Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Documente Template

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tehnoredactare. Tehnoredactare computerizata. Procesor de texte. Document
Inserarea de elemente grafice in documentul curent
Lucrul cu tabele in Word
Alinierea textului
Tiparirea unui document
Crearea unui document nou
Lansarea in executie a editorului MS Word
Operare si utilizare
Modificarea latimii coloanelor si a inaltimii randurilor
Includerea elementelor grafice in documente


Documente Template

Un document Template (model) este un document ce serveste ca baza pentru crearea unui alt document. Un document poate fi deschis pe baza unui document tip template, mostenind de la acesta grafice, tabele, forme gata create. Un mod simplu de a crea un template este deschiderea unui document ce contine termenii ce doriti sa-i reutilizati si salvarea lui ca un template.

Daca salvat un template in directorul Templates (din calea c:Program FilesMicrosoft OficeTemplates), el va fi vizibil in sectiunea General atunci cand alegeti comanda New din meniul File. Daca salvati documentul in un subdirector al directorului de mai sus, ca de exemplu Memos sau Reports, el va aparea la alegerea sectiunii corespunzatoare dupa alegerea comenzii New.
3.1 Crearea unui document Template

Pentru a crea un template bazandu-l pe un document existent, apasati Open in meniul File, apoi deschideti documentul dorit.

Pentru a crea un template nou bazat pe un template existent, apasati New in meniul File. Faceti clic pe documentul template similar cu cel ce doriti sa-l creati, alegeti Template din zona Create New si apoi apasati OK.

Din meniul File alegeti Save As.

In cutia Save as type, alegeti Document Template (*.dot). Acest tip de fisier va fi deja selectat daca salvati un fisier creat ca Template.

Word propune pentru salvare directorul Templates. Pentru a-l salva in alt director alegeti directorul dorit, dar se recomanda a se pastra in acest director sau in subdirectoarele aferente pentru ca documentul sa apara in lista de optiuni la deschidere.

In cutia File name scrieti numele pe care-l dati documentului apoi apasati Save.

In noul template, adaugati textul si grafica ce o doriti sa apara in toate noile documente create pe baza lui, si stergeti respectiv ceea ce nu doriti sa apara.

Faceti schimbarile dorite la marginile paginilor, marimea si orientarea lor, ca si alte formatari.

Apasati butonul Save de pe bara standard si apoi alegeti Close din meniul File.

3.2 Modificarea unui document Template

Din meniul File alegeti Open si deschideti template-ul ce doriti sa-l modificati.

Modificati orice din template: grafice, tabele, text, etc.

Apasati butonul Save pe bara standard.

3.3 Crearea de formulare

Un formular este un document ce consta din urmatoarele:

Text sau grafica ce nu pot fi schimbate de persoana ce completeaza formularul. Ca si creator al formularului, puteti insera intrebarile ce doriti a fi raspunse, liste de optiuni, tabele cu informatie, etc.

Zone goale in care sa fie colectata si organizata informatia de la persoana ce umple formularul. Ca si creator al documentului, creati zone pentru colectarea informatiilor prin inserarea de campuri de formular in document. Un camp de formular este o zona unde este stocat un tip special de data, de exemplu un camp de adresa. Puteti utiliza bara Forms pentru a introduce urmatoarele tipuri de campuri: zone de text ce trebuie completate, check-box-uri pentru selectat sau deselectat, si liste din care sa alegeti itemul dorit.Pentru a crea un formular, schitati formularul intai, sau utilizati un formular gata scris pentru a va ajuta in creearea unuia nou. Decideti daca formularul va fi completat electronic (pe calculator) sau pe hartie. Unele avantaje ale formularelor electronice sunt de exemplu: verificarea automata a datelor introduse, completarea altor campuri asociate cu cel completat (de exemplu codul postal pentru un oras).

Multe formulare, ca de exemplu contractele, consista doar din text avand campuri de completat. Alte se bazeaza pe tabele, aliniere de text, etc.

Crearea unui formular tiparibil

Creati un document nou

Schitati formularul

Adaugati textul sau grafica dorita, de exemplu intrebarile la care doriti raspuns sau lista de optiuni disponibile

Pentru a insera o zona text unde utilizatorii sa isi scrie raspunsurile, faceti clic in document apoi apasati butonul Text Form Field din bara de lucru. Pentru a insera check-box-uri care listeaza optiuni ca Da sau Nu, faceti clic in document apoi apasati butonul Check Box Form Field de pe bara de lucru.

Salvati formularul

Tipariti formularul

Crearea unui formular electronic

Un formular electronic trebuie salvat si distribuit ca Template. Pentru a utiliza formularul utilizatorul trebuie sa creeze un nou document bazat pe template, astfel incat template-ul insusi sa ramana un “formular alb” care poate sa fie folosit altadata.

Schitati fromularul

Creati un nou template apasand New din meniul File. In sectiunea General apasati Blank Document, alegeti Template din zona Create New apoi apasati Ok. Aveti grija sa salvati documentul ca template.

Adaugati grafica si textul ce doriti sa fie continute in formular

Pentru fiecare camp ce doriti sa fie introdus faceti clic in document apoi inserati campul dorit din bara de lucru.

Pentru a fixa optiunile unui camp, faceti dublu clic pe campul respect

Cand ati terminat de creat formualrul apasati butonul Protect din bara de lucru astfel incat utilizatorii sa poata sa introduca informatia doar in campuri si sa nu poata modifica restul documentului.

Salvati si inchideti template-ul.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 637
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site