Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


Talharia in Codul Penal de la 1864

Drept+ Font mai mare | - Font mai micTalharia in Codul Penal de la 1864Vechile noastre legiuiri penale, incepand cu pravilele lui Vasile Lupu (Cartea pentru invataturi, din 1646) si Matei Basarab (Indreptarea legii, din 1652) si sfarsind cu condicele penale ale lui Alexandru Sturza (din 1826) in Moldova si a lui Barbu Stirbei (din 1850) in Muntenia, contineau dispozitii cu privire la infractiunile patrimoniale.

Codul Penal Roman din 1864, copiat aproape in intregime dupa Codul Penal Francez, continea in capitolul privitor la 'Crime si delicte contra proprietatilor' dispozitii inspirate, in marea majoritate, din Codul Penal Prusian (art.306-380).

In Codul Penal de la 1864, in grupul infractiunilor contra proprietatii erau incluse si unele infractiuni care aveau numai indirect legatura cu ocrotirea avutului.

Codul Penal de la 1864 prevedea infractiunea de talharie in dispozitiile sale din art.317-320, atat in forma simpla, cat si in forme agravate in raport cu mijloacele de constrangere folosite si cu urmarile actelor de constrangere. Talharia era calificata crima, fiind sanctionata si prin diferite legi speciale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1657
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved