Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Stabilirea efectelor de animatie la nivelul foliilor

power point

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Stabilirea efectelor de animatie la nivelul foliilor
MS PowerPoint. Crearea de prezentari
POWER POINT
Editarea continutului foliilor
Microsoft PowerPoint: realizarea unei prezentari
Lansarea in executie a programului MS PowerPoint
CREAREA DE PREZENTARI POWER POINT
Crearea si formatarea unei folii
Microsoft powerpoint
Grafice, diagrame si desenarea obiectelor (I)


Stabilirea efectelor de animatie la nivelul foliilor

Efectele de animatie devin vizibile in momentul vizualizarii intregii prezentari pe ecran, folosind comanda View / Slide Show, sau, echivalent, Slide Show / View Show din menu-ul superior. La crearea unei prezentari dinamice, trebuiesc definite urmatoarele elemente:
Modul de tranzitie de la o folie la alta:

Implicit, tranzitia se face apasand butonul din stanga al mouse-ului, dar modalitatea de tranzitie poate fi modificata folosind comanda Slide Show / Slide Transition (Figura 4.39).

Figura 4.39. Slide Show /

Slide Transition

 

Pentru a defini tipul de tranzitie, avem la dispozitie urmatorii parametri:

Effect: se poate alege un anumit efect grafic de tranzitie dintr-o lista de stiluri predefinite, si viteza de derulare a sa, bifand una dintre cele 3 optiuni, „Slow”, „Medium” si „Fast”.

Advance: se stabileste evenimentul care va declansa tranzitia:

La apasarea butonului din stanga al mouse-ului, sau

Automat, dupa un anumit numar de secunde (care se va preciza) de la efectul de animatie anterior.

Sound: pentru a defini un anumit tip de sunet (dintr-o lista predefinita), care va insoti tranzitia.

Apply to All: pentru a aplica acelasi tip de tranzitie la toate foliile din prezentarea curenta;

Apply: pentru a aplica acest tip de tranzitie numai la folia curenta; pentru celelalte folii se vor alege efecte de tranzitie diferite.

Efectele de animatie de pe fiecare folie, la nivelul obiectelor existente acolo:

Pentru a defini efecte de animatie pe o folie, se foloseste comanda Slide Show / Custom Animation din menu-ul superior. Aceasta comanda permite controlul global al tuturor obiectelor de pe folie, pentru care pot fi definite efecte de animatie. Comanda duce la aparitia pe ecran a unei casete de dialog (Figura 4.40), cu care se lucreaza in modul urmator:

Figura 4.40. Slide Show / Custom Animation
 

in campul „Check to animate slide objects:” sunt indicate toate obiectele existente pe folie, dintre care se va selecta cu mouse-ul unul cate unul, pentru a defini un efect de animatie la nivelul sau;

in momentul in care am selectat un obiect, acesta va fi mutat in campul „Order & Timing” si urmeaza definirea efectului de animatie pentru obiectul respectiv, completand datele din sectiunea „Effects” (Figura 4.41):

tipul de animatie (ales din lista de tipuri predefinite);

pentru text, modul de afisare a sa (3 optiuni: „All at once” – tot textul odata, „By word” – cuvant cu cuvant, „By letter” – litera cu litera;

pentru text, modul de grupare al acestuia – de obicei, dupa primul paragraf.

Pentru a se vizualiza efectele respective, se foloseste butonul „Preview”.

pentru a se vizualiza aspectul foliei cu efectele definite, se foloseste de asemeni butonul „Preview”.

pentru fiecare obiect pentru care s-a definit animatia completand datele din sectiunea „Effects”, trebuie stabilit apoi modul de activare a animatiei, completand sectiunea „Start animation” – se alege dintre cele 2 optiuni: la apasarea butonului din stanga al mouse-ului, sau automat, dupa un anumit numar de secunde (se va tipari) de la ultimul eveniment de acelasi tip.

