Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Cum inregistrati un macro?

word

+ Font mai mare | - Font mai micCum inregistrati un macro?
Pentru a inregistra un macro procedati astfel

Apelati comanda Tools Macro Record New Macro sau faceti dublu clic pe indicatorul REC din linia de stare a programului Word .

Ca urmare, pe ecran va apare fereastra-de-dialog Record Macro.

In continuare realizati unul sau mai multi din urmatorii pasi optionali

Introduceti numele macro-ului in campul Macro Name. Programul Word va propune implicit numele Macro1, insa este bine sa-i dati un nume descriptiv, care sa sugereze ceea ce doriti sa realizeze macro-ul.

Introduceti cateva cuvinte care sa descrie macro-ului in campul Description. Descrierea implicita propusa de programul Word , precizeaza autorul si data calendaristica la care s-a realizat inregistrarea. Continutul campului Description este afisat in momentul selectiei macro-ului.

Pentru a asigna macro-ului un buton dintr-o linie cu instrumente sau o comanda din meniu, actionati butonul Toolbars. Daca insa doriti sa asignati macro-ului o combinatie de taste actionati butonul Keyboard. Asignarea macro-ului cu unul dintre elementele precizate mai sus, usureaza considerabil lansarea sa in executie. Daca nu asignati macro-ului nici unul din aceste elemente puteti lansa respectivul respectiv in executie utilizind fereastra-de-dialog Macros.

Implicit, un macro este memorat in sablonul de lucru Normal, astfel ca el este disponibil atunci cand lucrati cu orice document. Daca sablonul atasat documentului curent nu este Normal, puteti selecta numele sablonului din lista ascunsa Store macro in. Procedand astfel, macro-ul respectiv il puteti apela doar in cadrul unui document care are la baza sablonul in cauza.Actionati butonul OK pentru a incepe inregistrarea macro-ului. In timpul inregistrarii, programul Word realizeaza urmatoarele:

Afiseaza un simbol (caseta) in urma cursorului mouse-ului.

Activeaza indicatorul REC din linia de stare.

Afiseaza linia cu instrumente Stop Recording.

Realizati toate operatiile care doriti sa fie inregistrate in macro. Deoarece inregistrarea macro-ului nu memoreaza miscarile mouse-ului in interiorul documentului, nu este indicat sa utilizati mouse-ul pentru operatii cum ar fi selectarea unui fragment de text sau mutarea cursorului de editare.

Daca doriti sa opriti temporar inregistrarea operatiilor, actionati butonul Pause Recording din linia cu instrumente Stop Recording. Pentru continuarea inregistrarii actionati din nou butonul Pause Recording.

Cand ati incheiat inregistrarea, actionati butonul Stop Recording din linia cu instrumente Stop Recording sau faceti dublu clic pe indicatorul REC din linia de stare. Linia cu instrumente Stop Recording va dispare de pe ecran, iar macro-ul creat va fi salvat.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 499
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site