Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA CONSILIUL UNIUNII HOTARAREA NR. 297 15 decembrie 2007

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PERSOANA FIZICA
INTRODUCERE IN DREPTUL CIVIL ROMAN
Efectele si modalitatile de invocare ale uzuzcapiunii
CONTRACTUL DE DONATIE
Starea de necesitate
DEZMEMBRAMINTELE DREPTULUI DE PROPRIETATEA
DREPT CONSTITUTIONAL – TEST GRILA
IMPRUMUTUL DE FOLOSINTA ( COMODATUL)
EXTRADAREA
Testamentele ordinare


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

CONSILIUL UNIUNII
HOTARAREA NR. 297

15 decembrie 2007

In conformitate cu dispozitiilor art. 63 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.113 din 6 martie 2001 astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 255/2004 privind modificarea si completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.559 din 23 iunie 2004, (denumita in continuare Lege) si art. 295 alin. (1) – (3) din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 13 ianuarie 2005 astfel cum a fost modificat prin Hotararea nr. 10 din 29 iunie 2007 a Congresului avocatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 31 iulie 2007,

Avand in vedere necesitatea reactualizarii taxei prevazute in Decizia Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (in continuare U.N.B.R.) nr. 76/17 iunie 2005, in raport de cuantumul cheltuielilor ocazionate de organizarea examenului pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv,

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adopta prezenta

HOTARARE:

Art. 1 In conditiile prevazute de art. 295 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 13 ianuarie 2005 astfel cum a fost modificat prin art. I pct. 7 din Hotararea nr. 10 din 29 iunie 2007 a Congresului avocatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 31 iulie 2007, in trimestrul I al anului 2008, Consiliile Barourilor pot organiza examenul pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv, daca se constata ca exista un numar suficient de candidati care justifica organizarea examenului incepand cu data de 25 februarie 2008.

Art. Taxa de inscriere la examen destinata Baroului care organizeaza examenul poate fi stabilita de barouri in cuantum de cel mult 700 RON. Distinct de aceasta, prin chitanta separata / ordin de plata separat, Baroul va incasa o taxa de 119 RON ce revine U.N.B.R.Pentru incasarea taxei se va utiliza chitantier separat de cel folosit pentru activitatea curenta.

Chitantele se intocmesc in 3 exemplare, dintre care originalul si al doilea exemplar se vor inmana candidatului.

Din sumele astfel obtinute, Barourile vor vira in contul U.N.B.R., cota parte ce revine U.N.B.R. in suma de 119 RON (100 RON + 19 RON TVA) prin ordin de plata, in cel mult 3 zile de la data inceperii examenului, prin decont ce va cuprinde si „Lista candidatilor inscrisi la examen”, care au achitat taxa de inscriere la examen.

Taxa de inscriere la examen se restituie candidatilor care nu s-au prezentat la sustinerea examenului din motive obiective, justificate cu acte doveditoare, in proportia stabilita prin hotararea Consiliului Baroului, precum si candidatilor retrasi anterior afisarii listelor cu rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor de participare la examen.

Cererea de restituire a taxei de inscriere la examen se depune la Barou. Pentru cota parte virata la U.N.B.R., cererea se inainteaza de catre Barou la U.N.B.R., pentru solutionare.

Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare, respectiv de la comunicarea acesteia de catre Barou la U.N.B.R.

Art. 3. – Prezenta hotarare se comunica barourilor prin posta electronica si se publica pe website-ul www.unbr.ro

Barourile vor asigura publicitatea hotararii pe raza teritoriala de competenta.

P R E S E D I N T E ,

Av. dr. Gheorghe FLOREA


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 792
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site