Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Tendinte in relatiile publice

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micTendinte in relatiile publice

Viitorul relatiilor publice depinde intr-o mare masura de modul in care practicarea profesionista a acestora reuseste sa convinga liderii organizatiilor si in special pe cei politici, de eficienta acesteia in promovarea imaginii institutiilor sau reflectata in rezultatele financiare ale companiilor.Obligatia institutiilor publice de a-si crea birouri de relatii cu publicul, posibilitatea inca limitata ca managerul public sa aiba purtator de cuvant sau consilier pe probleme de relatii cu mass-media, a fost un prim pas in ajutorul dat pentru profesionalizarea practicianului de relatii publice.

Aceste masuri in organizatiile publice antreneaza si sectorul privat, existand in primul rand nevoia de comunicare specializata cu functionarii statului dar si promovarea, realizarea, mentinerea imaginii pozitive a unei firme. Se crede ca in viitor relatiile publice isi vor intari doua din functiile majore: (1) cea editoriala (2) cea creatoare de politica si programe publice.

Cea editoriala va raspunde nevoilor de comunicare urgenta, aceste posturi fiind ocupate de tehnicieni de relatii publice specializati in redactarea de texte, in special pentru mass-media.Functia legata de politica si programe publice este de fapt o functie de management indeplinita de pe un post de conducere cu atributii de decizie ajutat de specialisti in doua discipline esentiale: stiinte sociale( sociologie), si cercetarea opiniei publice.

In viitor, se crede ca volumul de relatii publice va creste considerabil, datorita nevoii de comunicare la nivel global, practica relatiilor publice perfectionandu-se si la nivelul internetului precum si in gestionarea problemelor de mediu .

Invatamantul de relatii publice trebuie sa se axeze pe doua niveluri: universitar si cel legat de instruirea continua postuniversitara, de regula in centre de instruire si cercetare .

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1215
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved