Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Cum corectam ochii rosii in Photoshop

adobe photoshop

+ Font mai mare | - Font mai micCum corectam ochii rosii in Photoshop

1. De ce apar ochii rosii?
Deseori, in fotografiile de familie facute in interior, cu blitzul camerei, observam ca pupilele persoanelor din cadru au o foarte neplacuta culoare rosie, efect denumit 'efectul ochilor rosii'. Cum apare acest efect?
In conditii obisnuite, in ochi patrunde doar atata lumina cat sa produca senzatia vizuala. Doar foarte putina lumina se reflecta si se intoarce in exterior iar noi vedem pupilele ca fiind negre (ca, de altfel, orice obiect colorat dar care nu este iluminat) Lumina puternica si concentrata a blitzului, patrunde prin pupile, in ochii persoanei fotografiate si lumineaza retina (stratul fotosensibil al ochiului, foarte bogat in vase de sange si, de aceea, de culoare rosie). Iluminarea retinei este acum suficient de puternica pentru a-i putea vedea culoarea, dar, datorita timpului foarte scurt de descarcare al blitzului, rareori putem vedea aceasta cu ochiul liber.

2. Cum prevenim aparitia efectului de ochi rosii?
a) solutia cea mai radicala, dar si mai sigura - nu folositi blitzul; incercati sa fotografiati la lumina existenta! Din pacate, aparatele foto digitale ieftine (si nu numai ele) realizeaza fotografii greu de folosit la sensibilitati ISO ridicate;
b) montati un blitz extern, pe care sa-l orientati sa trimita lumina spre tavan sau spre un perete, iar subiectul sa fie luminat difuz; iarasi, majoritatea aparatelor foto digitale ieftine nu pot conlucra cu blitzuri externe;
c) incercati sa declansati atunci cand persoanele din cadru nu se uita direct in obiectiv;
d) aprindeti toate luminile din camera, daca este posibil. Pupilele se vor contracta pentru a se adapta la lumina sporita iar efectul de ochi rosii va fi mai putin evident.
e) daca aparatul dispune, si majoritatea aparatelor foto digitale, chiar si cele mai ieftine au, setati blitzul in modul 'Red Eye Reduction'. Blitzul va emite un tren de impusuri scurte, care vor duce reflex la micsorarea pupilei, iar dupa cateva zecimi de secunda aparatul va declansa pentru fotografie.


3. Cum remediem 'ochii rosii' din fotografii?
Adobe Photoshop dispune de numeroase cai de a corecta ochii rosii din fotografiile noastre. O metoda simpla si eficienta recurge la utilizarea comenzii Desaturate.
3.a. Deschidem fotografia in Photoshop prin comenzile obisnuite.


baza.jpg


3.b. Selectam din paleta de scule, Sponge Tool, alegem din bara de stare modul Desaturate si o intensitate de aplicare de 50 - 100% de la caz la caz. Marim scala de vizualizare a imaginii in fereastra de editare la cel putin la 100%, pentru o selectie mai facila.


ochii_01.jpg


Modificam diametrul pensulei pentru desaturare, pentru a se potrivi cat mai perfect peste pupila.


ochii_02.jpg


3.c. Aplicam tuse de desaturare, prin click pe pupila. Cateva click-uri sunt suficiente pentru a anula orice culoare, pupila devenind neagra sau gri foarte inchis. Repetam procedura pentru celalalt ochi.


ochii_03.jpg


Avantajul, in comparatie cu alte metode, cum ar fi stampila sau selectia si umplerea cu culoare, este ca se pastreaza aspectul natural al reflexiilor din ochi.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1189
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site