Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Desene si casete de text

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Numerotarea paginilor, anteturi si subsoluri
Introducerea textului
Selectarea textului cu mouse-ul
Notiuni de baza
Lucrul cu macro-uri
Scrierea in coloane
Stabilirea marginilor paginii
LANSAREA IN EXECUTIE SI PREZENTAREA INTERFETEI PROGRAMULUI MICROSOFT WORD
MS Word. Elemente de editare de texte si tehnoredactare
Navigarea prin Help


Desene si casete de text

Utilizarea instrumentelor de desenare

Microsoft Word, pe langa diversele optiuni de prelucrare a textelor pe care le ofera, da posibilitatea utilizatorului de a desena, de a crea diferite forme, de a da culoare mesajelor pe care le are de transmis. Pentru a realiza aceste lucruri, editorul Word incorporeaza un utilitar special pentru realizarea de imagini grafice simple. Acesta nu atinge performantele sistemelor grafice specializate (de exemplu Corel Draw), dar pune la dispozitia utilizatorului uneltele necesare pentru realizarea operatiilor grafice elementare, si are avantajul ca, spre deosebire de obiectele create cu o alta aplicatie si apoi inserate intr-un document, obiectele create cu acest utilitar sunt obiecte ale documentului si pot fi inserate oriunde in document.
Butoanele necesare realizarii elementelor grafice sunt continute in bara de desenare Drawing (Figura 4.19):

Figura 4.19 Bara de instrumente Drawing

De obicei, bara Drawing este afisata in partea inferioara a ferestrei.

Casete de text

Butonul (Text Box) este folosit pentru introducerea textelor in desene. Spre deosebire de textul introdus in mod normal intr-un document, textul dintr-o caseta text este considerat ca facand parte dintr-un obiect grafic.

Pentru a insera o caseta text se selecteaza butonul (Text Box) si se deseneaza caseta text in acelasi mod in care este desenat un dreptunghi. Dupa inserarea casetei text, cursorul text este pozitionat in interiorul casetei si textul se poate introduce si formata ca si textul documentului.

Dimensiunea casetei text nu este modificata automat daca textul depaseste spatiul casetei. Daca textul nu este afisat in intregime caseta text trebuie marita.

Caracteristicile unei casete text referitoare la dimensiune, pozitie, linie de contur, model de umplere, pot fi modificate ca la orice alt obiect grafic.

Pentru a putea efectua diferite operatii asupra obiectelor grafice, acestea trebuie intai selectate. Obiectele grafice pot fi selectate numai daca nu este selectat nici un buton din bara de desenare sau daca este selectat butonul (Select Object).

Pentru a selecta un obiect grafic se pozitioneaza cursorul mouse-ului pe una din liniile ce compun obiectul si, atunci cand cursorul se transforma intr-o cruce cu sageti se aplica un clic. Obiectul selectat este incadrat intr-un dreptunghi pe ale carui laturi se gasesc 8 marcaje (patratele negre) pozitionate in varfurile si mijloacele laturilor dreptunghiului. Exceptie de la aceasta regula fac doar liniile. La o linie sunt marcate doar capetele.Pentru a modifica dimensiunile unui obiect grafic se executa urmatorii pasi:

Se selecteaza obiectul;

Se pozitioneaza cursorul mouse-ului pe marcajul dorit. Cand cursorul se transforma intr-o sageata dubla se apasa butonul stang al mouse-ului si se trage de mouse pana cand obiectul ajunge la dimensiunea dorita.

Pentru a muta un obiect se executa urmatorii pasi:

Se selecteaza obiectul grafic;

Tinand apasat butonul stang al mouse-ului, se deplaseaza cursorul mouseului in noua pozitie. In acest timp, cursorul mouse-ului ia forma unei cruci cu sageti.

Pentru a copia un obiect se efectueaza operatia de mutare tinand apasata tasta <Ctrl>

Exista situatii in care aceleasi comenzi trebuie aplicate la mai multe obiecte grafice. Pentru a fi posibil acest lucru, aceste obiecte trebuie selectate simultan. Problema este ca daca este selectat un obiect, obiectul selectat anterior este deselectat. Selectarea mai multor obiecte se poate realiza in mai multe moduri:

1. Se tine apasata tasta <Shift> pe masura ce sunt selectate obiectele.

2. Se selecteaza butonul (Select Object) si se traseaza cu mouse-ul un dreptunghi imaginar in care sa fie cuprinse toate obiectele ce trebuie selectate.

Aceasta metoda prezinta avantajul ca este mai rapida.

Pentru stergerea unui obiect grafic se executa urmatorii pasi:

Se selecteaza obiectul;

Se apasa tasta <Del>


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 546
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site