Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Conversia analog numerica prin cuantizarea reactiei

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micConversia analog numerica prin cuantizarea reactiei

Este similara cu metoda de conversie dubla rampa cu deosebirea ca integrarea semnalului referintei si procesul de masurare decurg simultan intr-o singura perioada.

Schema de principiu a circuitului este urmatoarea:In timpul conversiei suma dintre curentul continuu si pulsurile curentului de referinta sunt integrate pe un numar fixat de perioade de ceas.

Curentul de incarcare este in opozitie fata de cel de intrare si ( ).

Comparatorul sesizeaza cand iesirea integratorului excede nivelul referintei si va determina comutarea referintei pana cand semnalul de la iesirea comparatorului este zero. Numarul de comutari ale referintei va da codul CAN. Sarcina electrica stocata la fiecare comutare a referintei este

iar sarcina stocata la comutarea intrarii

de unde se obtine

din     se obtine

In situatia in care este necesara o conversie rapida, conversia paralela" (flash conversion) asigura obtinerea simultana a valorilor bitilor. Un astfel de convertor este cel din figura:

El se bazeaza pe compararea tensiunii semnalului analogic de intrare cu cel obtinut de la o sursa de referinta de valoare egala cu tensiunea de pe toata scala, divizata la valorile adiacente semnificatiei bitilor, realizata prin comparare.

Aceasta realizare are dezavantajul preciziei scazute datorate modificarii impedantelor determinata de impedanta de intrare finita a amplificatoarelor operationale si alterarii valorii rezistentelor de divizare in timp, cat si a numarului mare de comparatoare. Din acest motiv este recomandata in situatia cand numarul de biti ai convertorului este mic.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 974
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved