Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Julius Palmer

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
IEZUITII IN SOCIETATEA EUROPEANA: Invatatura iezuitilor
LUMEA MEDIEVALA - test
Imparatul Domitian si problema dacica
Roman I al Moldovei
Laurence Ghest
Teme fundamentale ale discursului de tip marxist-leninist
ACTIVITATEA INFORMATIVA A PUTERILOR CENTRALE PE TERITORIUL ROMANIEI IN PERIOADA NEUTRALITATII (august 1914 - august 1916)
Organizatia VRIL
Vaticanul
Vladislav Vlaicu - nepotul lui Basarab Intemeietorul

Julius Palmer      

Julius Palmer a fost fiul unui comerciant care a trait in orasul Coventry. El si-a primit educatia primara la o scoala publica, dupa care a fost trimis la Oxford unde dupa absolvire a fost ales la Magdalene College.      Palmer a fost educat catolic si a refuzat sa se conformeze schimbarilor religioase facute in timpul regelui Edward VI, asa ca a fost dat afara din colegiu si a slujit ca invatator intr-o scoala din orasul Oxford. Cand regina Maria a urcat pe tron, Palmer s-a intors la locul sau de la colegiu. Dar in vremea cat a stat departe de colegiu, Palmer s-a intalnit cu cativa lideri ai partidei reformate si a inceput sa se indoiasca daca era sau nu necesar sa asculte de Papa pentru a putea fi un crestin bun. Cand a inceput prigoana, a inceput sa se intereseze de cazurile celor arestati si de modul lor de comportare in timpul procesului de judecare, condamnare si ardere pe rug. El a mers pana acolo incat i-a pus pe elevii soi sa-i aduca stiri despre arderea pe rug a episcopului Hooper.      

Inainte de acest lucru Palmer credea ca doar foarte putini oameni pot infrunta flacarile de dragul religiei lor dar auzind despre eroismul lui Hooper si fiind de fata la examinarea lui Ridley si Latimer, si-a schimbat radical parerea. Incepand cu acel moment, s-a aplecat sa studieze temeinic Scriptura si a devenit un reformator zelos. Palmer a inceput sa lipseasca de la slujbe si de la alte ceremonii bisericesti, lucru care a aruncat banuieli asupra lui in asa masura incat s-a simtit nevoit sa paraseasca colegiul. A acceptat un post de invatator la un liceu din Reading, Berkshire, unde a lucrat pana ce a fost alungat de dusmanii sai care l-au amenintat ca il vor denunta pentru credinta sa protestanta.      

Destituit complet, Palmer s-a dus sa-si viziteze mama nadajduind ca va putea sa obtina mostenirea lasata pentru el de tatal sau cu patru ani mai inainte. Insa mama lui era o femeie bigota, fara inima, care ii ura pe reformatori si se temea ca va fi acuzata de adapostirea unui eretic. Imediat ce si-a vazut fiul in usa, i-a facut semn sa plece zicand: „Pleaca de aici ereticule! Pleaca!”      
„Dar mama, eu nu merit asa ceva!” a spus Palmer.      

„Ai fost alungat din Oxford si Reading pentru ca esti eretic!”      

Nimic din ce spunea Palmer nu putea s-o faca sa se razgandeasca pe mama sa asa ca s-a hotarat sa mearga la Reading in nadejdea ca-si va putea lua plata acolo, dar a fost arestat si aruncat in temnita impreuna cu Thomas Askine si John Gwin. Dupa ce toti trei au ramas neclintiti in credinta, in timp ce au fost judecati, au fost condamnati ca eretici.      

In timp ce stateau in temnita asteptand sa fie executati, Palmer isi consola tovarasii de suferinta si ii indemna sa nu se lase de credinta pe care au marturisit-o. Cand focul a inceput sa muste din trupurile lor, cei trei martiri si-au ridicat mainile spre cer si au strigat: „Doamne intareste-ne! Doamne primeste sufletele noastre!” si au tinut-o tot asa, fara ca sa se zbata, tinandu-si mainile ridicate si chemand pe Domnul, pana ce au murit.       

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 630
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site