Figura 4.41. Slide Show /Custom Animation – Sectiunea Effects
 daca este cazul folosind sagetile cu eticheta „Move” putem modifica ordinea de animatie a obiectelor de pe folie.

daca folia curenta contine un grafic, pentru a defini efecte de animatie la nivelul acestuia se foloseste sectiunea speciala „Chart Effects” (Figura 4.42): se va stabili modul de afisare a graficului – grupand valorile pe linii sau pe coloane si efectul utilizat.

Figura 4.42. Slide Show / Custom Animation – Sectiunea Chart Effects
 

O modalitate mai simpla de a defini efectele de animatie pentru obiectele de pe o folie este prin selectarea fiecarui obiect in parte, dupa care se va folosi comanda Slide Show / Preset Animation. Aceasta activeaza o lista de stiluri de animatie predefinite, dintre care putem selecta unul, fara a mai trebui sa stabilim fiecare parametru care caracterizeaza efectul respectiv.

Pentru a vedea cum se desfasoara efectul de animatie ales (indiferent de metoda de definire a acestuia) se foloseste comanda Slide Show / Animation Preview din menu-ul superior, care are drept efect aparitia pe ecran a unei mici ferestre, cu o imagine miniaturizata a foliei; este suficient sa se apese cu butonul din stanga al mouse-ului pe suprafata acelei ferestre, pentru a se vizualiza animatia definita pentru folia respectiva.

Alte instrumente utile:

Uneori este posibil sa dorim sa excludem din prezentare anumite folii, fara insa a le sterge definitiv (in ideea ca ar putea fi utile cu alte ocazii). Aceasta problema se solutioneaza foarte usor folosind comanda Slide Show / Hide Slide, care are drept efect ascunderea foliei curente, astfel incat aceasta sa nu mai fie inclusa in prezentare. Pentru a se dezactiva aceasta optiune atunci cand este nevoie, se procedeaza foarte simplu, fiind necesar doar sa mai dam odata aceeasi comanda, pe folia care a fost ascunsa; astfel, comanda anterioara de ascundere se anuleaza.

Un alt element foarte important pe care ni-l pune la dispozitie MS PowerPoint este posibilitatea de a cronometra prezentarea, pentru a vedea daca se incadreaza in timpul alocat. Cronometrarea se face la nivelul fiecarei folii, folosind comanda Slide Show / Rehearse Timings; in acest mod se determina cat timp dureaza afisarea fiecarei folii, cu posibilitatea de a face modificari, pentru a obtine timpul dorit. Dupa ce prezentarea a fost cronometrata, timpul corespunzator fiecarei folii este afisat la baza ei, in optiunea de vizualizare View / Slide Sorter (in modul de vizualizare normal, aceste valori nu sunt afisate).

De asemeni, este posibil ca pe baza foliilor pe care le-am facut, sa construim mai multe variante de prezentare, pe care le putem folosi in situatii diferite. Acest lucru se realizeaza folosind comanda Slide Show / Custom Shows din menu-ul superior, care duce la aparitia unei casete de dialog (Figura 4.43) cu 4 butoane:

New : pentru a defini o noua varianta de prezentare; intr-o alta caseta de dialog (Figura 4.44) vor fi indicate toate foliile din prezentarea curenta, cu posibilitatea de a le selecta pe cele cu care urmeaza sa lucram.

Sunt posibile urmatoarele operatii la acest nivel:

Add: pentru a include folia selectata in prezentarea pe care o definim;

Remove: pentru a elimina folia selectata din prezentare.

Folosind sagetile, se poate modifica ordinea de afisare a foliilor incluse in prezentare.

Edit: permite modificarea unei variante de prezentare (la nivelul structurii sale – includerea sau eliminarea unor folii);

Remove: realizeaza eliminarea unei variante de prezentare, care nu mai este necesara la un moment dat;

Copy: face o copie a variantei de prezentare selectate.

Figura 4.43. Slide Show / Custom Shows

 

Figura 4.44. Slide Show / Custom Shows - New
 


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 756
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site