Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE PENTRU PRODUSELE METABOND M, C, GOLD

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micINSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE

PENTRU PRODUSELE METABONDMETABOND M

TRATAMENT NEPOLUANT PENTRU REDUCEREA FRECARILOR SI UZURILOR LA MOTOARELE NOI

METABOND M nu este un aditiv, este un agent de innobilare a suprafetelor metalice supuse frecarilor.

Sub actiunea presiunii si temperaturii normale de functionare, METABOND M intra in reactie chimica cu metalele, formand pe suprafetele expuse solicitarilor un nou compus metalo-chimic la nivel molecular de penetratie microscopica, care are efectul unui "ecran protector", fara a se modifica cotele pieselor tratate. Datorita duritatii si netezimii sale extraordinare acest strat protejeaza suprafata metalica prevenind defectiunile, deteriorarile care s-ar produce datorita frecarii, chiar si in cazul solicitarilor extreme, deoarece asigura lubrifiantilor conditii ideale de ungere (separarea ideala cu film omogen de ulei a suprafetelor in contact).

Avantaje tehnico-economice in urma folosirii produsului METABOND M:

         Se amesteca cu orice tip de lubrifiant, uleiuri sintetice si naturale fara a le modifica propietatile fizico-chimice;

         Continand produse de curatire reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si impuritati metalice;

         Protejeaza metalele impotriva uzurii, durata de viata ramasa a masinilor se dubleaza, iar a celor noi se tripleaza;

         Temporar asigura o protectie in cazul lipsei de ulei ;

         Creste toleranta la sarcini a motoarelor, mareste puterea, randamentul lor cu 7-10%;

         Reduce in mod spectaculos frecarea interioara a mecanismelor (40-60%);

         Datorita reducerii frecarii, motoarele vor functiona la o temperatura mai scazuta, cu zgomot mai mic si cu caracteristici dinamice mai bune;

         Datorita reducerii frecarii, vascozitatea si calitatile uleiului se pastreaza pe o perioada mai lunga, astfel se dubleaza intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei;

         Motoarele vor consuma cantitati mai mici de carburanti (aceeasi putere este obtinuta printr-un consum mai mic de energie), ceea cu duce la o economie anuala insemnata; totodata se mareste perioada dintre revizii, reconditionari; se reduc astfel cheltuielile de intretinere;

         Se reduc considerabil uzurile specifice la porniri si in mod special la temperaturi scazute, cand ungerea este deficitara;

         Se reduc cu 20-30% noxele din gazele de evacuare;

         Se protejeaza interiorul instalatiilor impotriva coroziunii si se asigura curatire in timpul functionarii de produsele de ardere (calamine, gume);

         Se poate utiliza la orice tip de masina, motor, instalatie indiferent ca ele sunt noi sau vechi, cu conditia ca sa se incadreze in parametri normali de functionare;

         Se garanteaza ca nu se produce nici o deformare sau deteriorare daunatoare, deci nu apare nici un dezavantaj in urma utilizarii produsului!

Domeniile de utilizare al produsului METABOND M :

In orice loc, unde exista ungere fortata sau cu baie de ulei si se doreste reducerea frecarii: motoarele in patru timpi, pe benzina, diesel sau turbo, cutii de viteze (cu exceptia celor automate), transmisii, diferentiale, in domenii diverse

ale industriei cum ar fi de exemplu transportul feroviar, naval si aerian, centrale electrice, masini de cusut industriale; sisteme de actionare, scule si masini in industria prelucratoare, etc.

Utilizarea lui nu necesita calificare si unelte speciale. Se adauga direct in lubrifiant in proportie de 5% (la un litru de ulei 50ml), preferabil la schimbul de ulei. Reducerea zgomotului se observa dupa 1-3 minute, celelalte avantaje vor fi sesizabile dupa 150-300 km. Nu se va aplica numai o singura data. Se recomanda folosirea lui la fiecare schimb de ulei, iar de la al doilea schimb deja doar in proportie de 2,5% pentru intretinerea suprafefetei tratate. Evident, la motoarele care nu necesita schimb de ulei, nu trebuie completat nici METABOND-ul.

METABOND,verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus.

