Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


ORGANIZAREA FISIERELOR

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Operatiile de creare, stergere, redenumire, copiere si mutare
Utilizarea sistemului de operare Windows
Configurare Internet Explorer
Bara de operatii (Taskbar)
ORGANIZAREA FISIERELOR
Directoare partajate
Setarea protocoalelor de retea
Schimbarea sistemului de operare la Windows Vista la Windows XP
Creearea unor noi utilizatori in Windows XP
Meniul Start


ORGANIZAREA FISIERELOR

Pentru a pastra toate fisierele create sau preluate este utila crearea unor foldere (directoare) cu denumiri prestabilite. Organizarea si reorganizarea fisierelor prin mutare sau copiere cu ajutorul programului Windows Explorer este deosebit de simpla.
Crearea unui folder

La crearea unui folder trebuie comunicat calculatorului locul unde sa-l puna (driver-ul). In acest scop trebuie mai intai selectat driver-ul unde se doreste pastrarea noului folder.

Pentru crearea unui folder pe driver-ul C, se lanseaza programul Windows Explorer si se da clic pe driver-ul C. Apoi se selecteaza din menu-ul File optiunea New si se da clic pe optiunea Folder in menu-ul care se deschide. Aceste actiuni fac sa apara o noua icoana de folder in sectiunea din dreapta a ferestrei. Dedesubtul acestei noi icoane este o cutie care contine cuvintele New Folder selectate. Aceste cuvinte pot fi schimbate cu denumirea dorita pentru noul folder, scriind denumire de la tastatura.

Foldere in foldere

Crearea unor subfoldere in folder se realizeaza utilizand metoda prezentata pentru Crearea unui folder, doar ca in locul selectarii driver-ului C se selecteaza folder-ul in care se doreste plasarea subfolder-ului.

Mutarea unui folder

Organizarea diferita a fisierelor in diferite foldere, dupa cum situatie o cere, este posibila utilizand facilitatea programului Windows Explorer.Practic se translateaza icoana fisierului care se doreste a fi mutat in noul folder.

Locul (folder-ul) unde se doreste mutarea fisierului trebuie sa fie vizibil in arborescenta ferestrei Windows Explorer. Daca nu este vizibil, va fi cautat, folosind bara de defilare pentru a parcurge lista de foldere si fisiere.

Mutarea propriu-zisa a fisierului se face prin deplasarea icoanei fisierului selectat (cu butonul din stanga al mouse-ului apasat) peste icoana folder-ului unde se doreste mutarea si se elibereaza icoana fisierului prin eliberarea butonului din stanga al mouse-ului. Fisierul a fost mutat astfel in noul folder.

Copierea unui fisier

Uneori se doreste efectuarea unor schimbari in organizarea fisierelor pe foldere, fiind necesara mutarea fisierelor, dar se doreste si pastrarea formei initiale a fisierului. Pentru a copia un fisier se da clic cu butonul din dreapta al mouse-ului pe numele fisierului si apoi se da clic pe optiunea Copy in menu-ul care apare intr-o mica fereastra. Dupa aceasta se face clic cu butonul din dreapta al mouse-ului pe icoana folder-ului in care se doreste copierea si se face clic pe optiunea Paste, realizandu-se astfel copierea in folder-ul tinta.Copierea pe un disc flexibil (floppy disk)

Pentru copierea unui fisier pe floppy disk se foloseste aceeasi metoda prezentata anterior, respectiv de deplasare si eliberare (drag and drop). Pentru a copia un fisier pe floppy disk trebuie identificata icoana fisierului pe driver-ul si in folder-ul unde a fost inmagazinat fisierul. Apoi trebuie sa ne asiguram ca icoana driver-ului floppy disk-ului este vizibila in stanga ferestrei. Se va deplasa icoana fisierului deasupra icoanei driver-ului dischetei si in final trebuie eliberata icoana fisierului.

Daca in unitatea de floppy nu exista introdusa o discheta, calculatorul va solicita introducerea unei dischete printr-un mesaj specific. Dupa introducerea dischetei, calculatorul va copia fisierul precizat. La copierea unui fisier va apare, pe ecran, o imaginea simbolica, zburand intre doua foldere.

Redenumirea fisierelor

La reorganizarea fisierelor si folderelor poate apare necesitatea redenumirii acestora. Pentru aceasta se procedeaza astfel: se identifica icoana fisierului pe care dorim sa-l redefinim, se da clic pe butonul din dreapta al mouse-ului si din menu-ul care apare se selecteaza Rename. Ca efect va apare o cutie (un chenar) in jurul numelui in care se inscrie noul nume si apoi se apasa tasta Return.

Redenumirea trebuie aplicata numai la fisierele si folderele proprii; cele care apartin unor programe standard nu trebuie redenumite, deoarece aceasta actiune ar putea impiedica functionarea acelor programe.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 757
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site