Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Registrul Inventrar

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micRegistrul Inventrar

Registrul inventar este documentul contabil obligatoriu in care sunt inregistate toate elementele patrimoniale inventariate de unitate potrivit normelor si ordinelor date de Ministerul Finantelor in aplicarea Legii contabilitatii nr.La sfarsitul exercitiului financiar in acest registru sunt prezentate comparativ rezultatele inventarierii faptice a elementelor patrimoniale fata de situatia scriptica din conturi.

In acest registru, la finele anului, elementele patrimoniale sunt detaliate dupa natura lor pentru a se putea justifica continutul fiecarui post din bilantul contabil.

Acesta se completeaza pe baza inventarierii faptice a fiecarui cont de activ si pasiv cuprins in bilantul contabil anual si se intocmeste la infiintarea unitatii patrimoniale, anual la inchiderea exercitiului, cu ocazia fuziunii, divizarii sau lichidarii acesteia, pe baza de inventar faptic, precum si in alte situatii.

In situatia in care inventarierea se face pe parcursul anului, registrul de inventar se completeaza cu soldurile existente la data inventarierii la care se adauga intrarile si se scad iesirile de la data inventarierii pana la data inchiderii exercitiului.

Registrul Inventar se intocmeste de catre persoanele juridice prevazute de legea contabilitatii intr-un singur exemplar (dupa ce a fost numerotat si parafat), pe baza datelor din procesele-verbale de inventariere si din bilantul contabil anual.

Acest registru nu tine loc de lista de inventariere sau nota de constatare, ci sintetizeaza obiectivele inventariate, valorile constatate urmate de stabilirea rezultatelor inventarierii valorice a patrimoniului.

Forma de prezentare a registrului inventar este urmatoarea:

Nr.

crt.

Recapitulatia elementelor inventariate

Valoarea

contabila

Valoarea de

inventar

Diferente de evaluare (de inregistrat)Valoarea    Cauze

diferente

6
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1342
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved