Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


PULSAR - COMPUTER PENTRU STATISTICA DE BORD = MANUAL DE PREZENTARE SI UTILIZARE

Auto

+ Font mai mare | - Font mai micP U L S A R - 8

COMPUTER PENTRU STATISTICA DE BORD

MANUAL DE PREZENTARE SI UTILIZARE

  1. PREZENTARE GENERALA

Acest aparat a fost creat in scopul de a furniza soferului cateva date utile despre calatorie si performantele economice ale autoturismului. Aparatul este construit in jurul unui microprocesor ce primeste informatii de la un injector si de la un traductor de viteza, si pe baza unor formule matematice calculeaza diversele marimi: consum specific (litri la suta de km), viteza medie, puterea motorului, etc.

Aparatul se dovedeste a fi util in oras, unde se poate alege, dintre cateva variante, care traseu este mai potrivit pentru a va deplasa, de exemplu, de acasa la locul de munca, din punct de vedere al vitezei medii, timpului calatoriei sau a traseului cu cel mai mic consum de combustibil. De asemenea, in calatorii interurbane (de exemplu: in concediu), poate oferi informatii utile, care ajuta familia sa isi planifice calatoriile limitandu-se la consuma o anumita cantitate de benzina. Un alt aspect important il reprezinta faptul ca va puteti adapta stilul de condus astfel incat sa gasiti un compromis intre rapiditatea deplasarii si economia de combustibil. S-a constatat ca, statistic vorbind, se fac economii de combustibil in medie de 15% de catre soferii care se ghideaza dupa un astfel de aparat.

DESCRIEREA MARIMILOR AFISATE

Aparatul contine mai multe pagini de afisaj ce pot fi rasfoite cu ajutorul celor doua butoane situate in partea dreapta a ecranului.

Am presupus ca am resetat aparatul si am mers 20.4km:

Pagina 1:

d020.4km = distanta parcursa din momentul resetarii sistemului pana in prezent;

f01.49l = cantitatea de benzina consumata de motor din momentul resetului

c07.31% = consumul specific pentru calatoria de 20.4km prezentata mai sus

v025kph = viteza medie a calatoriei (sunt incluse si opririle la semafor)

Pagina 2:

P08.5 = puterea instantanee livrata de motor, masurata in kilowatti (valoare estimativa); cand motorul este rece, puterea va fi diferita de zero chiar si in relanti, deoarece motorul consuma benzina pentru a se incalzi; altfel, puterea ar trebui sa fie zero cand motorul nu livreaza putere mecanica de tractiune sau nu sunt legati consumatori mari in circuitul electric

T = indica faptul ca urmeaza a fi afisate valori pentru TOATA calatoria: consum specific si viteza medie (prezentate in pagina anterioara – sunt aceleasi)

I = indica faptul ca valoarea afisata reprezinta consumul specific instantaneu;

T0:20 = calatoria a durat 20 minute (de la reset, pana in prezent, sau pana la scoaterea cheii din contact)

Pagina 3:

T27.5 C = temperatura masurata de sonda aparatului. Sonda poate fi montata in habitaclu sau in exterior

U11.6V – tensiunea bateriei de acumulatoare

n0000rpm – turatia motorului exprimata in rotatii pe minut. Turatia poate fi citita numai in sarcina, nu si cand motorul se afla in regimul de frana de motor!

Pagina 4:

Aceasta pagina contine contoare care nu pot fi sterse; ele acumuleaza date despre istoria masinii: ore de functionare, kilometri parcursi, combustibil consumat;T00030h = timpul total de functionare a motorului, exprimat in ore

D0001120 = numarul de kilometri parcursi, de la instalarea calculatorului

F00078l = cantitatea totala de combustibil consumata de motor, din momentul instalarii calculatorului

Nota: Valorile din aceasta pagina sunt actualizate DOAR dupa oprirea motorului.

Resetarea contoarelor

Cand incepeti o noua calatorie, puteti initializa statistica de bord tinand apasate AMBELE butoane timp de cca o secunda; dupa initializare, veti observa ca numarul de km parcursi, consumul si timpul sunt egale cu zero. Astfel, puteti vedea date statistice pentru fiecare drum parcurs, pentru mai multe drumuri sau chiar pentru fractiuni de calatorie. Puteti reseta Pulsar-ul doar in timp ce aveti contactul pus pe pozitia “Motor” sau “Accesorii”; cu cheia aflata intr-una din aceste pozitii, LCD-ul ar trebui sa fie iluminat (adica “aprins”)

Observatie: aceasta functie, desi se numeste RESET sau initializare, de fapt nu reseteaza microprocesorul; acesta doar executa o functie prin care diverselor variabile li se atribuie valoarea zero. Un RESET, in adevaratul sens al cuvantului, se produce doar la punerea in functiune a aparatului.

DATE TEHNICE

Tensiunea nominala: 12V 30%

Curent absorbit (standby): 32mA

(functionare): 120mA

Tip afisor: LCD 2x16 caractere, iluminat

Conector alimentare+date: DB9-TP

Domeniul de functionare: -25…+55 C

INTRETINERE

Calculatorul PULSAR-8 nu necesita intretinere si nici reglaje din partea utilizatorului. Pentru eventualele probleme aparute in utilizare, adresati-va furnizorului.

Partea frontala a aparatului poate fi stearsa de praf cu o tesatura moale, uscata. Nu vor fi folositi solventi, alcool sau alte substante chimice pentru curatare, deoarece pot ataca atat vopseaua, cat si rama de plastic sau LCD-ul.

ATENTIE: interventiile neautorizate in interiorul PULSAR-8 pot duce la scurtcircuite, urmate de distrugerea acestuia si, in cazuri limita, chiar a unitatii de control a sistemului de injectie!

LEGENDA CONECTORULUI DE I/O
loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 724
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site