Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Invelitori metalice

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Invelitori metalice

LINDAB

Lindab produce un sistem complet de produse pentru realizarea invelitorii acoperisurilor : tigle metalice (Topline), tabla cutata (profilata - Coverline), tabla plana (Coverline), sistem de jgheaburi si burlane (Rainline) dar si grinzi usoare profilate Z-C (Construline), sisteme de hale (Systemline) si Lindab ventilatii.
LINDAB TOPLINE

Tabla tip tigla LINBAB realizeaza un acoperis usor, estetic si durabil, imita tigla si se utilizeaza atat la constructiile noi cat si la reabilitarea celor vechi cu panta minima de 14, este foarte rezistent la intemperii. Se foloseste de mai bine de 20 de ani in conditiile aspre din Scandinavia.

Durabilitatea tiglelor metalice Lindab este asigurata de calitatea desebita a otelului din care sunt fabricate. Este motivul pentru care tabla are capacitatea portanta marita , nu crapa si nu se fisureaza. Materia de baza (miezul) este tabla de otel suedez zincata la cald, avand grosimea de 0,5 mm. Aceasta este invelita de un strat elastic si rezistent la intemperii (cu un strat neutralizant, strat primer si un strat de plastisol sau poliester), care realizeaza protectia anticoroziva si isi pastreaza culoarea. Tabla este protejata identic pe ambele fete, dar la partea inferioara ultimul strat este un lac incolor. Datorita acestei protectii multistrat, invelitoarea realizata din LINDAB Topline are o durata de viata de peste 50 de ani. Dimensiunile tablelor sunt : lungimea 6 m si latimea 1,0 m.

Datorita greutatii reduse de 5 kg/m2, tabla LINDAB se monteaza usor si rapid pe sipcile clasice sau pe astereala fara a necesita o pregatire tehnica deosebita.

Lindab Topline este folosita si la renovarea acoperisurilor vechi nefiind necesara demontarea invelitorii vechi. Se poate monta direct pe eternit, azbociment, prin fixare cu suruburi

LINDAB Topline si accesoriile acesteia se fabrica cu doua tipuri de protectie in 16 culori.

Invelitoarea din tigle metalice se monteaza intotdeauna impreuna cu folia anticondens care se dispune sub sipcile pe care se realizeaza montajul. Folia Lindab anticondens este realizata din fibre plastice si asigura scurgerea apei de condens si aerisirea corespunzatoare. Folia respinge microorganismele si nu mucegaieste. Are o rezistenta mecanica buna si poseda proprietati fono si termoizolante.

Sistemul de invelitoare Topline asigura protectia contra extinderii incendiului, fiind incombustibil 0,25 ore.

In cazul sipcilor de dimensiuni curente, distanta dintre capriori trebuie sa fie de maxim 0,9 m. In cazul utilizarii sipcilor metalice Lindab, distanta maxima dintre capriori este de 1,2m.

LINBAB RAINLINE sistem de jgheaburi si burlane

Sistemul de jgheaburi si burlane LINDAB RAINLINE este usor de montat, rezistent la intemperii si foarte durabil. Fiecare element al sistemuluide jheaburi si burlane LINDAB Rainline este realizat din tabla de otel zincata la cald, acoperit cu plastic miltistrat. Straturile protectoare sunt : strat zincat, strat neutralizant, strat primar, strat plastisol. Acest sistem de acoperire asigura o protectie anticoroziva foarte buna, confera produsului un aspect deosebit timp indelungat chiar si in conditiile de poluare din zonele industriale si o durata mare de viata fara intretinere. Sistemul de jgeaburi si burlane se executa in 9 culori diferite. Poate fi utilizat la acoperisurile tip tigla, dar si la acoperisurile tip tigla clasica, din beton sau din orice alta invelitoare. Imbinarile sunt asigurate prin garnituri de cauciuc atat la elementele de legatura cat si la cele de inchidere.

Se furnizeaza in trei dimensiuni : jgheab de 125 (d = 125 mm), burlan de 87 ; jgheab de 150 (d = 150 mm), burlan de 100 ; jgheab de 190 (d = 190 mm), burlan de 120, cu sectiune semicirculara si dreptunghiulara.

Programul Lindab cuprinde toate elementele si accesoriile necesare realizarii unui sistem complet de jgheaburi si burlane (borduri, pervaze,cot burlan, cot evacuare, element inchidere jgheab, piesa preaplin, piesa racord, piesa imbinare, elemente de tinichigerie). Aceste elemente sunt astfel realizate incat Rainline se poate monta fara a avea scule sau materiale de etansare speciale.

LINDAB COVERLINE tabla cutata (profilata)

Tabla cutata a fost gandita pentru utilizarea sa la sistemele de hale, acoperisuri si fatade. Materialul de baza al tablelor profilate este otelul zincat la cald, care se acopera cu un strat neutralizant, un strat primer si stratul de plastisol sau poliester.

Aceasta combinatie rezista la imbatranire, ruginire, asigurand protectia impotriva vantului si a precipitatiilor. Tabla cu cute mici se foloseste la executia fatadelor, iar cea cu cute mari la acoperisuri.

Stratul de acoperire din poliester este rezistent la decolorare, dar stratul superior subtire este sensibil la zgarieturi. Stratul de acoperire plastisol este mult mai gros, deci mult mai rezistent la zgarieturi si uzura. Montarea este simpla. Paleta de culori este foarte variata.

LINDAB COVERLINE Tabla plana

Tabla plana multistratificata, acoperita cu un strat de plastisol se foloseste la lucrarile de tinichigerie (invelitori, placarea peretilor si a acoperisurilor).

Tabla de otel PLX este folosita ca material de baza, urmeaza un strat de zinc, un strat de neutralizare, stratul primar si stratul de plastisol P 175-PVC, cu o grosime de minim 0,175, un strat extrem de rezistent care permite o prelucrare rapida si eficienta. Stratul de zinc (350g/m2) asigura o protectie activa puternic anticoroziva. Stratul neutralizant este garantat stabilitatii chimice intre cele doua materiale de protectie. Pentru o buna aderenta stratul de plastic este aplicat pe un strat primar. Stratul de top coap aflat pe fata exterioara are o grosime de minim 50mm. Partea inferioara a tablei are o protectie standard de lac epoxidic (de culoare verde deschis). Calitatea materialului asigura mentinerea calitatii plastice in zona falturilor. Nu exista pericolul deschiderii falturilor din cauza fenomenului de arcuire a tablei.

Tabla plana isi pastreaza luciul si culoarea avand o foarte buna protectie anticoroziva ; este recomandata pentru reconditionarea constructiilor din categoria monumentelor istorice avand orice forma.

Se poate livra sub forma de coli sau role intr-o gama de 12 culori si nuante.

LINDAB CONSTRULINE grinzi usoare profilate Z , C, Cl cu ajutorul carora se pot realiza structuri metalice usor de montat.

Grinzile usoare se realizeaza la construirea sarpantei si la sustinerea peretilor laterali. Se executa prin laminare din tabla de otel zincata, avand o capacitate portanta foarte mare. Grinzile au o utilizare variata atat la acoperisuri si pereti exteriori cat si la constructia structurii peretilor interiori. Cel mai frecvent sunt utilizate ca pane si rigle.

Profilele Z se utilizeaza cu precadere ca rigle si pane. Sunt fabricate cu aripi inegale, astfel incat imbinarea lor sa se realizeze fara elemente speciale. Grinzile Z se fabrica din tabla de otel zincat cu grosimi intre 1 si 3 mm, cu inaltimi de 100, 120, 150, 200, 300 si 350 mm. Fixarea grinzii Z se face, in toate cazurile, cu suruburi. Consolele lungi se consolideaza la capete cu un element suplimentar.

Profilele C se utilizeaza indeosebi ca montanti pentru pereti, ca buiandrugi si tocuri la ferestre si usi. Aceste profile nu se pot imbina decat cu un element Cl cu aripi mai mici decat ale profilului C.

Profilele U se folosesc la realizarea structurilor pentru peretii de compartimentare si cu aripi de 40 sau 50 mm, inaltimea de 70-350 mm si grosimea peretelui de la 0,7 la 3,0 mm.

Grinzile usoare, in anumite situatii, se pot fixa direct pe structura primara prin intermediul unor console cu sectiune in forma de U, de care se fixeaza apoi cu ajutorul suruburilor.

LINDAB SYSTEMLINE Sistem de hale

Structura de rezistenta a halelor LINDAB se realizeaza din profile care au forme simple, sunt usor de montat si nu necesita o activitate de intretinere sofisticata.

Deschiderea halelor este intre (8 - 60) m.

Se construiesc hale industriale, comerciale, agroalimentare de depozitare, folosind toata gama de produse Lindab de la sistemul de jgheaburi si burlane pana la portile industriale.

