Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


BLOCAJE IN COMUNICARE

Sociologie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Conceptul de rural
Crestinismul si Uniunea Europeana
EMPATIA SI VIOLENTA
Devianta sociala
Valori, atitudini si opinii
DIVORTIALITATEA
Proiect de lectie in format multimedia
INTERVIU
COMUNICARE
DELINCVENTA JUVENILA FORMA A DEVIANTEI PENALE ADOLESCENTINE


BLOCAJE IN COMUNICARE

In invatamantul prescolar educatoarea stabileste relatii la grupa la nivel informal si       formal , uzand accentuat de competenta sa psihosociala. Dat fiind varsta copiilor relatiile comunicationale ale educatoarei copii trebuie sa fie optim pozitive.Totusi exista uneori o serie de bariere care duc la blocaje in comunicare. Acestea sunt generate fie de existenta unor competente ale educatoarei, fie de unele probleme ale copiilor. Dintre acestea din urma vom mentiona in continuare cateva aspecte.

Barierele in comunicare pot fi de natura fizica: deficiente verbale , auditive, de amplasament, de durata a activitatii..

Barierele semantice: vocabular sarac, conotatii emotionale ale unor cuvinte; trebuie sa tinem seama de experienta copilului legata de tema pe care o desfasuram.

Emotiile reprezinta o alta bariera in comunicare. Emotia puternica este raspunzatoare      de blocarea aproape completa a comunicarii. Pentru a comunica cu un copil emotiv trebuie ca educatoarea sa fie atenta , in primul rand, la tonul folosit, copilul sa simta caldura in glas, apropiere fata de el, sustinere si incurajare. El trebuie incurajat, laudat, recompensat.

Timiditatea este o alta bariera intalnita. Persoanele timide se pot simti in incapacitate      de comunicare si, ca urmare, apar mari rezerve in ceea ce priveste stabilirea unei relatii sau a unui dialog. Sarcina educatoarei este de a-l face pe copilul timid sa aiba incredere in fortele proprii, sa-si spun aparerea, sa se deschida.Lipsa de cunoastere constituie o alta bariera in comunicare. Este dificil sa comunicam cu cineva ale carui cunostinte asupra unui subiect de discutie sunt mult mai reduse. Unii copii vin la gradinita cu un volum mic de cunostinte, informatii, chiar la varsta de 5-6 ani.

Lipsa de interes este una dintre cele mai mari bariere ce trebuie depasite si care duca la blocaj in comunicarea didactica. Educatoarea trebuie sa actioneze cu abilitate pentru a directiona mesajul astfel incat sa corespunda intereselor si nevoilor copilului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1134
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site