Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


CULTIVATORUL PURTAT PENTRU LIVADA CPRL-2.5(3.5)

Agricultura+ Font mai mare | - Font mai micCultivatorul purtat pentru livada CPRL-2.5(3.5)

1. DestinatieCultivatorul CPRL-2,5(3,5) se foloseste in livezi, pentru lucrarile de prasit si afanarea solului.

2. Parti componente

Acesta se compune din cadrul 1 (fig. 6), prevazut cu dispozitiv de cuplare la tractor 2, doua roti de sprijin 3, sectiile de lucru 4 si o grapa cu gheare elastice 5.

Sectiile de lucru se compun dintr-un suport si un organ activ de afanare montat articulat, prin intermediul unor bare si a doua arcuri spirale, care formeaza dispozitivul de siguranta.

Acest dispozitiv asigura cutitului posibilitatea de a se rabate in plan vertical atunci cand intalneste un obstacol si de a reveni la pozitia normala de lucru, dupa ce a trecut de obstacol.

3. Reglari

Reglarile mai importante ale cultivatorului se refera la: latimea de lucru, distanta intre sectii, adancimea de lucru a organelor active si orizontalitatea cultivatorului.

a) Latimea de lucru a cultivatorului se regleaza in functie de distanta intre randurile de pomi.Pe cadrul cultivatorului se pot monta bare suplimentare pentru fixarea unui numar mai mare de sectii de lucru, ajungandu-se la o latime de lucru maxima de 3,75 m.

b) Reglarea distantei intre sectii se face prin montarea suportilor organelor active in orificiile de pe cadru, cu distanta intre ele de 2,5 cm.

c) Reglarea adancimii de lucru a organelor active se face prin modificarea inaltimii de fixare a suportilor rotilor de sprijin in trepte de 2 cm sau prin reglajul de pozitie si efort controlat al ridicatorului hidraulic monobloc.

d) Reglarea orizontalitatii cultivatorului se face prin reglarea lungimii tirantilor ridicatorului hidraulic al tractorului.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1776
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved