Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Statistica

Alte destinatii vamale. Zonele libere

finante

+ Font mai mare | - Font mai mic
Alte destinatii vamale. Zonele libere

Legea 84 din 21.07.1992 privind regimul zonelor libere publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 182/30.07.1992 se refera la conditiile de infiintare si de functionare a cestora. Prin infiintarea tonelor libere se considera ca sunt create conditii favorabile de dezvoltare a comertului international, acordandu-se exonerarea de la plata taxelor vamale si a drepturilor de import. Marfurile introduse in astfel de zone nu sunt supuse controlului obisnuit al autoritatii vamale, iar stationarea lor nu este limitata in timp. In zonele libere operatiunile admise sunt cele de conservare a marfurilor existente, manipulare sau pregatite in vederea transportului.
In zonele libere marfurile straine sunt considerate, din punct de vedere al aplicarii drepturilor de import,ca marfuri care nu sunt situate pe teritoriul Romaniei atata timp cat nu sunt importate. Marfurile romanesti sunt introduse in zonele libere, in respectarea conditiilor stabilite pentru exportul marfurilor.

Desi marfurile introduse in zonele libere sunt exonerate de plata taxelor si drepturilor de import, motiv pentru care autoritatea vamala trebuie sa fie informata de existenta in zona a unor astfel de marfuri in scopul realizarii actiunilor specifice de supravegherea vamala. Autoritatea vamala poate efectua controlul marfurilor care intra, stationeaza sau ies din zonele libere pentru a se asigura ca operatiunile la care sunt supuse acestea se desfasoara in conditii legale.

Astfel sunt scutite de la taxe vamale:

a)      materiale si accesorii romanesti, care intra in zonele libere si sunt folosite pentru fabricarea unor bunuri, cu conditia de a fi indeplinite formalitatile de export;

b)      bunuri romanesti care se utilizeaza pentru constructii, reparatii si intretinerea de obiective in teritoriul zonelor libere;c)      bunurile tranzitate pe teritoriul vamal, dintr-o zona libera in alta.

Sunt supuse taxelor vamale:

a)      bunurile fabricate in zonele libere care intra pe teritoriul vamal al Romaniei;

b)      mijloace de transport, marfuri si alte bunuri, de origine romana sau de import in momentul reintroducerii lor in teritoriul vamal al tarii


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 483
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site