Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Norme de tehnica securitǎtii muncii, prevenirea si stingerea incendiilor la zincare

Protectia muncii

+ Font mai mare | - Font mai micNorme de tehnica securitǎtii muncii, prevenirea si stingerea incendiilor la zincareSe aplicǎ normele departamentale de protectia muncii in industria chimicǎ. In procesul de sintezǎ a clorchinaldolului pot sǎ aparǎ accidente de naturǎ mecanicǎ, electricǎ, termicǎ si chimicǎ.Cateva norme de tehnicǎ a securitǎtii muncii sunt:

Orice muncitor nu va fi admis la lucru decat dupǎ ce a fost tehnic instruit asupra instructiunilor de lucru si a normelor de protectia muncii.

La verificarea schimbului se va verifica minutios starea de functionare a utilajului care nu va fi pus in exploatare decat dacǎ nu prezintǎ defectiuni.

Este interzis sǎ se lucreze dupǎ consumarea bǎuturilor alcoolice in intreprindere.

Remedierea defectiunilor atat cele mecanice cat si cele electrice se va face numai de personalul de specialitate angajat sau instruit special.

Se interzice blocarea cǎilor de acces la tablourile electrice de comandǎ, la circulatia in instalatie sau hidranti.

Prezenta la lucru se face obligatoriu cu echipament de protectie sau de lucru prevǎzut in stare bunǎ si corect imbrǎcat.[18]

In toate cazurile, chiar aparent mai putin grave, accidentatul trebuie examinat de medic. Examinarea medicalǎ este absolut obligatorie pentru toate accidentele care afecteazǎ ochii.
Pentru a preveni accidentele de naturǎ mecanicǎ, personalul care deserveste instalatia de sintezǎ a clorchinaldolului trebuie sǎ respecte intocmai prevederile normelor de protectia muncii in vigoare.Intreaga instalatie trebuie prevǎzutǎ cu un sistem de iluminat electric pentru a se realiza o buna vizualizare. Accesul la cotele superioare ale instalatiei se va realiza pe scǎri metalice si prevǎzute cu balustrade pe ambele parti. [17]

Pǎrtile mobile ale pompelor si agitatoarelor se vor proteja de un contact direct cu ele, pentru a se evita pericolele de accidentare.

Instalatia electricǎ de iluminat trebuie verificatǎ periodic, se face remedierea eventualelor deteriorǎri pentru evitarea scurt circuitelor, electrocutǎrilor etc.

Accidentele de natura termicǎ pot sǎ aparǎ la instalatiile care sunt incǎlzite cu abur sub presiune. In vederea prevenirii accidentelor de naturǎ termicǎ este necesar ca reactorul si tevile de alimentare cu abur sǎ fie bine izolate termic.[19]

Dintre substantele chimice care intervin in proces prezintǎ pericol solutiile corosive de : acid clorhidric, amoniac, clor, clorurǎ de sodiu.

In cazul unui incendiu se utilizeazǎ :

Substante chimice uscate

Spumǎ sau dioxid de carbon.

In cazul in care au loc scǎpǎri accidentale se aeriseste zona, se scot toate sursele de aprindere, se izoleazǎ zona, se folosesc unelte care nu provoaca scantei, se strange lichidul in containere protivite.Dacǎ scurgerea nu s- a aprins se foloseste spray cu apǎ pentru a dispersa vaporii. Pentru evitarea deteriorǎrii aparatelor se vor urmǎrii parametrii de presiune la manometru.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2030
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved