Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

SISTEMUL MIJLOACELOR EDUCATIEI FIZICE SI ANTRENAMENTULUI SPORTIV

Sport+ Font mai mare | - Font mai micSISTEMUL MIJLOACELOR EDUCATIEI FIZICE SI ANTRENAMENTULUI SPORTIV.

EXERCITIUL FIZIC - MIJLOC DE BAZAMijloace - instrumente cu care opereaza cele doua procese instructiv-educative(ed. fizica si sportul)

Acestea sunt:       -specifice

-nespecifice

Mijloacele specifice:

1. Exercitiul fizic (asupra caruia vom reveni)

2. Aparatura de specialitate - bara inele, sulita, aparat de aruncat mingi de tenis, casti de protectiee.t.c.)

3. Mijloace (si masuri ) de refacere dupa efort, mai importante in antrenamentul sportiv. In lectia de educatie fizica, refacerea se realizeaza prin pauzele dintre repetari, presupunand si unele masuri de ordin igienic dupa terminarea lectiei (schimbarea echipamentului, spalat sumar sau dus).In antrenamentul sportiv este necesar sa se aplice: dusuri calde, relaxare in cazi cu apa calda, sauna, consumul unor substante specifice refacerii rapide, e.t.c..

Mijloacele nespecifice:

1.Conditiile (masurile) igienice se refera la igiena individuala (echipament, alimentatie, odihna, efort) si la cea colectiva (la baze sportive, instalatii, materiale,e.t.c.)

2.Factorii naturali de calire - apa, aerul, soarele - combinate cu practicarea exercitiilor fizice duc la indeplinirea obiectivelor intr-un timp mai scurt.

3.Mijloace imprumutate din celelalte laturi ale educatiei(muzica, literatura, studiul unor lucrari cu subiecte din viata sportiva).

Exercitiul fizic - act motric repetat sistematic si constient in vederea indeplinirii obiectivelor educatiei fizice si sportului. Intentia deliberat conceputa il deosebeste de celelalte acte motrice din viata cotidiana.. Este repetat sistematic; influenteaza atat sfera biologicului, dar si pe cea a spiritului; presupune efort fzic prin contractii musculare ce se reflecta in activitatea marilor functii; se afla la baza formarii deprinderilor si priceperilor motrice(fara a se confunda cu acestea)

Continutul exercitiilor fizice se refera la:miscarea corpului, efortul fizic, efortul psihic.Se poate aprecia continutul exercitiilor dupa parametii efortului (volum, intensitate, complexitate).

Forma exercitiilor fizice este data de concretizarea elementelor de continut: pozitia, directia, amplitudinea,raportul dintre segmentale corpului, tempoul,ritmul,e.t.c..

Clasificarea exercitiilor fizice:

-dupa grupele musculare ale corpului - pentru brate, abdomen, spate,e.t.c..

-dupa pozitia fata de aparate - la aparate, cu aparate, pe aparate, e.t.c.

-dupa calitatea motrica vizata - pentru viteza, forta, rezistenta, indemanare.

-dupa componenta antrenamentului sportiv - de pregatire fizica, tehnica, tatica, e.t.c.

-dupa caracterul succesiunii miscarilor componente - ciclice, aciclice, combinate.

-dupa natura efortului - statice, dinamice, mixte.

-dupa intensitatea efortului - maximale, submaximale, medii, e.t.c.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3473
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved