Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


FUNCTIONAREA MOTORULUI CU GPL

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Functionarea motorului cu GPL

Autovehiculele care functioneaza cu GPL detin recordul in siguranta si diferitele teste la lovire si foc au dovedit ca rezervoarele cu GPL sunt foarte rezistente si mai sigure decat rezervoarele cu benzina si motorina. In Viena se folosesc autobuze pe GPL de mai bine de 30 de ani, acestea au functionat foarte bine si de aceea sa marit numarul lor la circa 400. In cei 30 de ani de functionare nu a avut loc nici un incident cauzat de folosirea GPL-ului. Reducand vibratiile in motorul cu GPL, insemna viata mai lunga a motorului. Deoarece GPL este in motor gaz, nu indeparteaza uleiul de pe peretii cilindrului. Uzura lenta a cilindrilor motorului, cu GPL este mult mai mica. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa schimbam uleiurile lubrifiante asa de des ca la motarele conventionale. Masinile ce functioneaza cu GPL sunt mai ieftine decat echivalentele lor ce functioneza cu benzina sau cu combustibil diesel si uneori sunt taxe favorabile sau cedari de licente, ceea ce inseamna ca folosind o masina ce functioneza cu GPL pot face economii.
Fig.3 Performantele motorului ce functioneaza cu GPL

In unele tari sunt alocate anumite sume de bani pentru a ajuta soferii sa-ti transforme masinile conventionale in masini ce functioneza cu GPL. Cu alte cuvinte, autovehiculele cu GPL sunt o alternativa practica si curata decat autovehiculele cu benzina sau cu combustibil diesel si sunt din ce in ce mai cautate.

Transformarea autovehiculelor cu combustili lichizi la GPL necesita o echipa de operatori. Trecerea tuturor tipurilor de taxi-uri la GPL contribuie la problema poluarii. O data ce fac acest lucru se economisesc si niste bani. Gazul auto este cel mai ieftin combustibil din lume si in zilele noastre beneficiile legate de poluare sunt recunoscute; permitand soferilor sa evite restrictiile legate de mediu.

Procesul de conversie in GPL de la combustibilii conventionali a devenit relativ simplu. Cuplat cu anumite venituri care sunt valabile costul este relativ scazut, in special considerand termenul lung al schimbarii. Conversiile in GPL necesita un echipament special pentru a adapta motorul cu benzina la gazul auto. Echipamentul de inalta tehnologie inseamna ca trebuie sa fie capabil sa aiba multe avantaje legate de sisteme de control a emisiilor de gaze poluante prezente la masinile din zilele noastre. Toate conversiile la GPL au principii de baza. Mai intai se introduce un amestec de gaze chiar inainte de acceleratorul sau de injectorul motoarelor cu GPL fiind potrivite direct in motorul cu GPL.
Injectoarele de benzina sunt indepartate la motoarele ce functioneaza cu gaz auto. Motoarele matinilor care functioneaza cu GPL pot merge si cu un alt combustibil. Trecerea de la gaz la alt tip de combustibil si invers se poate face si in timpul deplasarii. Bordul masinilor sufera cateva mici modificari. Conversia masinilor de la benzina la GPL este cea mai avansata tehnologie. Aceste conversii nu sunt numai solutia cea mai curata dar si cea mai ieftina.

GPL poate ajuta la reducerea emisiilor nedorite in trafic si din cauza continutului de carbon scazut, motoarele cu GPL reduc emisiile de CO2, principalul gaz (CH4) ducand la obtinerea efectului de sera.

Desi motoarele cu combustibil conventional sunt mai curate decat in trecut se stie ca emisiile de gaze NOx (NO2 , N2O5) si particulele (particulele microscopice de funingine combinate cu o multime de chimicale) trebuie sa fie indepartate.

Desi motoarele Diesel au fost laudate pentru ca ajuta la scaderea emisiilor de CO2 si NOx acestea sunt principalele probleme cand se fabrica motoarele noi. Motoarele Diesel emit nivele inalte de astfel de poluanti comparativ cu motoarele pe benzina si motoarele cu GPL.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 975
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site