Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Introducere in comunicare politica

Stiinte politice

+ Font mai mare | - Font mai micIntroducere in comunicare politica
Imaginati o tema, o serie de mesaje, un slogan pentru un candidat la alegerile prezidentiale cu urmatorul profil : 45 de ani, studii superioare in domeniul economic, apartenenta politica socialista, fara experienta politica, alegerile au loc intr-un stat democratic care are drept caracteristici faptul ca presedintele este ales direct prin vot universal dat de cetateni, ultimele doua mandate au fost detinute de conservatori, situatie economica de criza, miscari sociale in domeniul cailor ferate in invatamant si in sanatate, fara probleme deosebite pe plan extern, din punct de vedere al spatiului european tara este una non-membru U.E. , candidatul este insurat si are doi copii, din punct de vedere al partidului se confrunta cu probleme interne respectiv imaginea partidului este una proasta considerat ca fiind unul corupt, candidatul are o vila pe malul unui lac si trei apartamente. Contracandidatul lui are 60 de ani, este conservator, vaduv, a fost ministru de externe de mai multe ori si are o imagine publica buna, nu o notorietate foarte mare, de curand a devenit presedintele partidului iar partidul din care face parte este la putere.”

CONTEXT POLITIC

Ne aflam in pragul unei noi campanii electorale pentru alegerea noului presedinte, pentru cea mai inalta functie in stat candidand: Tudor Marius Valentin: in varsta de 45 de ani, studii superioare in domeniul economic(A.S.E.), apartenenta politica socialista, fara experienta politica, si Dinescu Alexandru, in varsta de 60 de ani membru al Partidului Conservator, fost ministru de externe.

Pentru aceasta campanie electorala Tudor Marius Valentin si Partidul Socialist, se bazeaza pe votul oamenilor cu o viziune politica de stanga, ce locuiesc de regula in zonele rurale, avand o medie de varsta mai ridicata. De asemenea luind in considerare istoria recenta, si faptul ca cele doua mandate ale Partidului Conservator, nu au avut rezultate prea bune, se poate spune ca Partidul Socialist si candidatul sau la presedentie, poate spera in a obtine si o parte din voturile persoanelor avand o medie de varsta mai mica si care locuiesc in orase mici de provincie.

SLOGAN

Sloganul oficial al campaniei : “SCHIMBAREA E IN MAINILE TALE”

OBIECTIVE, DISCURS

*Ce vrem sa obtinem?

• O economie de piata sociala (economie mixta), cu prevederi legale pentru protejarea municitorilor, consumatorilor si antreprinzatorilor mici
• Sustinerea comertului etic si echitabil, bazat pe dialog, transparenta si echitate, ca alternativa la principiul liberal al liberului schimb
•Un sistem extensiv si complex de protectie sociala pentru a contracara efectele saraciei si pentru a proteja cei care nu pot sa lucreze antr-un sistem de piata libera (somerii, tinerii, pensionarii,etc )
•  Un sistem de taxare progresiva, pentru a redistribui venitul an societate
•  Sisteme publice de invatamant, angrijirea copilului si sanatate, finantate de catre stat
• Conditii minime garantate prin lege pentru muncitori (salar minim, protectie ampotriva concedierii necinstite, etc.)
• Protectia mediului si suveranitatea principiului sustenabilitatii si a dezvoltarii durabile
• Multiculturalism, drepturile minoritatilor, si o politica relativ deschisa fata de migratie
• Sustinerea Drepturilor sociale ca extensie complementara si modernizatoare a Drepturilor omului
• O politica sociala seculara si progresiva
• O politica externa care suporta promovarea democratiei, pacifism si, unde este posibil, multilateralism.”

*In cat timp?

In cel mai scurt timp posibil, imediat dupa castigarea alegerilor.

*Cu ce mijloace?

Tudor Marius Valentin isi propune sa utilizeze absolut toate atributiiunile si prerogativele ce ii revin prsedintelui tarii, pentru a ajunge la rezultate concludente si satisfacatoare, in ceea ce priveste problemele cele mai apasatoare, prioritate avand problemele din invatamant, infrastructura, sisitemul sanitar si reformarea institutiilor statului astfel incat ele sa lucreze in slujba cetateanului, si nu a unor oameni bogati, care controleaza institutiile statului ca si cum acestea ar fi proprietatea lor privata.

*Cu ce eforturi?

Eforturile vor fi considerabile, atat din partea presedintelui, dar si din partea guvernului, si a parlamentului, care vor trebuii sa inteleaga ca numai impreuna vor reusi sa duca tara pe o traiectorie ascendenta.

*Care sunt resursele?

Resursele sunt si au fost intotdeauna, problema mai importanta fiind gestionarea acestora.

*Care sunt obstacolele?

Obstacolele sunt reprezentate de reticienta oamenilor bogati si influenti care nu vor sa isi piarda privilegiile si puterea obtinute prin moduri mai mult sau mai putin cinstite, si care vor duce o lupta acerba ca acest lucru sa nu se intample.

*Cui ne adresam?

Ne adresam tuturor cetatenilor acestui stat, oameni cinstiti si muncitori, care isi doresc sa schimbe in bine societatea in care traim, odata cu aceasta schimbare a societatii, urmand sa creasca automat si calitatea vietii.Ne adresam in special batranilor, pensionarilor, oamenilor simplii de toate varstele care pana acum au fost tratati ca niste simplii pioni pe o tabla de sah si care acum au sansa sa schimbe “sistemul ticalosit” sistem care a scos in strada sindicalistii din sistemul de invatamant, din sistemul sanitar, CFR, etc.

*Ce ar trebuii sa le spunem?

Mesajul cheie al acestei campanii este acela de a face oamenii sa inteleaga ca puterea de a-si schimba viata este in mainile lor si ca Tudor Marius Valentin in calitate de presedinte al acestei tari, va face tot posibilul ca promisiunile electorale sa nu ramana vorbe in vand ci sa se concretizeze in fapte.

*Cum transmitem mesajul?

Televiziune

Pentru campania media a fost aleasa o televiziune unde sa fie facuta o campanie mai agresiva, desfasurata pe toata perioada campaniei electorale – Antena 3, iar la alte trei posturi TV se va merge pe publicitate. Vom beneficia si de spatiu gratuit la televiziunea nationala, doua ore, dintre care una dimineata, in intervalul 10:00-11:00, si cealalta seara, la un talk-show de la ora 21:00. .

costul pentru spatiul de la Antena3 a fost negociat la 100.000 de euro spoturile de 30 de secunde + 150.000 de euro mesajele in stiri, in total se vor aloca 250.000 de euro.

Radio

Avand in vedere ca tarifele sunt mai mici la radio decat la TV si, in plus, posturile de radio sunt mai flexibile in vanzarea spatiilor publicitare, la radio vom merge pe o campanie agresiva, cu prezenta in fiecare zi de campanie pe patru dintre cele mai ascultate posturi: Kiss FM, Radio 21, Radio Romania Actualitati si Europa FM. Este adevarat ca audienta este mai mica la radio, dar avand in vedere faptul ca un segment important din electoratul vizat este in sectorul rural, accesul la radio in cazul acestuia nu este o problema.

Vom merge, asadar, pe spoturi radio de cate 15 secunde, in fiecare dintre cele trei saptamani de campanie, in zilele de luni, marti, miercuri, joi si vineri, la orele 7:30, 8:30 si 9:30, pe toate cele patru posturi de radio amintite mai sus. Bugetul total alocat campaniei la radio, in urma negocierii, s-a ridicat la 250.000 de euro

Presa scrisa

In presa scrisa am preferat trei cotidiane cu tiraj important: Gindul, Ziua si Romania Libera. Ne-am concentrat campania pe ultima saptamana electorala, cu cate o macheta de reclama de jumatate de pagina (dimensiune 15/22 cm), in toate cele trei ziare, de luni pana vineri. Pretul negociat pentru pachetul de media, cu fiecare cotidian in parte, este de 265.500 euro pentru Romania Libera, 200.000 euro pentru ziarul Gandul si respectiv 235.000 euro pentru Ziua, suma totala: 700.000 de euro.

Campanie de imagine stradala

In afara de publicitatea si reprezentarea in media, campania electorala se va desfasura si in strada, prin doua metode, panouri publicitare si organizarea de festivitati si evenimente.

Pe parcursul intregii campanii electorale, echipa angrenata in aceasta campanie va incerca sa transmita o imagine pozitiva a candidatului, si o imagine negativa a contracandidatului, mizand pe nerealizarile ultimelor doua mandate ale partidului din care acesta face parte, in special pe scaderea nivelului de trai, cresterea numarului de saraci, nerealizarea niciunui proiect major de investiti in infrastructura, prezentarea fostului regim politic ca fiind unul corupt.www.psd.ro accesata ultima data in data de 03.05.2009


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 885
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site