METABOND C

PRODUS DE TRATAMENT NEPOLUANT PENTRU

REDUCEREA FRECARILOR SI UZURILOR

METABOND C este un produs chimic, similar cu METABOND M, contine mai putine produse de curatire dar trateaza suprafete cu presiuni si temperaturi mai mari, fiind un agent care innobileaza suprafetele. Nu este un aditiv si nu modifica calitatile fizico - chimice ale uleiului.

METABOND C intra in reactie cu atomii de pe suprafetele pieselor metalice si formeaza pe suprafetele acestora un strat de protectie microscopic, foarte fin si rezistent la uzura, acest strat protector realizat de METABOND C de natura chimica fara a modifica cotele pieselor tratate, asigura o protectie la uzura chiar si in cazul pornirilor la rece.

Avantajele folosirii produsului METABOND C:

Reduce frecarile si uzura; reduce consumul de combustibil; creste durata de utilizare normala, asigura o pornire usoara; mareste efectul de ungere; creste randamentul motorului; protejeaza impotriva coroziunii; reduce cheltuielile de intretinere si service, curata interiorul instalatiilor si motoarelor.

Domenii de utilizare: METABOND C se utilizeaza la instalatii hidraulice, macarale, compresoare, masini de prelucrare a metalelor, reductoare de putere, utilaje, motoare vechi si motoare in 2 timpi. Se adauga direct in lubrifiant in proportie de 5% (la un litru de ulei 50ml) - la prima tratare, in ulei nou, la schimb de ulei. Reducerea zgomotului se observa dupa 1-3 minute, celelalte avantaje vor fi sesizabile dupa 150-300 km. Nu se va aplica numai o singura data. Se recomanda folosirea lui la fiecare schimb de ulei in proportie de 2,5% pentru intretinerea suprafefetei tratate.Evident, la motoarele care nu necesita schimb de ulei, nu trebuie completat nici METABOND-ul.

METABOND, verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice ), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus.

 

METABOND GOLD

PRODUS DE TRATAMENT NEPOLUANT DESTINAT COMPENSARII UZURILOR SI REDUCERII NOXELOR LA MOTOARELE NOI SI UZATE

 

In cazul celor mai multe autoturisme, 60% din energia produsa de combustibil se pierde in motor prin frecari in rulmenti, camasi, pistoane, axe cu came, supape, in angrenaje la pinioane, la roti dintate si suprafetelor acestora, la axe, etc. din cauza frecarii aerodinamice din galerii, racirii si gazelor eliminate.

Aceasta frecare este micsorata cu 50% de METABOND GOLD, care se va transforma in marire de randament si micsorarea consumului de carburant.

Uleiul de motor transporta microparticulele policeramice ce trec prin filtru in toate locurile, unde se produce frecare. Datorita micro- dimensiunii particulelor, ele ajung pe toate denivelarile suprafetelor din pistoane, rulmenti, camasi, etc si polimerizeaza pe aceste suprafete calde.

METABOND GOLD, datorita coeficientului sau foarte mic de frecare usureaza functionarea motorului, ceea ce este baza maririi randamentului si scaderea consumului de combustibil.

Avantajele folosirii produsului METABOND GOLD:


         scade pana la 50% uzura motoarelor;

         scade consumul de combustibil;

         scade consumul de ulei;

         scade temperatura de functionare;

         scade zgomotul motorului;

         scad gazele nocive emise;

         scade costul de functionare;

         calitati bune de functionare in conditii critice;

         curata interiorul motorului;

         mareste durata de funtionare;

         functionarea cu solicitari dinamice mai mari;

         mareste randamentul energetic al motorului;

         creste fiabilitatea in exploatare;

         usureaza pornirea la temperaturi scazut


METABOND GOLD se aplica in uleiul de motor 5%, daca consumul de ulei al motorului este la 1000 km mai mic de 1 litru si 10%, daca depaseste aceasta valoare, iar in ulei de transmisie 15%.

Se poate folosi in toate tipurile de motoare pe benzina sau motorina, Diesel, Wankel sau turbo, la autoturisme, motociclete, camioane, tractoare, motoare de vapor, motoare speciale.

Microparticulele ceramice polimerizate pe suprafetele metalice nu se distrug decat la o temperatura mai mare de 1100C.

METABOND GOLD este deci produsul viitorului care sta la dispozitia conducatorilor auto. Folosirea automobilelor de- vine mai rentabila, cu un confort sporit, se mareste fiabilitatea si nu dauneaza ecologic.

