Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

Tips & tricks - din experienta campionilor in fitness

Fitness

+ Font mai mare | - Font mai micTips & tricks - din experienta campionilor


Cresterea masei musculare este de obicei principalul obiectiv al celor care practica culturismul. Uneori insa, antrenamentele si regimul strict de crestere par prea costisitoare iar rezultatele se lasa asteptate. Un secret al culturismului, 'cum sa faci muschi fara sa lucrezi' nu exista. Exista insa o multime de 'smecherii', de sfaturi utile pe care trebuie sa le luati in seama si sa le aplicati in antrenament pentru ca acesta sa devina mai placut, iar rezultatele vizibile.

Nota: Rezultateale nu devin vizibile de la un antrenament la altul, de aceea nu trebuie sa va asteptati sa va pocneasca nasturii de la camasa a doua zi dupa antrenament. Cresterea masei musculare este un proces complex, care necesita un program ce se intinde pe mai multe luni.

Iata in continuare 'cele 10 porunci' pentru dezvoltarea masei musculare:

1. Folositi greutatile libere la toate seturile grele

Oricat de eficiente ar putea parea unele aparate (in special cele prezentate la televizor), acestea nu implica zonele musculare secundare precum o fac greutatile libere. Ca urmare, desi muschiul lucrat de dumneavoastra este solicitat, nu lucreaza intregul ansamblu al grupei musculare, si deci, masa musculara dezvoltata va fi mai mica.

2. Folositi antrenamente mixte

Felul in care executati un exercitiu este cea mai importanta componenta a acumularii de masa musculara. Daca doriti sa aveti rezultate vizibile, nu izolati muschiul pe care vreti sa-l lucrati, ci implicati in antrenament toti muschii din zona, efectuand un antrenament mixt.

Nu luati in seama teoria conform careia 'repetarile fortate ajuta la reliefare(striere)' deoarece este complet falsa. Din potriva, acestea implica mai mult muschii din zona ducand la antrenamentul mixt de mai sus. Ca urmare veti dezvolta o masa musculara mai mare pe care va trebui s-o definiti.

3. Descoperiti zonele deficitare

Urmariti-va aspectul fizic pentru a identifica partile corpului ce necesita cresterea in dimensiuni, apoi mergeti la sala cu acest gand, concentrandu-va sa lucrati aceste zone in mod special. Incepeti antrenamentul cu exercitii cu haltere, apoi cu gantere. Daca folositi cabluri sau alte aparate, lasati-le la finalul antrenamentului. Nu contati seturile la cabluri ca pe seturi de crestere a masei musculare.

4. Experimentati pentru a descoperi cele mai bune exercitii de crestere musculara

Variati diferite exercitii pentru aceeasi grupa musculara pentru a vedea care dintre acestea dau rezultate in cazul dumneavoastra. Nu folositi doar un singur exercitiu/grupa deoarece s-ar putea sa ajungeti la o plafonare si sa nu mai puteti progresa.

5. Evitati accidentarile

Feriti-va de exercitiile periculoase. Genuflexiunile si exercitiile la presa, spre exemplu, detin cel mai mare potential pentru accidentari. De aceea trebuie sa va feiti de acest tip de exercitii sau sa le executati foarte corect si folosind greutati moderate.

6. Folositi seturi optime

Folositi intre 16-20 de seturi/parte a corpului.

7. Nu numarati exercitiile

Nu exista un numar optim de exercitii. Multi culturisti recomanda 4 seturi a cate 4-5 exercitii diferite/grupa musculara, dar, pentru unele grupe musculare pot fi doar una sau doua miscari cu adevarat eficiente. In acest caz, trebuie sa faceti 16-20 de seturi pentru un singur exercitiu sau 8-10 seturi fiecare cuprinzand cate doua exercitii.

8. Folositi un numar optim de repetari

Secretul acumularii de masa musculara este sa folositi un numar minim de repeatri cu o greutate cat mai mare astfel incat sa ajungeti la epuizare efectuand numarul ales de repetari. Acest numar de repetari trebuie sa fie de 6-12 in functie de tehnica de antrenament.

9. Exagerati din cand in cand

Pentru a avea o adevarata masura a progresului dumneavoastra, mariti din cand in cand greutatile facand acelasi numar de repetari ca de obicei, sau, dimpotriva, mariti numarul de repetari folosind aceeasi greutate. Aceste tehnici sunt cele care dovedesc cu adevarat cresterea fortei si, ca urmare, a masei musculare.

10. Alimentatia rationala e cheia succesului

Cu cat mancati mai multe proteine, cu atat mai bine. Alimentele cele mai bogate in proteine sunt laptele, ouale (in special albusul) si carnea. Pentru o crestere spectaculoasa veti avea nevoie de o alimentatie in consecinta, deci, va trebui sa luati cel putin 4 mese pe zi, care sa contina un numar optim de calorii si vitamine, toate concurand in urma antrenamentului la formarea tesutului muscular.

Incercati sa faceti din aceste 10 reguli religia dumneavoastra legata de culturism si sa le respectati cu sfintenie pentru a putea obtine rezultatele dorite.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 566
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved