Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


T. I. C. Mercedes-Benz -

Auto+ Font mai mare | - Font mai micT. I. C.

Mercedes-Benz

-Proiect-
1.Cuvant inainte

2.MERCEDES un nume de domnisoara intrat in legenda

3.Interviuri fabrica Mercedes

Cuvant inainte

Mercedes-Benz(adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz)este o marca germana

faimoasa de automobile,autobuze,camioane si auto trenuri rutiere care este proprietatea

companiei pe actiuni DaimlerChrysler AG(cunoscuta inaintea fuziunii sale cu Crysler,

ca Daimler-Benz.

Compania Daimler-Benz AG a fost infiintata in 28 iunie 1926 cand doua companii,Benz & Cie si Daimler Motoren Gesellschaft(DMG),au fuzionat.

Fondata in 1871,Benz & Cie,a fost una dintre cele mai importante dintre companiile fondate de Karl Benz,fiind si unul dintre cei mai vechi producatori de autovehicule.DMG a fost o alta companie axata pe constructia de autovehicule,fondata de Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach in 1890.In 1900,Daimler a murit,iar Maybach

a parasit compania fondata de cei doi in 1907.Pe vremea aceea,cele doua companii devenisera deja rivale.

In 1924,datorita situatiei economice dezastroase in care se gasea Republica de la Weimar,cele doua companii rivale au intrat intr-o ''Intelegere de interese mutuale'',care le permitea sa produca si sa vanda propriile produse in mod independent si care urma sa fie valabila 75 de ani,pana in anul 2000.Dupa numai doi ani,in 1926,odata cu fuziunea oficiala a companiilor Benz & Cie si Daimler Motoren Gesellschaft,numele Mercedes-Benz a fost creat.

Mercedes-Benz este una dintre cele mai bune firme de automobile din lume.Are o gama foarte larga de produse incepand cu motociclete,continuand cu masini de strada si de curse nascar si terminandu-se cu camionete,camioane,tiruri,masini de salubrizare si utilaje agricole.

Este o marca foarte cunoscuta,mai ales in Europa,deoarece are o gama diversificata de automobile.Este cea mai buna firma de automobile de lux.Puteti alege cu incredere aceasta marca.

Clasele principale ale companiei Mercedes sunt:A,B,C,CL,CLC,CLK,CLS,E,G,

GL,GLK,M,R,S,SL,SLK,SLR,Vito,Sprinter,Vario,Viano,Sprinter Transfer,Citaro

Citaro G,Conecto,Travego,Tourismo,Tourino,Integro,Intouro,U 20,U 300-U 500 si

U 3000- U 5000.

Unele clase sunt de lux si costa sute de mii de euro cum ar fi clasele:E,S si multe altele.

Desigur fiind o firma respectata inca din 1871 cand a fost scoasa pe piata prima masina Mercedes nu poate sa si-o permita oricine.De obicei directorii de banci pot cumpara aceasta masina dar exista si multe exceptii in care oameni de rand si-o pot permite.

Odata cumparata nu ai probleme tehnice cel putin 5 ani.

Intretinerea acestei masini este foarte scumpa,pretul pieselor crescand de la an la an deoarece aceasta companie se modernizeaza mai tot timpul fiind la curent cu tot ce e nou,performant si la moda.

Eu sincer v-as recomanda cu caldura aceasta marca deoarece este cea mai buna masina pe care ai putea s-o conduci in Romania.Cel mai bun model din Rominia la ora actuala este Mercedes S 65 AMG LIMO sau asa renumitul Mercedes S 600 zis si Mercedes W 221.

In concluzie cine conduce un Mercedes se respecta nu numai pe sine insusi dar respecta si persoanele din jur si strazile pe care circula.Cine a condus un Mercedes poate intelege acest lucru cu usurinta cine nu, ar fi mai bine sa-l incerce.

-Mercedes-un nume de domnisoara intrat in legenda-

Desi lipsita de o baza stiintifica,dorinta de miscare a fost prezenta inca din cele mai vechi timpuri.E suficient sa ne gandim la carele de lupta ale sumerienilor,la caleasca Regelui Soare Ludovic al XIV-lea sau la banala tricicleta cu care se distreaza copiii de azi.Ideea de miscare si mobilitate au stimulat imaginatia si creativitatea umana,aflandu-se la originea celui mai teribil ''copil'' al secolului XX.Automobilul trezeste in fiecare dintre noi sentimentele cele mai contradictorii,naste discutiile cele mai aprinse si,alaturi de cinematograf,fotbal sau muzica,dezlantuie pasiunile cele mai arzatoare.