A se agita inainte de folosire! A se aplica in motor cald! Urmat de o functionare continua circa 700.000 ciclii sau echivalent 250 km

METABOND OLD SPEZIAL

TRATAMENT NEPOLUANT DESTINAT REDUCERII FRECARILOR SI COMPENSARII UZURILOR ACCENTUATE

Prosusul Old Spezial se poate folosi la motoare foarte uzate de orice tip, benzina, diesel, wankel, gaz sau turbo, datorita calitatii sale de ungere pana la temperatura de 1100C.

Viscozitatea produsului Old Spezial a fost dezvoltata in asa fel, ca sa mentina functionarea lina a motoarelor uzate. In majoritatea masinilor cca. 60% din energia medie folosita din combustibil se pierde prin rezistenta gazelor de esapament, a racirii, si a frecarii interioare la rulmenti, pistoane. segmenti, axe cu came, supape, pinioane, axe de echilibrare. Old Spezial scade aceasta frecare cu pana la 50%, de unde rezulta cresterea puterii si reducerea consumului. Uleiul de motor transporta microparticulele oriunde exista frecare. Datorita marimii microparticulelor, acestea ajung la denivelarile din suprafetele metalice din cilindri, pistoane, segmenti, rulmenti, axe, etc., la partile aflate in frecare a acestora, unde se depun si se fixeaza.

Astfel Old Spezial asigura o ungere de siguranta, datorita coeficientului mic de frecare usureaza functionarea motorului, care este baza cresterii puterii si reducerii consumului de carburant.

Avantajele folosirii produsului Old Spezial:

 • usureaza schimbarea de viteza
 • scade uzura pana la 50%
 • caracteristici de randament mare
 • reduce costurile
 • scade pierderea de ulei
 • curatarea interioara a motorului
 • marirea randamentului motorului
 • scade consumul de combustibil
 • marirea confortului de calatorie
 • calitati bune in caz de incidente
 • scade zgomotul de motor
 • marirea vietii motorului
 • inbunatatirea caracteristicilor de pornire
 • scade noxele emise
 • echilibrarea temperaturii de ulei de motor si de angrenaj

O aplicare a produsului este de ajuns pentru 30-50000 km.

Old Spezial se foloseste la autoturisme, motoare, tractoare, autocamioane, motoare de vapore, se poate adauga la orice tip de ulei de motor mineral, semisintetic sau sintetic.

Se schimba uleiul si filtrul de ulei, se agita in prealabil flaconul, se foloseste Old Spezial in proportie de 5-10% la uleiul de motor si se parcurg un numar de km dupa adaugarea produsului.

 

METABOND GT

PRODUS DE TRATAMENT NEPOLUANT PENTRU

REDUCEREA FRECARILOR SI UZURILOR DESTINAT CUTIILOR DE VITEZA, DIFERENTIALE SI REDUCTOARE

 

METABOND GT este un produc chimic, care datorita caracteristicilor sale innobileaza suprafetele metalice in contact, expuse frecarii - actiunea sa nu se datoreaza inbunatatirii calitatii lubrifiantilor.

Nu este un aditiv, este un agent de innobilare al suprafetelor metalice fara a modifica cotele pieselor tratate.

Sub actiunea presiunii si temperaturii, METABOND GT intra in reactie chimica cu metalele, formand la suprafetele expuse solicitarilor un compus chimic, la nivel molecular, penetrand o grosime microscopica, care are efectul unui "ecran protector". Datorita duritatii si netezimii sale extraordinare acest strat protejeaza suprafata metalica prevenind defectiunile, deteriorarile care s-ar produce datorita frecarii, chiar si in cazul solicitarilor extreme, deoarece asigura lubrifiantilor conditii ideale de ungere (separarea ideala cu film omogen de ulei a suprafetelor in contact).

METABOND GT este recomandat pentru cutii de viteze, diferentiale, in industrie la angrenaje si transmisii. Da rezultate excelente in foarte scurt timp si la utilaje putin uzate. Nu are in compozitie substante de curatire a produselor de ardere.

Avantajele folosirii produsului METABOND GT:

         Reduce in mod spectaculos frecarea interioara, scade temperatura de lucru si zgomotul, scade consumul de energie,

         mareste durata de viata a utilajelor,

         asigura protectie in cazul unei lipse partiale sau totale de ulei,

         datorita compozitiei antioxidante, impiedica imbatranirea uleiurilor.