Structura halei Lindab este usoara. Panele si riglele folosite pentru rigidizarea peretilor sunt si ele usoare dar deosebit de rigide, avand o capacitate portanta ridicata, desi grosimea peretilor este mica. Riglele si panele se realizeazà din tabla zincata la cald, prin profilare la rece. Gama de profile ofera solutii atat pentru acoperis cat si pentru pereti, dar si pereti despartitori.

Tabla cutata Lindab a fost conceputa pentru realizarea peretilor si acoperisului halelor. Otelul de calitate si cutarea tablei confera o rigiditate deosebita peretelui si acoperisului, protectia din plastic multistrat confera o durata de viata deosebit de lunga, plastisolul si poliesterul fiind rezistente la razele ultraviolete si la imbatranire. Profilele mici se utilizeaza la realizarea peretilor si invelitorilor, profilele inalte sunt utilizate la realizarea planseelor si acoperisurilor.

Acoperisul halei se realizeaza din tabla cutata sau tip tigla in exterior si tabla cutata de 0,4 mm grosime (eventual perforata) in interior. Intre cele doua table se monteaza termoizolatia si folia anticondens. Apa este preluata de sistemul de jgheaburi si burlane Lindab Rainline, care este rezistent si elastic.Peretii halelor Lindab se realizeaza in mod similar cu acoperisurile. Pe structura halei se monteaza riglele, realizate din profile usoare din otel zincat, care sustin tabla din interior si exterior, fixata pe rigle. Intre cele doua table se aplica termoizolatia si folia anticondens.

Ferestrele halelor Lindab pot fi fixe, glisante sau rotobasculante, toate cu geam termopan, din profile PVC, cu sau fara insertie metalica.

Portile halelor Lindab sunt confectionate din tabla de otel sau aluminiu, izolarea termica fiind realizata cu poliuretan fara freon. Sunt actionate electric sau manual, accesul persoanelor fiind asigurat printr-o usa inglobata. Portile pot fi prevazute cu geamuri rotunjite la colturi sau dreptunghiulare.

Iluminarea naturala si uniforma a halelor Lindab se realizeaza prin utilizarea luminatoarelor tip omida, confectionate din policarbonat, sau luminatoarele situate in planul invelitorilor realizate din fibra de sticla profilata identic ca invelitoarea. Luminatoarele tip omida din policarbonat pot fi transparente sau opace, dotate cu senzori de fum si trapa automata, actionata electric sau manual.

Izolatia termica, acustica si protectia la foc este studiata din faza de proiectare. Materialele de termoizolatie si grosimea acestora rezulta in urma calculelor higrotermice. Tabla perforata (acustica) Lindab inlatura fenomenul de rezonanta. Materialele care intra in componenta halelor Lindab sunt aproape in totalitate incombustibile, iar in cazurile speciale se poate mari rezistenta la foc utilizand vopsele speciale.

Sistemul Lindab presupune si compartimentari interioare realizate din produse ecologice cu tehnologii cu preturi minime. Acestea sunt structuri metalice usoare care pot fi demontate 100 si reutilizate. Profilele utilizate sunt prevazute cu gauri pentru traseele de cabluri si instalatii.

LINDAB Doorline Porti industriale

LINDAB Coverline Utilaje pentru faltuire

LINDAB - Accecories Masini, scule (dispozitive, accesorii de fixare)

LINDAB Coverline Elemente de tinichigerie borduri, pazii, copertine atic, ornament timpan, elemente speciale de renovari, restaurari

LINDAB Construline Sipci metalice se fixeaza pe capriori peste folia anticondens utilizandu-se la placile de beton, caramida, tabla.

LINDAB Protectline Elemente de siguranta pentru acoperisuri : balustrade, scari de protectie, franghii de protectie.

LINDAB Ventilatii este cel mai mare producator mondial de tuburi circulare. LindabSafe sistemul de tubulaturi este usor de instalat, constà din tuburi circulare si accesorii. Piesele de masurare a debitului oferà o solutie optima pentru adaptarea si ajustarea parametrilor sistemului de ventilatie. Lindab Ventilatii mai cuprinde : LindabSilencer atenuatoare de zgomot, LindabDamper registre de reglaj ( piese pentru ajustarea si reglarea continua a debitului de aer), LindabTransfer (sistem de tubulaturi usor de asamblat si demontat), LindabComfort (grile, guri de refulare si anemostate pentru o instalare functionala si atractiva).

PLANNJA - Tabla tip tigla

PLANNJA ROYAL si RAPID

Plannja Royal si Rapid se utilizeaza la toate tipurile de acoperisuri cu panta minima de 14 atat pentru acoperisul cladirilor vechi cat si pentru renovarea invelitorilor existente :

Plannja Royal este un produs realizat din tabla de otel sau aluminiu cu forma exclusiv a tiglei clasice. Se livreaza in culori standard negru si rosu caramiziu.

Plannja Rapid este un produs din tabla de otel sau aluminiu de tip tigla dar cu profilul putin modificat de culoare standard negru si rosu caramiziu.

Elementele Plannja pot fi pozitionate direct pe invelitoarea existenta din carton sau tabla precum si pe invelitori din azbociment ondulat. In cazul invelitorilor din tigla acestea se indeparteaza, dar stratul suport poate fi folosit de cele mai multe ori.

In cazul constructiilor noi, trebuie asigurat un suport adecvat realizat din elemente rigide acoperite cu folie de polietilena pentru preluarea condensului.

Sunt realizate doua tipuri de rigle de otel profilat (rigla combinata Plannja si rigla de renovare Plannja) care pot inlocui riglele longitudinale si transversale din lemn. Aceste elemente asigura o inalta precizie a executiei, o greutate redusa, un montaj si o manipulare usoara, au o capacitate portanta ridicata, nefiind afectate de umezeala datorita structurii.

Tabla de otel este protejata pe fata exterioara cu un strat zincat, un strat de pasivizare, un strat primer si un strat exterior in culori standard. Spre interior succesiunea straturilor este : strat zincat, strat de pasivizare si lacul de protectie.

Tabla de aluminiu are la exterior un strat de pasivizare si un strat exterior in culori standard, iar spre interior stratul de pasivizare si lacul de protectie.

Programul Plannja Takpannor (tabla profilata cu aspect de tigla) se livreaza cu acoperire din poliester mat, alternativ strat plastisol in grosime de 180 microni.

In medii cu agresivitate ridicata se recomanda alegerea profilelor din aluminiu.

In tabelul 50 sunt indicate principalele caracteristici tehnice ale tiglelor din tabla.

Tabelul 50

Sortiment

Plannja Royal

Plannja Rapid

Grosime (mm)

Greutate (kg/m2)Material

Tabla din otel zincata la cald cu acoperire plastica

aluminiu

Tabla otel zincata la cald cu acoperire plastica

Aluminiu

Acoperire

Poliester mat/plastisol 180mm

Lac metalic mat

Poliester mat

Lac metalic

Latime acoperire (mm)

Lungime modul (mm)

Latime modul (mm)

Culori

Negru

Verde

Verde de padure

Rosu bordeaux

Maro inchis

Caramiziu

Rosu-maroniu

Negru

Rosu

Negru

Verde de pàdure

Rosu bordeaux

Maro inchis

càràmiziu

NegruRosu

Produsele Plannja cuprind si o lista de accesorii : pazie streasina, pazie capat, coama acoperis, element de incheiere a coamei, tabla dolie, pazie perete, tabla pentru continuitatea acoperisului. Plannja Royal, Plannja Rapid, rigla de sustinere, banda de etansare, scara de acces pe acoperis, opritor de zapada, pasarela de vizitare cu toate accesoriile si altele.

Sistemul Plannja Siba cuprinde jgheaburi colectoare si toate elementele adiacente in varianta semicirculara (diametru 100, 125, 150mm) sau rectangulara (diametru 125 si 150mm), burlane circulare de scurgere si alte produse complementare.

Produsele Plannja Siba sunt realizate din tabla de otel pe care se aseaza un strat de metalizare, un strat de pasivizare, primerul si apoi stratul de acoperire din Plastitol, rezultand un produs cu rezistenta deosebita la agentii corozivi si care isi pastreaza culoarea initiala.

Burlanele circulare de scurgere a apei pluviale cu toate accesoriile necesare se executa cu diametrul de 75, 90, 100, 110 si 120 mm.

Sistemul Plannja Siba se realizeaza intr-o gama de opt culori din tabla de cupru sau galvanizata.

RANNILA Acoperis din tabla de otel

Tabla tip tigla  Monterrey 

Tablele pentru acoperis sunt fabricate prin profilarea tablei de otel invelite cu un strat protector.

Se poate folosi atat la construirea unui acoperis nou cat si la renovarea celui vechi atat la casele particulare cat si la cladirile publice.

Rannila ofera o gama compacta de accesorii ca : borduri, margini, usi tehnice de iesire pe acoperis, elemente de aerisire, etanseizari, suruburi, sistem complet de colectare a apei, scari si balustrade de protectie.