Incepand cu acest numar,vom face o incursiune prin istoria automobilului si vom arunca o privire in ''curtea'' celor mai importante marci.Asa cum era de asteptat,

aventura noastra va incepe cu nasterea automobilului si aparitia unei marci de legenda:

Mercedes.

Primul pas

Automobilul de azi este rezultatul unei indelungi succesiuni de inventii,facute de un numar mare de ingineri si savanti.Daca incercam sa marcam totusi momentul aparitiei sale,se impune sa vorbim despre teoria celor doi parinti,Karl Benz(fig.1) si

Gottlieb Daimler(fig.2),conform careia acestia au inventat automobilul simultan si independent unul de celalalt.Karl Benz s-a nascut in 1844 la Karlsruhe,intr-o familie de muncitori.Dovedind o mare inclinatie spre tehnica,urca treptele afirmarii,incepand ca ucenic intr-o fabrica de locomotive si terminand ca inginer.Va lucra in domeniul motoarelor cu gaz,reusind sa perfectioneze un motor cu benzina ce va fi montat ulterior pe un triciclu(fig.3).Inventia este brevetata in 1886,cand este efectuata si prima iesire pe drumurile publice.In timpul incercarilor,un asistent alerga pe langa vehicul,pentru a turna benzina necesara functionarii.


2 3

Prima fuziune

Originar din Schorndorf,Gottlieb Daimler s-a nascut in 1834 intr-o de dulgheri.

Urmeaza aceeasi cale de afirmare ca si Benz,pornind ca ucenic la un armurier si terminand ca inginer dupa absolvirea Politehnicii din Stuttgart.Dupa o perioada in care a fost preocupat de perfectionarea motoarelor cu gaz,la 7 martie 1887 va ajunge sa testeze public un vehicul propulsat de un motor de conceptie proprie.Incercand sa evite socul produs de criza economica,cei doi pioneri ai domeniului si-au unit eforturile la 2

decembrie 1895,formand societatea pe actiuni Daimler Benz AG.

O marca ''gratioasa''

Un om intransigent,inalt si purtand casca coloniala:acesta ar fi portretul sumar al lui Emil Jellinek Mercedes.''Mercedes'' este un prenume spaniol care semnifica gratia.

Fiind un fanatic al vitezei,acest om de afaceri visa la un automobil capabil de viteze cat mai mari.Dupa deceptia produsa de un Daimler ce realiza numai 25km/h,Jellinek are o convorbire cu Gottlieb Daimler,rezultatul fiind emiterea unei comenzi pentru executia a patru automobile.Singura cerinta din partea clientului era ca acestea sa fie capabile de 40km/h,in ciuda producatorilor care erau ferm convinsi ca la o asemenea viteza masina s-ar dezmembra.

Asumandu-si toate riscurile,Jellinek obtine cele patru automobile,la primirea lor exclamand:''V-ati inselat domnilor,am rulat cu 42km/h,automobilul nu s-a dezmembrat,iar eu sunt in viata!Acum insa,doresc un automobil cu motor de patru cilindri!''.

Un nume de domnisoara

Are din nou satisfactie in 1898,cand achizitioneaza modelul Phoenix cu motor de patru cilindri si 24 de cai putere.Cu acest automobil se inscrie la startul cursei Nisa-

Magagnon-Nisa,in care pentru prima data ,isi va pune numele fiicei pe masina de curse.

Intamplarea a facut ca el sa obtina victoria,pseudonimul devenind aducator de noroc.

Afacerile infloresc si Jellinek devine reprezentantul firmei Daimler in Austro-Ungaria,

Franta si America,tari in care modelul este comercializat sub numele Mercedes.

Succesele acumulate in cursul anilor urmatori au permis asigurarea unui bun renume,

astfel incat,contrar hotararilor initiale,prenumele domnisoarei Jellinek este depus in 1902 ca nume al marcii.In plus,guvernatorul Austriei Inferioare aproba ca Jellinek sa-si schimbe numele in Jellinek Mercedes,devenind primul tata ce a purtat numele fiicei sale.

O marca pe o carte postala

Incepea o noua era,calauzita de o stea adevarata.Aceasta va aparea pentru prima data pe una din cartile postale trimise de Gottlieb Daimler sotiei sale.Textul ce insotea cartea postala avea o adnotare prin care autorul spunea ca steaua desenata alaturi va straluci intr-o buna zi pe intreaga sa opera.Intuitia a devenit realitate in 1909,cand steaua cu trei brate a fost depusa la oficiul de inregistrari ca emblema a firmei Daimler.