Domenii de utilizare si dozare:

La autovehicule, in cutii de viteza si diferentiale,reductoare, in industrie la angrenaje si transmisii. Trebuie adaugat in proportie de 5-10% in uleiul proaspat, se recomanda folosirea la urmatorul schimb de ulei, in proportie redusa la 1/2

INAINTE DE FOLOSIRE TREBUIE AGITAT FLACONUL!!!

Se adauga direct in lubrifiant in proportie de 10% (la un litru de ulei 50ml), preferabil in ulei proaspat. Reducerea zgomotului se observa dupa 1-3 minute, celelalte avantaje vor fi sesizabile dupa 150-300 km. Nu se va aplica numai o singura data. Se recomanda folosirea lui la fiecare schimb de ulei, iar la al doilea deja doar in proportie de 2,5% pentru intretinerea suprafefetei tratate. Evident, la motoarele care nu necesita schimb de ulei, nu trebuie completat nici METABOND-ul.

METABOND, verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice ), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus.

METABOND MEGASEL

ADITIV PENTRU TRATAREA MOTORINELOR

Produsul METABOND MEGASEL este un aditiv, cu caracter de hidrocarbura pentru tratarea motorinelor si a produselor , care au la baza un distilat petrolier stabil, fara componente solide. METABOND MEGASEL rezolva numeroase probleme ce apar in timpul depozitarii, transportului sau arderii combustibilelor. In practica se amesteca motorine de diverse tipuri si proveniente, ceea ce influenteaza in mod negativ stabilitatea acestora, ducand la descompunerea lor, la formarea de namoluri, la inmultirea bacteriilor si la scaderea capacitatii calorice a acestor combustibili. Duzele de injectie colmatate, conducte infectate, filtrele si pompele murdare scad randamentul si cresc cheltuielile de intretinere. La motoarele Diesel sunt frecvente si problemele cauzate de coroziune, de formarea ruginii si a acizilor precum si de apa din combustibil. METABOND MEGASEL contine componentii valorosi necesari pentru solutionarea eficienta a problemelor enumerate. METABOND, agentul de reducere a frecarii se leaga chimic de atomii metalelor formand un strat tratat de penetratie microscopica pe suprafetele metalelor supuse frecarii.

Datorita efectului de superfinisare(fara piedere de material) cu produsul METABOND, suprafetele care sunt in contact vor asigura o etansare foarte buna, in acest fel puterea motoarelor va creste considerabil, dar va creste si durata lor de viata. Prin realizarea unui regim de pulverizare-dozare adecvat va creste de asemenea eficienta duzelor de injectie. Chiuloasa va fi curatata de calamine iar urmele de apa vor fi indepartate din sistem. METABOND MEGASEL arde practic fara cenusa (nu contine metale si substante anorganice) este compatibil cu toate felurile de combustibil pe baza de hidrocarbura si nu se poate extrage din amestec. METABOND MEGASEL impiedica formarea de calamina, scade procentul de gaze arse incomplet (fumul de Diesel) si celelalte gaze nocive emise.

Componentii din METABOND MEGASEL corespund prescriptiilor Agentiei de protectia mediului din SUA (EPA-DUR/365).

Avantajele produsului METABOND MEGASEL in cazul utilizarii sistematice conform prescriptiilor:


         Curata si protejeaza pompele de injectie

         Impiedica depunerea calaminei.

         Este anticorosiv, impiedica formarea ruginii

         Scade cantitatea de gaze nocive emise

         Imbunatateste arderea, marind puterea

         Dizolva depunerile de pe supape

         Impiedica formarea de bacterii

         Neutralizeaza acizii

         Aduce o economie de combustibil 10-30%

         Impiedica formarea ghetii

         Impiedica diluatia cu aer fals

         Mareste viata motoarelor, scade uzura lor

         Decoxeaza segmentii pistoanelor

         Mentine combustibilul in stare curata

         Scade formarea namolului

         Inlatura condensul

         Usureaza pornirea la rece

         Scad cheltuielile de intretinere


Limiteaza uzura pieselor metalice dupa tratarea lor!

Domenii de utilizare: Turbine, pompe de combustibil, arzatoare cu motorina, motoare Diesel.