Greutatea de 5kg/m2, lungimea maxima de 8,0 m, latime minima de 0,8 m, grosimea tablei 0,5 mm, latimea pragilui 350 mm, panta minima a acoperisului 8, distanta dintre sipci 350 mm.

Stratul zincat este acoperit pe ambele fete cu un strat neutralizant, un strat primar si un strat de poliester (la fata inferioara un strat de lac).

Stratul de material plastic este format de un strat poliesteric de 25mm intarit la cuptor.

Combinand caracteristicile otelului cu ale materialului plastic se obtine un material compozit stratificat avand caracteristici superioare : rezistenta mecanica, rezistenta la temperaturi, rezistenta la coroziune, care nu-si modifica culoarea.

PROFILELE KONTI STEEL HELLAS

Profilele trapezoidale formate din otel se folosesc la acoperisuri si la acoperirea laterala a cladirilor metalice.

Otelul laminat galvanizat are urmatoarele caracteristici :

otel Fe E 280G galvanizat la cald cu grosimea (0,5-1,5)mm ;

prevopsit super-Polyester 25/E galvanizat la cald.

La comanda pot fi :

strat de suprafata organica Plastisol (PVC) sau (PVDF) in grosimi diferite ;

straturi metalice de suprafata.

O alta combinatie ar fi : inox (otel inoxidabil), aluminiu neted si foaie de aluminiu.

Profilul KSH 35 utilizat la separarea spatiilor industriale, ca si captuseli la portile industriale, formand sisteme complexe de izolare a cladirilor industriale. l = 1,1m ; L = (0,5-14)m ; g = 0,5 ;0,6 ;0,75 ;1,25mm

Profilul KSH 50 este utilizat la constructiile metalice permanente formand sisteme complexe de izolare a acoperisului. l = 1,0m ; L = (0,5-14)m ; g = 0,5 ;0,6 ;0,75 ;1,0 ;1,25mm

Profilul KSH 98/100 SUPER DECK este utilizat la constructii metalice peramnente, la acoperisurile clàdirilor industriale, la inchiderile laterale ale marilor suprafete. l = (0,855-0,81)m ; L = (0,5-12)m ; g = (0,75 -1,25) mm

Profilul MURESCO este utilizat la inchiderile laterale ale cladirilor (supermagazine, centre de sport, comerciale), folosind ca izolare termicà vata minerala, vata de sticla, materiale care sa fie si rezistente la foc. l = 0,4m ; L = (0,5-12)m ; g = (0,75 -1,25) mm

Profilul GRECATA utilizat la acoperiri laterale de constructii metalice in foi simple sau paneluri complexe cu foaie dubla si materiale termoizolatoare ; la inchideri laterale speciale.

l = 0,894 m ; L = (0,5-14)m ; g = 0,5 ;0,6 ;0,75 ;1,0mm

Profile NERGAL 42.1000 se foloseste pentru captuselile acoperisurilor, inchiderile laterale la cladiri. l = 1,0m ; L = (0,5-14)m ; g = 0,5 ;0,6 ;0,75 ;1,0mm

Tabla ondulata 76.18 profilul ondulat se foloseste in aplicatii simple cum ar fi : depozite agricole, adaposturi metalice neacoperite de automobile, silozuri. l = 0,836m ; L = (1,0-6,0)m ; g = 0,3 ; 0,4 ;0,45 ; 0,5 ;0,6 ;0,75 ; 1,0 ;1,25 ; 1,5mm

Tabla perforata - se utilizeaza in interior ca sisteme de absorbtie a sunetului la cladirile industriale, de sport.

Aplicatii ale profillor KONTI :

Sisteme antifonice PHONESCO sunt sisteme de izolare a acoperisurilor cu proprietati de izolare si absorbtie a sunetului format din douà foi de tabla galvanizata profilatà cu miez de vata minerala avand densitatea (60-80)kg/m3.

Sisteme de absorbtie a sunetului  acustic  - sunt sisteme de izolare a inchiderilor laterale cu proprietati asemanatoare ca si sistemul de acoperis dar este alcatuit din foaie de tabla galvanizata in interior si la exterior o foaie de tabla galvanizata profilata intre care exista un material izolant (vata minerala). Se utilizeaza la centrele comerciale, supermagazine, sali de sport.

Paneluri luminatoare sunt alcatuite din rasini de poliester cu metacrilic metilester dublu intarit care da transparenta. Se aplica la fabrici, sali de sport, centre comerciale. Sunt materiale de calitate superioara pentru acoperisurile cladirilor.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1237
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site