc - Crisan intrare pe Dunarea Veche - Mila 23 (vizitarea satului de pescari si a bisericii lipovene )

-ora 15 -dejun pescaresc pe vapor.

escala la Foisorul de paza (pentru pescuit, scaldat si admirarea coloniei de pelicani de la Lacul Nebunul) - se continua apoi pe canalul Sontea - Lacul Furtuna - Mila 36 - Tulcea;

-ora 20.30 cina la Hotel Delta.

ZIUA 3

-Dupa micul dejun(ora 9:00) ne imbarcam pe hidrovaporas pentru o excursie in Delta pe traseul: Tulcea - Maliuc - Crisan - Sulina - Bursuca - Imputita - Canalul Rosu - Lacurile Rosulet, Rosu, Puiu, - Satul de vacanta Rosu (popas de 2 ore pentru pescuit, scaldat, plaja - dejun pescaresc pe vapor) - Caraorman - Canalele Crisan .cazare hotel plutitor - in functie de momentul sosirii se efectueaza  transferul spre Uzlina

ora 20 cina pe hotelul plutitor si informare despre programul zilei urmatoare si despre restul programului

ZIUA 4

Mic dejun ora 9

-ora 10:30 imbarcare pe BM sau in barcile cu motor si deplasare catre sat   Mila 23 pe ruta Dunarea Veche - Canal   Bogdaproste - Lac Bogdaproste -  Lac La Amiaza - Lac Trei Iezere - Canal Eracle - sat Mila 23

ora 13 pranzul pe ponton - deplasare cu hotelul plutitor pana la lac  Fortuna

ora 16:30 imbarcare pe barcile cu motor si deplasare in jurul si pe lacul  Fortuna ;

-intoarcere la hotelul plutitor in jurul orei 20:00 pentru a servi cina

ZIUA 5

-Mic dejun ora 9

ora 10:30 imbarcare in barcile cu motor , plecare si vizitare colonie Lacul   cu Cotete, intoarcere la hotelul plutitor pe  traseul: Lac cu Cotete - Canal   Trofilca - canal M36

ora 12.00 imbarcare pe hotelul plutitor

ora 13.00 pranzul si plecare spre Tulcea

-ora 16.00 sosirea in Tulcea si plecarea spre Bucuresti cu microbuzul.

Servicii incluse:

Cazare la hoteluri de 3***

Masa este asigurata in regim de demipensiune

(mic dejun+cina)

Transportul cu microbuzul

Ghid pe toata durata circuitului

Intrarile la obiectivele turistice

Analiza pret

Anexe

MINISTERUL TURISMULUI    Cupon de control

Unitatea de turism    Data 04.06.2009

Agentia de turism "Kalivas Turism"

Bilet de excursie nr

S-a incasat de la Mihai Alexandra, din Bucuresti ,telefon 0721267302 suma de 400euro(patru sute euro) reprezentand avans circuit "Delta Dunarii-Paradisul dintre ape" pentru 2 locuri la circuitul cod 121 din Delta Dunarii.

Nr. Loc in microbuz: 2,3.

Agent de turism,

Chitu Andreea

Agentia de turism "Fun Travel" Nr. 9 / 03.06.2009

Str. Chirila, nr 6, sector 4, Bucuresti

TEL/FAX: 021 / 310.76.67
021 / 310.76.68

Catre,

Hotel Delta,

Va rugam sa ne asigurati servicii de cazare si masa in perioada 23-25 iulie 2009, pentru un grup de 18 persoane dupa cum urmeaza :

Cazare : 9 camere cu pat dublu

Masa: Mic dejun+cina pe perioada 23-25 iulie.

Turistii vor sosi aproximativ la ora 12:30.

Va multumim .

Director de agentie , Referent ,

Hristescu Mirela    Stan Mircea

HOTEL DELTA Nr. 21 / 24.03.2007

Adresa: Tulcea, Strada Isaccei nr. 2

Tel./Fax: 0250-742.780

Catre,

Agentia "Kalivas Turism"

Confirmam rezervarea a 9 camere cu cate 2 paturi , 2 camere single in data de 23-25 iulie 2009 la tariful de 55 E/pers/noapte.

Referitor la micul dejun si cina acestea sunt asigurate.

Va multumim ,

Director hotel,

Cracana Catalina.