Mod de utilizare:

La inceput, pentru primii 200 l de combustibil se adauga 20ml la 40 l motorina. Dupa aceea se vor adauga 10ml la 40 l de motorina. Pentru motorine industriale se va dubla sau se va tripla aceasta cantitate, dupa necesitate. METABOND MEGASEL se poate amesteca cu combustibilul inainte de introducerea lui in rezervor, dar se poate introduce cantitatea recomandata si direct in rezervor, inaintea alimentarii cu combustibil.

Atentie! METABOND MEGASEL este inflamabil, de aceea trebuie evitat contactul dierct al produsului cu focul deschis. Produsul este verificat si certificat RAR.

METABOND MEGALENE

ADITIV PENTRU TRATAREA BENZINELOR

Produsul METABOND MEGALENE este un aditiv pentru tratarea benzinelor pentru motoare cu explozie. Acest produs este un dispersant multifunctional, cu actiune de curatire, pe baza de hidrocarburi, care arde fara cenusa si nu contine fosfor.

Testele de motor efectuate pe scara larga au confirmat rezultatele pozitive in ce priveste gazeificarea combustibililor, impiedicarea formarii ghetii, indepartarea diverselor depuneri de pe supapele de admisie si nu modifica cifra octanica a combustibililor.

METABOND, agentul de reducere a frecarii se leaga chimic de atomii materialelor tratand un strat de penetratie microscopica pe suprafata metalelor. Datorita efectului de superfinisare a produsului METABOND, suprafetele care sunt in contact vor asigura o etansare foarte buna, iar suprafetele interne ale galeriilor de admisie devin prin curatire netede. In acest fel scade turbulenta aerodinamica marind puterea motoarelor.

METABOND MEGALENE, recomandat pentru tratarea benzinelor poate fi adaugat in orice tip de benzina, chiar si in benzinele fara plumb utilizate la motoare cu catalizator fara sa existe pericolul distrugerii lor.

Avantajele folosirii produsului METABOND MEGALENE in cazul utilizarii sistematice conform prescriptiilor:


         Curata chiuloasa, carburatorul si trateaza sistemele de injectie;

         Imbunatateste arderea, marind puterea motorului;

         Curata rezervorul si conductele de benzina;

         Impiedica depunerea calaminei;

         Dizolva depunerile de pe supape;

         Imbunatateste gazeificarea combustibilului scazand totodata emisia gazelor nocive;

         Impiedica diluatia cu aer fals;

         Scade colmatarea uleiurilor in segmentii pistoanelor;

         Este anticorosiv, impiedica formarea ruginii, mareste viata motoarelor, scazand uzura lor;

         Neutralizeaza acizii;

         Usureaza pornirea la rece;

         Scad cheltuielile de intretinere;

         Aduce o economie de combustibil de 3-10%;

         Elimina autoaprinderea la oprirea motoarelor;

         Elimina formarea dopurilor de gheata in instalatiile de alimentar.


Limiteaza uzura pieselor metalice tratate!

Modul de utilizare:

METABOND MEGALENE la inceput, pentru primii 200 l de combustibil se adauga 20ml la 40 l benzina. Pentru un efect spectaculos se pot introduce 50 de ml chiar in carburator. Dupa aceea se vor adauga 10ml la 40 l benzina. METABOND MEGALENE se poate amesteca cu combustibilul inainte de introducerea lui in rezervor, dar se poate introduce cantitatea recomandata si direct in rezervor, inaintea alimentarii cu combustibil.

Atentie! METABOND MEGALENE este inflamabil, de aceea trebuie evitat contactul direct al produsului cu focul deschis. Produsul este verificat si certificat RAR.


METABOND H

PRODUS DE TRATAMENT PENTRU SISTEME HIDRAULICE

METABOND H este un ulei special, in amestec cu alte hidrocarburi si a fost creat special pentru reducerea frecarii si uzurii la metale feroase, precum si pentru realizarea unei economii de energie la instalatiile hidraulice.

METABOND H se leaga chimic de atomii de metal superficiali, tratand astfel un strat microscopic cu actiune la nivel molecular, protector si rezistent la uzura. METABOND H satisface cerintele impuse de firmele SPERRY VICKES, DENOSON, CINCINATTI MILACRON, FORD, B.F. GOODRICH, US. STELL, GENERAL MOTORS.

