Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

Gradinita

Organizarea frontala, individuala si pe echipe a activitatii elevilor in lectia“Artropode” la clasa a IX - a

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PROIECT DE LECTIE - Clasa: I Limba si literatura romana - Sunetul si grupul de litere „che/Che”
Aplicarea noului curriculum la Biologie
PROCESUL DE INVATAMANT : CONCEPT, FUNCTII. DIMENSIUNI GENERALE ( FUNCTIONALA, STRUCTURALA, OPERATIONALA)
Analiza SWOT inspectia scolara
SCENARIU DE SCENETA PENRU SRBARILE SCOLARE - CARNAVAL
Proiect de lectie Clasa: a VII – a ,Anatomia si fiziologia omului cu elemente de igiena’’
MODELE DE BUNA PRACTICA IN PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI LA ELEVII DIN LICEU
LUCRARE SCRISA LA MATEMATICA pe semestrul I – clasa a-V-a
INSPECTIA PENTRU OBTINEREA GRADELOR DIDACTICE
PROIECT DIDACTIC Clasa: a III-a Limba si literatura romana - Parti de vorbire

Organizarea frontala, individuala si pe echipe a activitatii elevilor in lectia“Artropode” la clasa a IX - aEchipele C1 si C2 vor conceptualiza notiunea de miriapode, stabilind caracterele generale ale acestora, pe baza observarii unor urechelnite conservate, unor specii de miriapode in atlasul zoologic si in enciclopedia pentru tineri “Plante si animale” si documentarii cu ajutorul acestor surse bibliografice. Aceste sarcini vor fi date grupelor de elevi cu ritm mai lent de lucru.
Pe baza activitatilor enuntate mai sus, elevii vor ajunge la conceptul de miriapod – animale cu corpul vermiform si segmentat, prevazut cu numeroase picioare articulate. De asemenea, vor mai stabili ca aceste animale sunt adaptate la viata terestra, ca sunt animale antenate, la cap, in afara antenelor, existand aparatul bucal si ochii (la unele specii, exemplu - urechelnita), ca au respiratie traheala sau tegumentara, ca prima pereche de apendice este transformata in organe prehensile veninoase, cu rol in atac si aparare, etc. Elevii vor completa, pe rand, in fisa de lucru rezultatele investigatiei lor.

Elevii mai redescopera: mediul de viata al acestor animale, alte elemente ale alcatuirii corpului lor - prezenta la cap a unei perechi de antene modificate, a ochilor compusi si / sau ocelilor, a aparatului bucal alcatuit din 6 piese bucale modificate in functie de modul de nutritie, organele digestive, inima alcatuita din ventriculite, creierul si ganglionii nervosi, traheile, organele excretoare si reproducatoare, metamorfoza la fluture si lacusta, etc. Se completeaza fisa de lucru, de asemenea, ca si in cazul celorlalte echipe, pe rand de catre fiecare membru al grupului.

Fiecare echipa isi va prezenta, printr – un reprezentant desemnat, rezultatele activitatii lor.

Preparatele microscopice cu aparatele bucale fixate la microscop de catre echipele D1 si D2 vor fi observate si de ceilalti elevi. Profesorul va corecta eventualele erori strecurate. In urmatoarea etapa a lectiei, pe seama redescoperirilor efectuate de elevi si organizand o dezbatere la nivelul clasei, profesorul, va “sublinia” conceptul de artropode – animale cu picioare articulate, caracterele generale ale artropodelor si importanta acestora.       

In finalul lectiei, profesorul organizeaza feed - backul, stabilind la nivelul clasei concluziile cu privire la artropode, concluzii ce vor fi notate pe tabla de catre acesta. De asemenea, schema lectiei va mai contine desenele schematice ale aparatelor bucale observate la microscop. In aceasta etapa a lectiei, conversatia de verificare devine o conversatie de fixare a conceptelor elaborate pe parcursul lectiei si se coreleaza strans cu demonstratia cu ajutorul diapozitivelor.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1202
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site