Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Executia bugetelor locale

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micExecutia bugetelor locale

Dupa aprobarea bugetelor locale, urmeaza etapa executarii acestora in sensul incasarii veniturilor si efectuarii cheltuielilor derulate prin intermediul unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului. deci, vorbim in acest caz de executia de casa prin trezorerii.
Insa, ca etapa intermediara executiei distingem repartizarea pe trimestre a veniturilor si cheltuielilor bugetelor locale. Repartizarea este realizata de catre:

Ministerul Finantelor Publice care aproba repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si a transferurilor din bugetul de stat catre bugetele locale la propunerea ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, transmise de Directiile Generale ale Finantelor Publice, in termen de 20 de zile de la intrarea in vigoare a legii bugetului de stat;

Ordonatorii principali de credite care aproba repartizarea pentru celelalte diviziuni ale clasificatiei bugetare, pentru bugetele proprii si pentru bugetele ordonatorilor secundari de credite bugetare sau a ordonatorilor tertiari de credite, in termen de 15 zile de la aprobarea sumelor defalcate si a transferurilor pentru bugetele locale.

Repartizarea pe trimestre a transferurilor pentru finantarea unor programe de dezvoltare sau sociale de interes national, judetean sau local, precum si modificarea acestora se comunica autoritatilor administratiei publice locale de catre ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat sau ai altor bugete, in termen de 10 zile de la aprobarea de catre Ministerul Finantelor Publice a repartizarii pe trimestre a creditelor bugetare ale acestor bugete.Principii ale incheierii executiei bugetare

1. Executia bugetara se incheie la data de 31 decembrie a fiecarui an.
2. Orice venit neancasat si orice cheltuiala angajata, lichidata si ordonantata in cadrul prevederilor bugetare si neplatita pana la data de 31 decembrie se va incasa sau se va plati, dupa caz, in contul bugetului pe anul urmator.
3. Creditele bugetare neutilizate pana la inchiderea anului sunt anulate de drept.
4.Disponibilitatile din fondurile externe nerambursabile si cele din fondurile publice destinate cofinantarii contributiei financiare a Comunitatii Europene, ramase la finele exercitiului bugetar in conturile structurilor de implementare, se reporteaza in anul urmator cu aceeasi destinatie.
5.Fondurile prevazute la punctul 4 se utilizeaza in conditiile prevederilor prezentei legi si potrivit acordurilor incheiate cu partenerii externi.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 980
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site