Dupa fuziunea din 1926,s-au contopit emblemele firmelor Daimler si Benz,coroana cu lauri imbracand steaua cu trei brate,intr-un simbol realist al dominatiei motoarelor pe pamant,pe apa si in aer.

Emil Jellinek & fiica lui MercedesMercedes 35 CP

Mercedes SLR McLaren S 600Evolutia emblemei Mercedes

-Interviuri fabrica Mercedes-

AMG-Performanta devine pasiune

Ce este AMG?

Mercedes-AMG GmbH, denumita AMG (Aufrecht Melcher Groaspach), este divizia de inalta performanta a Mercedes-Benz

AMG sau Aufrecht Melcher Groaspach a fost infiintata in 1967, ca AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH (AMG Motor de productie si de dezvoltare Ltd.), de catre fostii Mercedes ingineri:Hans Werner Aufrecht si Erhard Melcher, intr-un oras numit Groaspach, aproape de Stuttgart.

'AMG' este o abreviere care inseamna: Hans Werner Aufrecht (A) si Erhard Melcher (M), care au fost parteneri,in timp ce Groaspach(G)este locul de nastere al companiei.

AMG produce in general piese,motoare,masini si accesorii de inalta performanta pentru masinile de curse,dar fac si cateva exceptii producand si cateva produse pentru masinile de strada.

Filozofia AMG

Pasiunea este forta care ne conduce. Aceasta inseamna ca suntem gata sa facem tot ceea ce este posibil pentru a obtine rezultate extraordinare, selectam si prelucram materialele cu cea mai mare atentie; suntem foarte atenti la detalii atunci cand proiectam design-ul interior si exterior; suntem extrem de atenti si rabdatori atunci cand testam si dezvoltam tehnologii noi. Pentru toate acestea beneficiem in Affalterbach de facilitati de ultima generatie. Dar este un domeniu in care intotdeauna ne bazam pe lucrul manual. Atunci cand vine vorba de 'inima' unui Mercedes AMG, care este construit dupa principiul 'un motor, un om'. Componente alese cu mare atentie, instalare perfecta si inspectii care sunt foarte stricte de la primul pana la ultimul surub. Iar la sfarsitul procesului de constructie autovehiculul primeste o emblema cu semnatura specialistului AMG care l-a construit. Reprezinta certitudinea ca o sa va bucurati de experienta de a conduce pentru multi kilometri.

Motoare AMG

Motorul AMG V8 de 5 litri

Experienta acumulata de AMG in domeniul curselor automobilistice este evidenta si in ceea ce priveste motoarele. Cilindrii sunt prevazuti cu pistoane turnate din aluminiu, care sunt racite prin duze speciale pentru pulverizarea uleiului. Astfel, pistoanele isi mentin o temperatura constanta chiar si la cel mai ridicat nivel de solicitare. Axele cu came complexe, un sistem de admisie a aerului cu o conducta dubla si o galerie de admisie independenta, variabila asigura, de asemenea, umplerea perfecta a cilindrilor. Cuplul de 400 Nm, din maximum de 510 Nm, este disponibil inca de la turatia de 2000 rpm. O apasare usoara a pedalei de acceleratie este suficienta pentru a mobiliza o forta de tractiune uluitoare a motorului cu aspiratie naturala, care dispune de o capacitate cilindrica impresionanta. Puternic dar usor: la numai 172 kg, motorul cu 8 cilindri asigura premisele ideale pentru distributia optima a greutatii in autovehicul, factor esential pentru o manevrabilitate optima.

Motorul AMG V8 KOMPRESSOR de 5 litri

Cu motorul V8-KOMPRESSOR, Mercedes-AMG a stabilit un nou standard. Capacitatea sa pentru performanta nu este singura caracteristica impresionanta. Acesta dovedeste si o distributie excelenta a puterii destinate pentru cel mai inalt nivel de dinamism fara a afecta superioritatea naturala a celor 8 cilindri generosi. Au fost incluse si inovatii tehnice: de exemplu, turbocompresorul mecanic situat intre cele doua bancuri de cilindri. Doua axe din aluminiu, dintre care una este acoperita cu un strat de teflon, imping pana la 1850 kg de aer pe ora in camerele de ardere la turatia maxima de 23000 rpm. Compresorul de supraalimentare actionat de curea nu functioneaza continuu, ci este activat printr-un ambreiaj electromagnetic in functie de turatia motorului si de nivelul de alimentare. Toate aceste operatii au loc in cateva fractiuni de secunda, astfel incat actionarea pedalei de acceleratie declanseaza o reactie aproape instantanee. Modulul compact de alimentare contine un sistem de racire integrat pentru aerul de admisie care reduce in mod eficient temperatura acestuia inainte de a patrunde in camerele de ardere. Unitatea de racire la temperatura joasa, un ventilator de aspiratie puternic in radiatorul motorului si un sistem de racire separat pentru ulei asigura functionarea motorului supraalimentat la temperaturi optime in orice conditii.