Chestionar de stabilire a preferintelor privind un circuit in Delta Dunarii

Chestionarul isi propune aflarea preferintelor consumatorilor in legatura cu un circuit organizat in Delta Dunarii.

Metoda de cercetare : sondaj.

Populatia tinta : persoanecu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani.

Tehnica de culegere a datelor : interviuri in oras.

Marimea esantionului : 100 de respondenti.

Perioada de culegere a datelor : 30 martie - 5 aprilie 2009.

Buna ziua! Ati dori sa raspundeti la cateva intrebari referitoare la preferintele dvs. in legatura cu un circuit turistic organizat in Delta Dunarii?

Ati fi interesat sa petreceti o vacanta in Delta Dunarii?

a)      Da

b)      Nu

1. Obisnuiti sa calatoriti in timpul concediului ?

a)      Da.

b)      Nu.

c)      Nu in fiecare concediu.2.Ce perioada a anului preferati pentru o vacanta?

a)      Vara

b)      Iarna

c)      In afara sezonurilor turistice aglomerate

d)      Imi este indiferent

3.Cu ce scopuri ati merge in delta?

a)      Afaceri

b)      Odihna

c)      Tratament

d)      Vizitarea obiectivelor turistice si agrement

4.Cate zile ati acorda unui circuit in Delta Dunarii?

a)      2-3 zile

b)      4-7 zile

c)      peste 7 zile

5.Preferati alegerea unui sejur sau a unui circuit ?

a)      Sejur

b)      Circuit

6 Cu cine ati prefera sa mergeti in delta?

a)      Singur

b)      Cu familia

c)      In grup

7.Ce mijloc de transport preferati intr-o calatorie?

a)      Trenul

b)      Avion

c)      Autocar/Microbuz

d)      Autoturism personal

8.Ce servicii de agreement ati prefera pe perioada circuitului?

a)      cursuri de pescuit

b)      plimbari in natura pentru cunoasterea florei si faunei

c)      activitati sportive

d)      alte servicii..

9.Intr-o vacanta preferati un program:

a)      care sa ma tina tot timpul antrenat

b)      care sa imi ofere flexibilitatea de a alege

c)      nu imi place sa imi organizeze altcineva programul

10.In ce categorie de varsta va incadrati?

a)      25 - 35 ani

b)      35 - 45 ani

c)      peste 45 ani

11.Care este ultimul nivel de studii obtinut?

a)      elementar

b)      mediu

c)      superior

12.Cum definiti o excursie in delta?

a)      ocazie de odihna

b)      cunoasterea obiectivelor turistice

c)      incheierea de afaceri

d)      baza de tratament

14.Cate mese incluse preferati pe perioada cazarii?

a)      Mic dejun

b)      Mic dejun + Pranz

c)      Mic dejun + Pranz + Cina

15.Ce tip de cazare preferati ?

a)      Hotel

b)      Pensiune

c)      Sat de vacanta

d)      Camping

16.Care este nivelul venitului dvs lunar?

a)      100-300 euro

b)      300-500 euro

c)      Peste 500 euro

Va multumesc pentru atentia acordata!

Chestionar de satisfactie

Va rugam sa completati acest chestionar privind gradul dumneavoastra de satisfactie in legatura cu produsul oferit de agentia noastra.

1) Ati mai apelat pana in prezent la serviciile agentiei Kalivas Turism?

a.Da

b.Nu

2) Va rugam faceti o descriere a produsului turistic:

3) Numiti 3 lucruri care v-au placut si 3 lucruri care nu v-au placut la acest circuit inDelta Dunarii:

4) Serviciile de alimentatie cum vi s-au parut?

a. foarte bune

b. bune

c. satisfacatoare

d. slab calitative

5) Cum vi s-a parut cazarea la hotelul plutitor?considerati ca a fost o alegere potrivita?

…… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ……

6) Programul turistic a fost:

a. Incarcat

b. Lejer

c. Normal

7) Daca ati putea schimba ceva la acest produs turistic ce ati schimba?

a.activitatile

b.cazarea

c.ghidul

8) Veti mai cumpara produse de la agentia noastra?

a. Da

b. Probabil ca da

c. Nu stiu

d. Nu cred

e. Nu

10) Acordati o nota de la 1-10 produsului "Delta Dunarii-Paradisul dintre ape"

:...

Va multumim pentru timpul acordat.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4408
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved