Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Moartea reginei Maria

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Dacia in sistemul economic roman
John Browne
Thomas Bilney
Sistemul defensiv si de comunicatii al Daciei
Imparatul Domitian si problema dacica
Fratii Glover
Razboiul din anii 101-102
Vaticanul
Secolul transatlantic - Helsinki 1999, Europa centrala
REGIMUL ANTONESCU 23 IANUARIE 1941-23 AUGUST 1944


Moartea reginei Maria      

Regina Maria a murit in 17 noiembrie, la ora patru dimineata dupa o suferinta indelungata, lasandu-si trupul pe mana naturii si regatul pe mana surorii sale Elisabeta.      
Auzind oftatul ei inainte sa moara, consiliul a intrebat-o daca este trista din cauza mortii sotului ei. „Da, s-ar putea sa fie una din cauze, dar nu este rana cea mai mare care imi strapunge mintea apasata” a raspuns ea.       

Nici un alt cap incoronat al Angliei nu a varsat atat de mult sange in vreme de pace cat a varsat ea in patru ani, spanzurand, decapitand, arzand pe rug si intemnitand englezi care erau niste crestini buni. Cand a inceput sa ravneasca coroana si a promis ca va ramane la credinta si religia lui Edward, Dumnezeu era cu ea si a adus-o pe tron prin eforturile protestantilor, insa dupa aceea si-a incalcat promisiunea facuta lui Dumnezeu si oamenilor, s-a aliat cu Stephen Gardiner si si-a lasat suprematia in favoarea Papei. Atunci Dumnezeu a parasit-o si nimic din ce a mai facut dupa aceea nu a putut prospera.      

In schimb s-a casatorit cu regele Filip si a supus Anglia unui strain; impreuna cu Filip au venit Papa si liturghiile, calugarii si calugaritele dar totusi Dumnezeu a impiedicat-o sa-si urmeze propriile sale cai. Nici o femeie nu a fost mai dezamagita ca Maria cand a vazut ca nu poate avea copii, chiar ajutata de rugaciunile Bisericii Catolice. Se parea ca nu poate sa castige bunavointa lui Dumnezeu si nici inima supusilor sai sau dragostea sotului ei.      Pana la urma, cand nimic nu o mai putea face sa opreasca tirania preotilor si sa-i scape pe supusii care erau zilnic dusi ca oile la macelarie, Dumnezeu Si-a gasit placerea in a-i curma stapanirea prin moarte, daruind tronul ei altcuiva dupa ce ea a domnit timp de cinci ani si cinci luni.       

Mentionez aceasta domnie nefericita a reginei Maria nu ca s-o indepartez din locul ei la care a fost chemata de catre Dumnezeu ci ca sa avertizez toti barbatii si toate femeile din pozitii de conducere care prigonesc Biserica lui Hristos si varsa sangele crestinilor, ca sa nu se impiedice de aceeasi piatra de care s-a impiedicat evreimea care L-a prigonit pe Hristos si Biserica Sa, spre propria lor nimicire.       


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 894
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site