Motorul AMG V8 de 6 litri

Pentru construirea unui motor de acest tip au fost necesari multi ani de experienta in domeniul curselor automobilistice. Rezultatele testelor la care a fost supus motorul nostru avansat si dinamic sunt in mod evident notabile. Dar sa nu uitam de uneltele noastre speciale: mainile tehnicienilor experimentati. Pentru a se obtine un aport de aer optim in camerele de ardere, sunt necesare sectiuni transversale ample si optimizarea componentelor care asigura admisia aerului in cilindri. Aceasta inseamna ca porturile de admisie trebuie sa fie deosebit de abrupte, iar supapele sa fie controlate prin intermediul unor tacheti canelati. Admisia optimizata se realizeaza printr-o galerie cu o lungime dubla fabricata din magneziu cu doua clapete de acceleratie interioare. Aceasta tehnologie patentata este disponibila numai de la Mercedes-AMG. In plus, mai exista un element care anterior era rezervat numai pentru masinile de curse: sectiunea inferioara inchisa a carterului pentru o substructura mai rigida si mai putine pierderi la nivelul impulsurilor. Rezultatul tuturor acestor eforturi: motorul AMG este cel mai puternic motor V8 cu aspiratie naturala din lume.

Motorul AMG 6.0-litri V12 biturbo

Motoarele AMG sunt renumite pentru cuplurile foarte mari, dar motorul AMG V12 biturbo stabileste noi standarde in acest domeniu. Acesta produce 1200 Nm incepand chiar de la 2000 rpm, dar este limitat in mod electronic la nivelul impresionant de 1000 Nm. Performantele acestuia sunt practic nelimitate. Pentru obtinerea acestor valori, au fost reproiectate aproape toate componentele importante ale motorului, din punct de vedere al dimensiunilor si materialului. Din acest punct de vedere sunt demne de interes in special doua aspecte: accesul aerului in cilindri si racirea motorului. Designul generos al compresorului, al carcasei turbinei si al paletelor ambelor turbocompresoare permite patrunderea unei cantitati foarte mari de aer in cilindru si atingerea unei presiuni optime de alimentare de 1 bar. Axele cu came cu o cursa lunga si timpi perfect sincronizati asigura de asemenea intervale mai lungi de deschidere a supapelor de admisie. Pistoanele sunt racite printr-o duza pentru fiecare cilindru, alimentata de o pompa de ulei care asigura un debit deosebit de ridicat. Sistemul de racire a uleiului si radiatorul cu o unitatea de racire pana la o valoare de joasa temperatura foarte mare asigura putere nominala permanent ridicata, chiar si in conditii de functionare extreme.

Accesorii AMG

Cautati accesorii cu un aspect foarte sportiv si cu un stil individualizat? Le-ati gasit la AMG. Sporiti farmecul dinamic al autovehiculului cu accesoriile AMG pentru caroserie si cu jantele AMG din aliaj usor, disponibile in diferite dimensiuni si modele. Si se potrivesc perfect cu aspectul puternic si atletic al tevilor duble de esapament, cromate, marca AMG. Interiorul autovehiculului poate, de asemenea, ilustra pasiunea dumneavoastra pentru elementele in stil sportiv, de exemplu, prin panourile pragurilor portierelor AMG, printr-un volan AMG sport sau covorasele AMG.

Dotari optionale AMG

AMG produce accesorii pentru toate modelele Mercedes-Benz. Asadar va puteti personaliza autovehiculul exact cum va doriti. Accesoriile optionale AMG includ, de exemplu, sorturi fata si spate, care confera o senzatie sportiva irezistibila. Sau sa analizam putin jantele AMG din aliaj usor. Acestea sporesc dinamismul aspectului fiecarui model Mercedes-Benz.

Colectia AMG

AMG este expresia ingineriei specializate la un nivel calitativ deosebit. De exemplu, colectia AMG ofera un design superior tuturor celor care apreciaza elementele speciale. Produsele noastre sunt caracterizate de materialele superioare si maiestria desavarsita. Fiecare element este lucrat manual cu foarte multa atentie pentru detaliu. Rezultatul este o combinatie de indemanare remarcabila si design inconfundabil.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2042
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved