Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

Ce greutati folosim la antrenament?

Fitness+ Font mai mare | - Font mai micCe greutati folosim la antrenament?


Aceasta intrebare este pe buzele tuturor celor care practica culturismul. Fie sunteti incepator si aceasta problema va impiedica sa va construiti un program de antrenament eficient, fie sunteti mai experimentat si cautati o incarcatura optima care sa va aduca rezultatele dorite, greutatile folosite sunt esentiale in acest sport.Intrebarea care se pune insa este: 'Ce urmarim de fapt?'. Greutatile folosite pentru exercitiile de culturism variaza in functie de scopul urmarit prin efectuarea antrenamentelor. Cei care doresc sa acumuleze masa musculara vor lucra cu greutati mari spre deosebire de cei care doresc o definire a muschilor, asa zisa 'striere' prin care se urmareste o punere in evidenta grupelor musculare. In acest caz greutatea de lucru scade insa creste substantial numarul repetarilor la fiecare set.

Desi exercitiile sunt aceleasi, prin greutatile folosite puteti obtine rezultate diferite, de aceea trebuie sa stiti ce urmariti in antrenamentul dumneavoastra.

Masa musculara

Majoritatea exercitiilor de culturism sunt gandite pentru a castiga masa musculara. De aceea prin salile sau locurile de antrenament ale culturistilor profesionisti veti vedea probabil haltere si gantere pe care nici nu le puteti ridica, imagine ce-i confunda pe culturisti cu halterofilii in mintea celor neinitiati. Aceasta imagine ascunde insa un adevar: pentru a deveni urias, acoperit de o musculatura voluminoasa trebuie sa folositi in antrenamentul dumneavoastra greutati mari, chiar foarte mari, astfel incat sa puteti executa corect un numar stabilit de repeatari/set. Daca tot a venit vorba despre numarul de repetari, majoritatea specialistilor sunt de acord ca, pentru a acumula masa musculara, acestea nu trebuie sa depaseasca cifra de 8-10, setul fiind astfel dus pana la epuizare. Eventual ultimele repetari pot fi fortate sau trisate (veti beneficia de ajutorul unui partener pentru a finaliza setul).

Atentie! Greutatile trebuie alese astfel incat sa puteti executa numarul maxim de repetari pe care vi l-ati propus (max 8-10 repetari/set). O incarcatura prea mare poate duce la o executie gresita a exercitiului sau chiar la accidentari!

Striere

Acest procedeu este folosit in special de culturistii profesionisti in perioada precompetitionala, antrenamentele acestea avand rolul de a defini fibrele musculare, aspect notat in concurs. Definirea se realizeaza prin lucrul cu greutati mai mici efecuand un numar mai mare de repetari, ideea fiind de a 'stoarce' muschiul pana la epuizare. Desigur, acesta metoda implica un timp mai mare de lucru si este recomandat a fi folosita ca metoda principala de antrenament pentru cei care cauta sa castige forta, fara a beneficia insa de 'umflarea' specifica acumularii masive de masa musculara (din primul antrenament).

Pentru a intelege cele doua procedee de lucru sa luam ca exemplu bratul subtire al unui incepator. In urma lucrului la biceps prin prima metoda, in cateva luni acesta va deveni masiv datorita formarii tesutului muscular (aceasta metoda de lucru este recomandata incepatorilor, dupa acumularea masei musculare urmand modelarea acesteia prin cea de-a doua metoda). Daca aceeasi persoana va apela direct la a doua metoda, in aceeasi perioada de timp va castiga o forta ce-i va permite sa foloseasca greutati din ce in ce mai mari, insa circumferinta bratului va ramane scazuta.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 615
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved