Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Lucrul cu stiluri

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Formatarea textului
CREAREA DE VERSIUNI ALE UNUI DOCUMENT
Spell Checker
Master document (Vizualizare document coordonator)
Deschiderea unui document
Vizualizarea documentelor in Word
Stiluri de documente si Desenarea si manipularea obiectelor
Formatare la nivelul paragrafului
Utilizarea sabloanelor
SPATIERE SI ALINIERE TEXT


Lucrul cu stiluri

Un stil este o colectie de atribute de formatare, salvata sub o anumita denumire.

La aplicarea unui stil, intregul set de formate se aplica printr-o operatie unica. De exemplu, daca titlul unui capitol dintr-o carte care are 20 de capitole, trebuie formatat pentru a-l scoate in evidenta, in loc ca acesta sa fie formatat prin 20 de actiuni separate, pentru font Arial de 14 pt., boldat, aliniere la centru, se poate ajunge la acelasi rezultat, aplicand stilul titlului.
Aplicarea unui stil realizeaza o formatare mult mai rapida decat selectarea manuala a fiecarui atribut de formatare, avand in plus avantajul asigurarii unei continuitati. Daca se schimba ulterior un atribut din stil, intregul text caruia i-a fost atribuit stilul respectiv se va modifica automat in mod corespunzator, pentru a reflecta formatarea inclusa in noul stil. Word are mai multe stiluri predefinite, dar puteti sa va creati si stiluri proprii.

Prin folosirea stilurilor, documentele capata o imagine unitara (toate paragrafele cu acelasi stil vor aparea cu acelasi corp de litera, de aceeasi marime, avand la fel de mult spatiu inainte si dupa), dar se va economisi si foarte mult timp pentru aranjarea textului.

Word contine doua tipuri principale de stiluri:

Stilurile Paragraph se aplica unui intreg paragraf si pot include toate elementele de formatare referitoare la aspectul unui paragraf: fontul, spatierea randurilor, indentarile, marcajele de tabulare, chenare etc. Orice paragraf are un anumit stil. In mod prestabilit, stilul unui paragraf este stilul Normal.

Stilurile Character se aplica oricarui text selectat si poate contine orice atribut de formatare care se refera la caractere individuale: denumirea si marimea fontului, sublinierea, tipul, si asa mai departe (cu alte cuvinte, orice atribut de formatarea pe care il puteti atribui selectand Format, Font). Nu exista un stil prestabilit pentru caractere. Caracterele din cadrul paragrafului pot avea propriul lor stil, chiar daca stilul paragrafului este aplicat paragrafului ca intreg. Daca trebuie atribuita aceeasi formatare unor tipuri de cuvinte sau expresii, iar formatarea respectiva nu este definita intr-unul din stilurile existente, se poate crea un nou stil de caracter. Cand se aplica un stil pentru caractere, atributele de formatare sunt aplicate pe langa celelalte caracteristici pe care textul le are deja. De exemplu, daca o propozitie deja formatata cu caractere italice, trebuie sa fie scrisa cu caractere aldine, propozitia respectiva va aparea scrisa atat cu aldine, cat si cu italice.

Word contine o serie de stiluri predefinite. Caracteristicile acestora pot fi vizualizate folosind butonul Styles and Formating de pe bara de instrumente Formating sau comanda Styles and Formating din meniul Format. Utilizarea denumirilor de stiluri existente in Word prezinta unele avantaje. De exemplu folosirea stilurilor predefinite (Heading1, Heading2 etc.) simplifica foarte mult procesul de generare al cuprinsurilor si tabelelor de index.

Pentru a aplica un stil de paragraf mai multor paragrafe, acestea se selecteaza.

Pentru a aplica un stil de paragraf unui singur paragraf, se plaseaza cursorul in interiorul acestuia. Pentru a aplica un stil de caracter, se selecteaza textul caruia trebuie sa i se aplice stilul. Apoi, se aplica pasii urmatori:

1. Se apeleaza Styles and Formating de pe bara de instrumente sau din meniul Format.

2. Se selecteaza stilul dorit aplicand un click pe denumirea respectiva.

Pentru crearea unui nou stil de paragraf se pargurg urmatoarele etape:

1. Se formateaza un intreg paragraf astfel incat sa aiba toate atributele dorite; se aplica atat formatarea caracterelor cat si paragrafelor.

2. Se efectueaza un click in interiorul paragrafului.

Se apeleaza Styles and Formating de pe bara de instrumente sau din meniul Format si apoi se da click pe butonul New Style.4. In caseta Name se atribuie un nume stilului.

5. In caseta Style Type se selecteaza:

- optiunea Paragraph pentru a crea un stil de paragraf;

- optiunea Character pentru a crea un stil caracter;

- optiunea Table pentru a crea un stil ce se va aplica unui tabel;

- optiunea List pentru a crea un nou stil de lista.

6. In caseta Style based on se poate stabili sau nu o schema de mostenire de la un stil existent.

7. Caseta Style for Following Paragraph permite stabilirea stilului ce va fi atribuit urmatorului paragraf, cand se apasa tasta Enter.

8. Daca nu se bifeaza caseta Add to Template, atunci noul stil este disponibil numai pentru documentul curent. Altfel, stilul este adaugat in sablonul de documente si va fi disponibil pentru toate documentele ce se vor edita pe calculatorul resopectiv.

9. Daca se bifeaza caseta Automatically Update, atunci orice formatare noua care se face asupra unui paragraf ce are stilul respectiv va fi aplicata automat tuturor paragrafelor formatate cu stilul respectiv.

10. din caseta Format se pot face modificari privind formatarea paragrafului (Font, Paragraph, Tabs, Border, Numbering etc).

11. Se efectueaza click pe butonul OK.

Pentru modificarea unui stil:

1. Se plaseaza cursorul pe un paragraf care are stilul respectiv.

2. Se apeleaza Styles and Formating de pe bara de instrumente sau din meniul Format. In caseta Formating of selected text apare stilul paragrafului curent.

Din lista ascunsa ce apare la plasarea mouse-ului in interiorul casetei, se apeleaza optiunea Modify, care deschide fereastra de dialog Modify Style (Figura 4.12).

Figura 4.12 - Fereastra de dialog Modify Style

4. Se fac modificarile dorite si la sfarsit se efectueaza click pe butonul OK


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 468
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site