Domenii de utilizare:

METABOND H se utilizeaza cu eficienta mai ales la instalatiile mobile si utilaje cu regim continuu (unde exista organe de masini supuse la solicitari ridicate, in conditii de temperaturi ridicate, ca de ex. utilajele miniere) si la cele cu deplasari rapide si frecvente (utilaje si instalatii hidraulice tehnologice, masini de injectat, ciocane pneumatice, pompe centrifugale sau cu piston). METABOND H s-a dovedit extrem de eficient si in cazul robotilor industriali. Tratarea instalatiilor hidraulice aferente acestora cu METABOND H reduce considerabil uzura si incalzirea pieselor componente si permite cresterea sarcinilor mecanice si hidraulice de uzinaj.

Se recomanda folosirea METABOND H in proportie de 5%, adica 50 ml la 1 litru de ulei hidraulic. In unele aplicatii speciale, pentru cresterea efectului de protectie la uzura, este posibila cresterea proportiei de METABOND H.

Pentru instalatii cu cantitati mari de ulei hidraulic se aplica in proportie de 2% la primul tratament si 1% in tratamentele ulterioare.

In situatii speciale la pompele hidraulice si elementele de comanda se poate face un circuit local, care sa asigure tratarea acestora cu procent mai ridicat de METABOND H.

METABOND, verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus.

METABOND SPRAY VIELZWECK -250g

ULEI SPECIAL CU POMPA, INNOBILATOR DE SUPRAFETE METALICE CU UTILIZARE MULTIPLA

METABOND SPRAY cu pompa este un ulei special in amestec cu alte hidrocarburi elaborat pentru reducerea frecarii si uzurii la metale si aliaje feroase. METABOND SPRAY cu pompa intra in reactie chimica cu atomii de la suprafata metalului, tratand un strat de penetratie microscopica, rezistent la uzura prin cresterea duritatii.

Actioneaza atat asupra otelurilor rapide cat si asupra aliajelor (carburi metalice), nu este inflamabil, deci poate fi folosit in conditii de siguranta chiar si in domenii cu pericol de incendiu. Se aplica de la o distanta de 15-40 cm pe suprafata tratata.

Avantajele utilizarii produsului METABOND SPRAY cu pompa:

         Si in lipsa presiunii si temperaturii isi face efectul de innobilare a suprafetelor prin cresterea duritatii;

         Cu ajutorul unui tub prelungitor se poate ajunge la distante mai mari sau in locurile mai ascunse;

         Prin efectul lui de curatire indeparteaza, in afara de rugina, impuritatile de sare;

         Indeparteaza si umiditatea din motoare si instalatii electrice;

         Nu dauneaza suprafetelor de cauciuc, materialelor plastice, textilelor si suprafetelor vopsite;

         Poate fi utilizat la orice fel de piese componente in miscare care necesita o ungere usoara;

         Are multiple posibilitati de utilizare in domeniul industrial si gospodaresc;

         Se recomanda utilizarea lui acolo, unde nu exista alte posibilitati de ungere.

Domenii de utilizare:

Articulatii, fierastraie cu lant, instalatii de nituire, masini de taiat filete, instalatii de presare la rece , unelte pentru formare , burghie elicoidale, tarozi, filiere, fierastraie, freze, instalatii de laminat metale, motoare si instalatii electrice, broaste, zavoare, supape, piese de asamblare, unelte pneumatice, unelte de pescuit.

Se poate utiliza simultan cu ungere prin lubrifiere sau vaselina.

METABOND, verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice ), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus.

METABOND SPRAY, CU GAZ ECOLOGIC - 400g

INNOBILATOR DE SUPRAFETE METALICE CU UTILIZARE MULTIPLA

METABOND SPRAY este un compus special in amestec cu hidrocarburi elaborat pentru reducerea frecarii si uzurii la metale si aliaje feroase si neferoase. METABOND SPRAY intra in reactie chimica cu atomii de la suprafata metalului, tratand un strat de penetratie microscopica rezistent la uzura prin cresterea durutatii.
Actioneaza atat asupra otelirilor rapide cat si asupra aliajelor (carburi metalice) nu este inflamabil, deci poate fi folosit in conditii de siguranta chiar si in domenii cu pericol de incendiu.
Se pulverizeaza de la o distanta de 15-40 cm pe suprafata de tratat, inainte realizandu-se decaparea acesteia.

Avantajele utilizarii produsului METABOND SPRAY:

         Cu ajutorul unui tub prelungitor se poate ajunge la distante mai mari sau in locurile mai ascunse;

         Prin efectul lui de curatire indeparteaza, in afara de rugina, impuritatile de sare precum si grasimile;

         Indeparteaza si umiditatea din motoare si instalatii electrice;

         Nu dauneaza suprafetelor de cauciuc, materialelor plastice, textilelor si suprafetelor vopsite;

         Poate fi utilizat la orice fel de piese componente in miscare care necesita o superfinisare si tratament de durificare;

         Are multiple posibilitati de utilizare in domeniul industrial si gospodaresc;

         Poate fi folosit in tipografii si in industria de confectii pentru ca nu pateaza;

         Se recomanda utilizarea lui acolo unde nu exista posibilitati de ungere si sunt frecari;

         Spray-ul si in lipsa presiunii si temperaturii isi face efectul de innobilare a suprafetelor.

Domenii de utilizare:

Articulatii, fierastraie cu lant, instalatii de nituire, masini de taiat filete, instalatii de presare la rece , unelte pentru formare , burghie elicoidale, tarozi, filiere, fierastraie, freze, cutite de strung si raboteze, instalatii de laminat metale, motoare si instalatii electrice, broaste, zavoare, supape, piese de asamblare, unelte pneumatice, unelte de pescuit.

NU SE UTILIZEAZA SIMULTAN CU UNGERE PRIN LUBRIFIERE SAU VASELINA.

Metabond, verificat si controlat permanent de TV Rheinland (Institutul German de Verificare a Produselor Tehnice ), Va garanteaza avantajele enumerate mai sus .

VASELINA METABOND TIP 1,5 HI-TECH, TIP 2 HI-TECH

VASELINA METABOND TIP 1,5 HI-TECH este un lubrifiant exceptional cu intrebuintari multiple, supraalcalin, utilizabil la temperaturi ridicate. Sulfonatii de calciu complecsi si adaosul de penetratie 1.5 combinata cu METABOND EP gras ii confera proprietati comportamentale si calitative nemaiintalnite la unsorile pe baza de litiu sau alte tipuri de unsori.

Avantajele utilizari:

 • VASELINA METABOND asigura o protectie de lunga durata atat la sarcini reduse si mijlocii cat mai ales la solicitari extreme, in timpul functionarii sau in stare de repaos
 • VASELINA METABOND se leaga prin legaturi chimice la nivel molecular pe suprafata aliajelor feroase, se creeaza astfel un strat de penetratie microscopica tratat rezistent la uzura.
 • VASELINA METABOND protejeaza prin aceasta suprafetele metalice in cazul pornirii la rece, reduce frecarea, previne incalzirea si diminueaza cheltuielile de intretinere si de energie.

VASELINA METABOND TIP 1,5 HI-TECH, TIP 2 HI-TECH protejeaza suprafetele impotriva coroziunii si nu este solubila in apa si apa sarata si pe langa reversibilitate, ofera o stabilitate perfecta in domeniul de temperatura cuprinsa intre -40 si +300C, respectiv -23si +290C.

Un avantaj suplimentar: se amesteca in proportie de 15-20% cu cele mai multe tipuri de unsori (pe baza de litiu sau altele), astfel schimbarea tipului de unsoare nu este o problema.

Domenii de utilizare tipice: in medii foarte agresive mine, cariere, agricultura, armata si industria constructoare de masini, articole casnice, masini agricole, utilaje miniere si de constructii, autovehicule, instalatii si sisteme de actionare pentru nave, rulmenti, planetare, presgarnituri, sisteme automate de ungere etc.

METABOND HT

Vaselina pentru presiuni mari si temperaturi ridicate, cu aditivi EP modificati si material microceramic care favorizeaza alunecarea

Aceasta vaselina pe baza de aluminiu complex, de mare performanta, a fost obtinuta in urma celor mai noi si moderne descoperiri in domeniu. Simplifica operatiunile de depozitare, intrucat se poate utiliza in cele mai diferite locuri, la toate tipurile de masini si agregate industriale, ca unsoare multifunctionala. Aditivarea microceramica imbunatateste proprietatile la functionarea in regim critic.

Produsul rezista la solicitari mecanice foarte mari, este rezistent la apa si se poate utiliza la ungerea lagarelor de alunecare, respectiv la piese cu coeficient de frecare relativ ridicat, ca de exemplu, rulmenti cu role conice, rulmenti cu role cilindrice, rulmenti cu autofixare si lagare cu autofixare, toate intr-un domeniu larg de temperaturi in exploatare.

Ca efect al aditivului special EP, in timpul solicitarii, varfurile rugozitatilor din zonele de frecare se deformeaza plastic aproape fara pierdere de material datorita ungerii microfluide, canalele de rugozitate se umplu si se ung, scade frecarea si se imbunatateste substantial capacitatea de suportare a sarcinilor. Este un produs corespunzator pentru ungere si functionare in regim critic.

Domenii de utilizare:


         La ungerea lagarelor de alunecare si rostogolire si la solicitari mari ;

         In domeniu de turatii de la cele mici la cele mari,

         In plaja de temperaturi de la cele scazute la cele ridicate ;

         Ca vaselina universala si pentru ungerea generala a masinilor;

         In zone de ungere pretentioase;

         Asigura o etansare buna, rezistenta in locuri umede sau cu impuritati;

         Domeniu de temperatura pentru utilizare: -30 / +220 oC.


Produsul se poate pompa bine, se poate trasnmite bine, chiar si in conducte lungi.

Este o vaselina multifunctionala, corespunzatoare pentru vehicule, utilaje industriale, agricole si de constructii, chiar si in cazul in care trebuie utilizata in conditii grele.

Modul de utilizare este identic cu cel al vaselinelor obisnuite. Prevederile constructorilor de rulmenti trebuie respectate.

Un avantaj suplimentar: se amesteca cu cele mai multe tipuri de unsori, astfel scimbarea tipului de unsoare nu este o problema.

METABOND VASELINA WF

 

Vaselina pentru utilizare indelungata, cu material microceramic care favorizeaza alunecarea.

 

METABOND VASELINA WF pe baza de calciu, multifunctionala, formata din uleiuri minerale si sintetice, avand proprietati foarte bune de aderenta. Produsul contine materiale speciale de mare capacitate pentru cazuri de utilizare in conditii grele. Varfurile rugozitatilor sunt unse de materialul solid special continut de vaselina. Aspectul exterior: unsoare de culoare galben deschis, cu fibra lunga. Prin utilizare, METABOND VASELINA WF asigura prelungirea duratei de utilizare intre ungeri, cresterea sigurantei in functionare si mai putina intretinere. Produsul este rezistent la spalarea din rulmenti si din locurile de ungere, asigurand functionare buna chiar si in conditii extreme. Caracteristicile exceptionale de rezistenta la apa sunt valabile si in cazul apei de mare, ungerea fiind asigurata si in medii acide sau bazice. Reduce substantial uzurile suprafetelor de frecare prin contact.

Caracterizare:


         Domeniu de utilizare universal;

         Capacitate de rezistenta la presiuni mari;

         Aderenta mare;

         Protectie sigura la coroziune;

         Rezistent la apa rece, calda, acizi, baze;

         Impiedica formarea ruginei la imbinari;

         Stabilitate contra imbatranirii si forfecarii;

         Capacitate de pompare si transmitere buna;

         Capacitate indelungata de ungere;

         Limitele de temperatura pentru utilizare

-25si+140oC


METABOND VASELINA WF este o vaselina care se poate utiliza la presiuni ridicate atat la vehicule, cat si la utilaje industriale, agricole si de constructii, chiar si in cazul utilizarii in conditii grele (sarcini variabile, umiditate mare, prezenta apei sarate).

Produsul se poate utiliza la subansamblele oricarui tip de masina care lucreaza in conditii grele, la lagare de alunecare si rostogolire, articulatii, sisteme de ghidare a macaralelor, patine de alunecare si ingropate, osii flexibile, pompe de apa, la rulmenti cu solicitare extrema. Se poate utiliza la ungerea agregatelor pentru constructii, masini de forta, masini agricole, tractoare, macarale, rulmenti de osie al electrocarelor, la care nu se impun interventii frecvente.

Modul de utilizare este identic cu cel al vaselinelor obisnuite. Prevederile constructorilor de rulmenti trebuie respectate.

Un avantaj suplimentar: se amesteca cu cele mai multe tipuri de unsori, astfel schimbarea tipului de unsoare nu este o problema.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3089
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved