Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


AVANTAJUL UTILIZARII SISTEMULUI VPN

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micAVANTAJUL UTILIZARII SISTEMULUI VPN

1. REDUCEREA CHELTUIELILOR
Principalul avantaj al utilizarii unui sistem VPN pentru accesul de la distanta este unul de cost: se economisesc bani cu apelurile telefonice de la mare distanta. Dar, precum se vede in figura urmatoare, prin utilizarea unei conexiuni VPN, cei trei reprezentanti de vanzari se pot conecta la reteaua firmei prin Internet, avand astfel o legatura sigura si dispensandu-se de tarifele interurbane. Daca au calculatoarele configurate corespunzator, nu trebuie decat sa se conecteze la Internet.

Conectarea cu acces de la distanta printr-un apel telefonic local, pentru a intra in reteaua companiei lor. Toate datele sunt apoi expediate, in conditii de securitate, intre calculatoarele lor si retea, prin intermediul Internetului.

Accesul de la distanta in sistem VPN impune ca reteaua firmei sa fie conectata direct la Internet. Pentru aceasta este nevoie de un router sau de un server, care sa se conecteze la Internet si sa ruleze software de VPN. De asemenea, este nevoie si de securitate suplimentara pentru retea, sub forma unui ,,parafoc' (,,firewall', bariera de protectie) intre retea si Internet, care sa impiedice patrunderea unor utilizatori nepoftiti de pe Internet. In plus, este nevoie ca fiecare calculator sa poata rula protocoale VPN, cum ar fi Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) de la Microsoft. Fireste, fiecare utilizator de la distanta trebuie totodata sa aiba acces la Internet, indiferent unde s-ar afla. Accesul de la distanta in sistem VPN nu a depasit inca faza incipienta, dar in viitor va deveni o solutie foarte importanta, pentru intreprinderi de toate marimile.

Acces de la distanta in sistem VPN.

 


2. POSIBILITATEA CONECTARII LA DISTANTA

Accesul de la distanta ofera toate avantajele posibilitatii de a-i conecta la reteaua locala de calculatoare pe angajatii care lucreaza, in parte sau in totalitate, in afara firmei - adica imbunatatirea comunicatiilor, a productivitatii si a partajarii resurselor. Ceea ce nu pot sa deschida sau sa utilizeze in retea este, de obicei, o chestiune de limita de viteza a conexiunii lor telefonice cu reteaua. Este o solutie esentiala pentru a tine legatura cu angajatii care calatoresc.

Utilizarea accesului de la distanta pentru telecomutare poate de asemenea sa aduca beneficii suplimentare. Daca unii angajati lucreaza cea mai mare parte din timp In alt loc decat la birou, firma dumneavoastra poate sa economiseasca bani pe seama costurilor de intretinere a unui birou pentru ei. Multe companii au constatat ca, permitand unor angajati sa lucreze acasa, isi imbunatatesc productivitatea. Acest fapt este adesea atribuit numarului mai mic de intreruperi, distrageri si sedinte sau intalniri. In plus telecomutistii lucreaza adesea pana mai tarziu decat ceilalti angajati, folosind timpul pe care nu-l mai consuma cu naveta ca sa realizeze mai multe. Dar rezultatele difera de la persoana la persoana si de la firma la firma, asa ca e mai bine sa incepeti cu o perioada de proba si sa judecati singuri rezultatele experimentului. In plus, telecomutarea poate fi un avantaj si atunci cand incercati sa angajati si sa pastrati niste angajati buni, care ar putea-o considera o facilitate oferita pe langa salariu.CHELTUIELILE CU IMPULSURILE TELEFONICE

Daca aveti de gand sa utilizati accesul de la distanta pentru a-i mentine conectati pe angajatii care calatoresc, luati masurile necesare pentru a preveni cresterea exponentiala a cheltuielilor telefonice. Multi utilizatori de la distanta devin absorbiti de ceea ce fac sau de cititul e-mailurilor si uita de cata vreme stau conectati la o linie interurbana. Dat fiind ca majoritatea utilizatorilor mobili se vor conecta dintr-o camera de hotel conectarea pe aceasta cale poate deveni foarte costisitoare. Doua modalitati de ocolire a acestei probleme ar fi inregistrarea impulsurilor interurbane pe o cartela telefonica de firma sau obtinerea unui numar cu taxa inversa la sediul firmei dumneavoastra, la care sa sune cei in cauza. De asemenea, dat fiind ca citirea on-line (adica in timp ce sunteti conectat) a e-mailurilor reprezinta una dintre cele mai raspandite metode de omorat timpul, alegeti o aplicatie pentru e-mail care permite utilizatorilor sa se conecteze si sa descarce toate mesajele e-mail, iar apoi sa le citeasca dupa ce s-au deconectat. In fine, o solutie de acces de la distanta in sistem VPN poate si ea sa aduca economii in materie de costuri cu impulsurile telefonice prin aceea ca utilizeaza Internetul.

4. ABUZURI IN TELECOMUTARE

Telecomutarea poate fi o treaba extraordinara si, de regula, este o situatie de castig atat pentru angajat cat si pentru firma unde lucreaza. Pe de alta parte, insa, exista situatii cand angajatii vor profita de ocazie si isi vor petrece timpul facand orice altceva decat sa munceasca. Tentatia poate fi prea mare pentru unii angajati, care vor folosi acest timp ca sa stea cu familia, sa rezolve chestiuni personale, sa-si faca curatenie in casa sau sa se uite la serialul TV preferat. Cel mai bun mod de a rezolva aceasta problema este stabilirea unor politici de telecomutare pentru ceea ce se asteapta de la angajati. (Sectiunea finala a subcapitolului ,,Cum se demareaza' va ofera cateva idei privind stabilirea acestor politici)

5. REDUCEREA COSTURILOR CU ECHIPAMENTUL

Costurile cu echipamentul pot sa depaseasca nivelul la care v-ati astepta in mod normal. Spre exemplu, daca aveti angajati care lucreaza acasa, ce calculator utilizeaza: unul in proprietate personala sau unul cumparat de firma? Trebuie sa hotarati daca si ce echipament le veti pune la dispozitie pentru utilizare acasa, inclusiv mobilier de birou, aparate fax, imprimante si linii analogice in ISDN. Majoritatea firmelor mici constata ca este prea costisitor sa le asigure angajatilor toate dotarile necesare pentru organizarea unui birou la domiciliu, cu exceptia cazului in care angajatul isi petrece majoritatea timpului muncind acasa.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 692
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site